Myóm na maternici

stanka85
9. okt 2013

pred dvoma mesiacmi mojej známej našiel doktor myom , povedal jej že by mala hned otehotnieť, tak skušaju, teraz bola na kontrole , myom sa jej zväčšil o 2mm, doktor jej len sucho povedal že treba otehotnieť a ak sa nepodari tak má prisť buduci rok na preventívku .... nemáte dáke skusenosti s myomom na maternici??

slavka034
9. okt 2013

no asi takú skúsenosť ,že mi ho museli vyberať v 15tt..
Bola to najdlhšia hodina v mojom živote,keď doktori nevedeli,čo majú robiť,aby neohrozili dieťatko ,pretože podľa sona nevedeli určiť polohu myómu či je vnútri maternice alebo vonku 😢 A poviem Ti,ísť s takým pocitom na sálu, bol des..Ale chválabohu operácia dopadla dobre,myóm bol veľkosti 6x5x3,5 cm, dosť veľký..
Mala by zmeniť doktora,resp.vybrať jej ho lebo tehotenstvom sa myómy zväčšujú

mima0101
9. okt 2013

Súhlasím, mám ho tiež a práve v mieste kde sa robí sekcia. Otehotnela som, porodila a myom mám raz taký ako predtým. Teraz čakám čo bude ďalej. Ale asi, určite pôjde von!

superstarka
9. okt 2013

Počas tehotenstva mi nikto nič nepovedal a ked začali operovať sekciou,zistilo sa že mám až 3 ale vybrali mi iba dva,vraj pri tretom by som krvácala. 😒

dagmars
9. okt 2013

Ja som mala tiež myom a vtedy mi naopak zakázali otehotniet. Musela som na operáciu a nejakú špeciálnu laserom, kedže som vtedy ešte nerodila, aby sa niečo neposkodilo. Operácia myomu bol aj dôvod prečo som nemohla rodit prirodzene ake sekciou. Ked som po rokoch rodila pár hodín po pôrode som mala obrovské komplikácie, lebo sa na maternici ukázali ďalšie male myomy a zabranovali po pôrode "zvinutiu' maternice a začala som masívne krvacat. Museli má okamžite operovať a dost som im dala zabrať🙂 a žiaľ uz mi neodporucili ďalšie tehotenstvo kvôli tej myomatickej maternici, že uz by to nemuselo dobre dopadnúť:( Nie som lekár takze takto mi to laicky vysvetlovali, ale možno záleží od myomu, jeho veľkosť umiestneniu... Toľko moja skusenost, asi by bolo vhodne poradiť sa s viacerými odbornikmi.

silvisk
12. nov 2014

Ahoj Dagmars, prosim Ta kde si bola operovana laserom a kto Ta operoval? Mna to tiez caka. Dlho som to odkladala ale myom stale rastie takze sa tomu nevyhnem. Dakujem za odpoved.

dagmars
12. mar 2015

@silvisk Ospravedlňujem sa, ale až teraz a náhodou som si našla tvoju otázku. Ja som bola operovaná pred desiatimi rokmi vo Vyškove, lebo na Slovensku vtedy len začínali s touto metódou. Viem, že podobný stroj bol zakúpený do Ružinova... ale netuším. Ja by som ti odporučila popýtať sa v GPN, vtedy mi to oni radili, kde majú najviac skúseností s touto metódou.