Myóm má 3 cm

slovenka753
15. nov 2022

Ahojte, pred rokom mi na preventívnej kontrole zistili myom o veľkosti 10mm. Dnes už mal 3 cm. Zmenila som lekára a cela ta kontrola bola taka extra rýchla ze som ani nemala kedy sa okolo toho nieco popýtať. Akurát mi povedala ze špinenie pre Ms je asi z toho, že odporúča kontrolu o pol roka a co najskôr otehotnieť.

Mali ste niekto niečo takéto? Nemôže to byť problém pri snažení? Nezvacsilo sa to dajako rýchlo?

sapetka
15. nov 2022

@slovenka753 ja mam. Urobil sa mi po prvom tehu a v druhom narastol kvoli hormonom. A vlastne mi ich zistili viac. Teraz ani neviem aky je velky popravde. Mne nebranil otehotniet. Zalezi asi aj od toho kde sa nachadza

slovenka753
autor
15. nov 2022

@sapetka ešte doplním že je vraj na vnútornej stene maternice.

sapetka
15. nov 2022

@slovenka753 ja som ho mala vonku. A vzadu niekde. No v maternici moze byt problem ze ked bude rast moze tlacit na plod napr

nevenka
15. nov 2022

Sestra ma 10 cm, jej uz to neradili ani operovat a skusit otehotniwt aj s nim, ma ho v stene maternice. Prve dieta potratila s velkymi bolestami v 14tt., druhe uz nosi v brusku 30tt., tak dufame, ze toto babo donosi. Pojde rodit asi sekciou a rovno vyberu aj myom, ak to vobec pojde...☹.
No, ale toto treba prebrat s lekarom, vacsinou, ked nemaju zlu lokalizaciu, nicomu nevadia a v tehotenstve sa zvyknu aj zmensit. Kvoli hormonom, ze su inak nastavene. Ale toto je asi individualne. Sestre sa kusok zmensil, ale nie nejak vyrazne.

marticka85po
16. nov 2022

@slovenka753 Ja mam myom od 20.rokov. Cca 3cm,nedal sa vybrat pretoze ho mam vrasteny do steny maternice. Teraz mam 36 rokov. Nerastol celu dobu.ale ani mi nerobil problem v tehotenstve.dokonca po tehotenstve sa zmensil na 1,5cm. Akurat ze my sme museli ist na umele oplodnenie kvoli inym diagnozam.

angelika013
20. nov 2022

Samozrejme, že aj to môže byť problém. Ak máš záujem, radi ti pomôžem zbaviť sa myomu a dotiahnuť to do vytúženého konca. Ukážem ti aj recenzie žien, ktorým sme už pomohli. Pre viac info mi napíš správu.