Ahojte! Viem, že tu je toho na tému Myom veľa, ale nenašla som dosť informácií o ľudovej liečbe.
Mám viacero myomov (najväčší 11cm), ktoré mi zdeformovali aj maternicu. Maternica je tiež veľká, končí sa 2cm nad pupkom.
6 januára 2021 som potratila v 9tt. Bola som v nemocnici na čistenie a mám sa ozvať za pol roka, lebo má byť operácia. Ak sa nepodarí, že maternica von... Samozrejme by som sa jej veľmi chcela vyhnúť a preto sa snažím o čokoľvek. Od 4 januára (kedy som sa dozvedela, že srdiečko už nebije) pijem každý deň čaj (skoro 1l) z myšieho chvosta a alchemilky. Od 9 januára (2 dni po čistení) si robím na noc obklad na brucho z prasličky. Viete ešte o niečom, čo by pomohlo tie myomy aspoň zmenšiť? Rada by som mala iba zákrok a nie operáciu. Mám 37 rokov a ešte žiadne dieťa. Podarilo sa mi aj napriek veľkým myomom otehotnieť odrazu. O myomach som sa dozvedela až v 6tt.
Predtým som o nich nevedela. Nerobili mi žiadne problémy, menštruáciu som mala pravidelne ako v hodinkách. Za Každú radu veľmi pekne Ďakujem Ingrida
Za každú radu veľmi pekne ďakujem. SIngrida
@ancovicka21a Ahoj. Naposledy som bola na kontrole pred 3-4 rokmi. Jediné čo mi povedal gynkos, že :"asi máte veľké bolesti a veľa krvácate v priebehu menštruácie?" ...Tak na neho kukám a vravím, že pri menštruácii veľa krvácam od vždy a neviem či mám väčšie bolesti ako iné ženy. Veľa cestujem (taká práca) a na veľa vecí som si asi aj zvykla. Menštruácia vždy bola, krvácanie mimo cyklu žiadne. Je to asi ako so zubom. Keď nebolí, tak sa nejde. A skúšala si niečo na zmenšenie myomov? Ja nemám chuť iba čakať 6 mesiacov. Šľak ma trafí. Povedala som dr, že prídem za 3 mesiace a nie za 6!!!! Že ja verím na silu byliniek a mu to dokážem 😅
Ahoj, ja som mala viac myomov, robili aj problemy, ale kedze som nerodila vtedy este, tak som na operaciu nechcela ist. Mala som vtedy 36r a 2 potraty za sebou. Nakoniec ma pravidelne masivne krvacania donutili na operaciu. Mbe ich museli brat rezom na bruchu, laparoskopicky to nebolo mozne. Hned po pol roku sme sa mohli zacat snazit a aj to hned vyslo. Skusala dom tiez bylinky, dostala som aj tabletky Esmya na zmensenie, no nepomohli. Takze operacia bola nutna. Tiez hrozilo ze pridem o maternicu, no mala som stastie a operovali ma dvaja skvely odbornici 🙂 Drzim velmi palce ;)
@inka007 zmenila by som gyndosa v prvom rade..v druhom rade si spravila chybu ty,ze si aspon raz ročne nešla na preventivku,uz mohli byt davno von..ale to uz nezmeníš..ja som skúšala od rôznych čajov cez gynex az po liečivé kamene naozaj vsetko..a jedine operácia ma ich zbavila,takže si moc nerob nádeje a s takým veľkým myomom ani nespekuluj,nájdi si normálneho gyndosa,a daj si ich vybrať laparkou cim skor..
@inka007 urcite na konzultaciu k inemu lekarovi a snazit sa ist na OP cim skor.Odkial si?skus kontaktovat sukromne centra jednodnovej chirurgie kde pracuje aj gynekolog.
Obrovska skoda, ze si nechodila na prevencie ja mam tiez myom a velmi ho sleduju kazdeho pol roka sono.Vyzera, ze myslis pozitivne, ale na nejake caje tinktury sa nespoliehaj
Toto je daň za nechodenie na preventívnu pravidelne..píšem pre ostatné citajuce.ak sa k tomu stávajú tak všelijak.Daš kopu peňazí za bylinky a myom nezmensis.11cm je ozaj veľa.Drzim palce.aby sa operácia podarila.
@amarilka26 asi tak to vyzerá. Na každého pôsobí niečo iné. Teším sa, že sa Vám podarilo z toho vyjsť.
@ancovicka21a aj tak sa mám ukázať až za 6 mesiacov, tak skúšaním niečoho iného nič nestratím. Ďakujem za odpoveď.
@inka007 držím ti palce 😊
@inka007 dakujem. Ja som skusila aj bylinkarku p.Kopacovu, ale zial uz som nestihla s tym po tejto stranke nic robit, kratko na to som musela na operaciu. Skus popozerat o nej informacie, velmi vela ludom pomohla.
@amarilka26 veľa som o nej počula (od včera). Ďakujem ešte raz za odpoveď
@inka007 Kde su tie myomy? Na vnutornej alebo vonkajsej strane maternice alebo v stene maternice.
Problemy otehotniet sposobuju len tie co su vnutri. Tie si urcite daj odstranit pred tym ako zacnes znovu skusat. Tu kde zijem sa to robi cez vagynu a je to ambulantne... ziadne rezanie. Skus najst takeho doktora aj v Polsku.
Urcite si nedaj vyoperovat maternicu len koli myomom, ktore ti nesposobuju ziadny problem, bez ohladu na to ake velke su.
Nazory lekarov na myomy je velmi rozny. Jeden chce hned vyrezat maternicu, iny vravi ze nie su ziadny problem.
Ja som mala 2 velke (ako pomaramce) na vonkajsej strane a niekolko mensich vo vnutri. Maternica uplne zdeformovana a taka velka ako v 3 mesiaci tehotenstva. Lekar v Kanade vravel ze len tie vo vnutri su problem pri otehotneni. Lekar v Cechach vravel ze s tymi 2 vonkajsimi nikdy neotehotniem a nikdy nedonosim dieta.
Mala som 2 biochemicke a vtedy aj ten Kanadsky lekach chcel opeovat tie vonkajsie myomy. Nesuhlasila som. Dali mi tabletku, ktora zastavila na 3 mesiace moje hornony ako ked mas menopauzu. Myomy sa scvrkli. Potom dalsi IVF pokus a ten bol uspesny. Mam syna.
Myomy rastu koli estrogenu. V dnesnych potravinacha aj kozmetike a proste vsade je vela estrogenu... citala som knihu kde je dieta na to aby sa scvrkli. Ale je to neskutocne prisne a komplikovane. Je v anglictine... ak vies anglicky a chces si ju precitat, poslem.
Myomy v tehotenstve nerastli. Mala som stastie... vacsinou zial rastu.
@andreatytler Ďakujem Ti veľmi pekne za odpoveď. U mňa sú myomy iba vnútri. Otehotnela som na prvý pokus. Myomy mi nerobili absolútne žiadne problémy a určite si nedám odstrániť maternicu. Viem po anglicky a určite by som skúsila tu diétu. Ešte raz Ti veľmi pekne ďakujem
@andreatytler
@andreatytler ahoj! Mohla by si mi prosím Ťa poslať tu knihu? Ďakujem
@inka007 Jasne... poslala som ti spravu.
@andreatytler Ďakujem! Poslala som e-mail
@amarilka26 dobrý deň, kde Vas operovali? Tiež nechcem prísť o maternicu.
@lajones dobry den, v Skalici, primar Budinsky.
@amarilka26 som už po operácii. Myom skoro 9cm, jazva na bruchu ako po piratskej bitke, ale maternicu mam. Zotavujem sa. Stripterka nie som, a nohavičky to prekryju.
@lajones tak to je super 🙂 skore zotavenie prajem 🙂
@amarilka26 ďakujem
@ancovicka21a Dobry den, mali ste prosim operaciu cez brusnu stenu ako cisarsky rez, alebo laparoskopicky? Tesi ma, ze ste otehotnela rychlo 😊 nam povolili snazenie az o rok 😔
@stefania100 laparoskopicky..
mne myomy vyberali dokopy 3x zhruba raz za 6 rokov..posledna operacia bola v marci 2020,kde uz vzhladom na moj vek - 39r mi chceli vybrat celu maternicu..nesuhlasila som,lebo pokial to nie je zivot ohrozujuci myom,tak maternica plni svoju funkciu..a po operacii som takmer hned otehotnela a momentalne kazdym dnom cakame bociana 😉 inak,na preventivky si nechodila pravidelne?kedze si o tych myomoch nevedela doteraz..ja som skusala vsetko mozne,aby myomy zmizli samovolne,alebo sa zmensili,ale boli to len zbytocne vyhodene peniaze..