Myóm 2 mesiace po pôrode

30. mar 2023

Ahojte, bola som na kontrole po porode a dokyor mi povedal ze mam myom .. v zivote som to nemala a ani cystu nikdy nic a to mam 30 rokov.. len teraz neviem ci je to vazne alebo nie.. povedal mi ze to je nic a mam prist na kontrolu v septembri.. je to nieco vazne? Vstrebe sa to alebo to praskne?

lucylaw
30. mar 2023

Ja mám tiež myom,čo sa mi urobil po pôrode,už ho mám pár rokov a len sa to sleduje,teraz som bola vo februári na preventivke a zväčšil sa mi,takže mám prísť zase po pol roku na kontrolu..Ak by dosiahol určitú veľkosť,museli by mi ho operačne odstrániť..

janinah
30. mar 2023

Dr.nieco povedal a ty sa ideš pýtať laikov na nete či má pravdu? on tá vyšetril ....a ujko Google ti prezradí za dve minúty čo je myom a že sa nevstrebava ani nepraska..niečo si o tom prečítaj od odborníkov.kym sa vystresujes donekonečna.

vkatush
30. mar 2023

Kľud, pohoda. Ja mám 2, počas tehu sa dokonca riadne zväčšili. Našťastie po pôrode znova zmenšili, aj keď stále sú väčšie.
Doktor ťa bude sledovať, či sa zväčšuje alebo nie. Zlé by to bolo, ak by bol na zlom mieste a bolo by treba zasiahnuť (ale to by ti povedali rovno pri vyšetrení). Inak s tým môžeš pokojne a bez komplikácií žiť až do staroby (nechcem povedať do smrti, aby si si nemyslela, že na to zomrieš 😂😂😂)

lb1984
31. mar 2023

Mne sa urobil po pôrode v 2017. Tiež som dovtedy nič nemala. MUDr ho sledoval len raz ročne. V 2020 ma ale poslal na jeho odstránenie. Odvtedy klopem zatiaľ nič. Ale zasa ja som po pôrode začala mať gyneko problémy dovtedy mi stačili preventivky raz za 2 roky a teraz som u gyneko raz za 6 mesiacov stále. 😒

domkakvet
31. mar 2023

Ak je malý a nerobí problémy stačí sledovať.

autor
31. mar 2023

@domkakvet a ake problemy by mal robit? Mozem pocitovat nevolnost? Alebo nieco ine?

autor
31. mar 2023

@lb1984 uff tak to ste ma nepotesili .. troaku sa toho obavam

lb1984
1. apr 2023

Možno máš len "blbé" obdobie a prejde to ver tomu. Veľa žien s tým má problém. V okolí mam kvantá žien ktorým tehotenstvo nesposobilo problem . Ja som skor vynimka😊. Ak máš OK životný štýl tak to bude len nepríjemná epizóda a fungujes ďalej normálne.

domkakvet
1. apr 2023

Bolesti pri menstruacii alebo pri sexe.