Mykóza po kyretáži

somuska
26. aug 2015

Ahojte, som po kyrete uz 10 mesiacov a odvtedy mam stale mykozu, vyskusala som uz VSETKO, vratane podpory imunity a diete a cvicenie a oreganovy olej a a a a a a...... ale je to tam stale. Je to hluche na akekolvek cipky, zacne to hned po menzese, sliznica zacne blednut, pocas plodnych dni je ulne biela a potom sa zacne sama cistit a pred menzesom uz je zase ruzova. Svrbenie je len obcasne a vytok tiez nie je nejak silny. U dr. som bola 3x, bola som aj na imunologii a aj u vseobecnej doktorky. Nepomohli.
Nedavno som sa dozvedela ze sa toto stava po kyrete, ze je to tym "skrabanim " sliznice a ona sa nevie spamatat.
Ma tu niekto podobnu skusenost s mykozou po kyretazi? Aj ked ja si myslim ze to ani nie je mykoza, len teda ten problem so sliznicou, aj ked doktor to nazval mykoza, ale stery boli negativne.
Vopred velmi pekne dakujem za odpovede
s.

cheeky82
2. dec 2015

@somuska ahoj. Mam to iste. Od potratu som mala 3 krát mykozu v priebehu 4-5 mesiacov. A aj keď ster bol negatívny, cítila som svrbenie. Tiež som musela ísť na kytet. Nic nezaberá. Zbavila si sa uz toho?

somuska
autor
2. dec 2015

ahoj cheeky, mas spravu 🙂

sofiaaaaaa
9. dec 2015

@somuska mozes aj mne dat vediet ...ako si dopadla

somuska
autor
9. dec 2015

Ahoj Sofiaaaaaa, tak to napisem sem, zistila som, ze kyretaz , je zasah do organizmu a teda je "normalne" , ze velke percetno zien po kyretazi trapi mykoza. Doktori by to sice mali vediet, ale nechcu to vediet, je jednoduchsie zvalovat vinu na pacientku, ze nieco robi zle, ako si priznat, ze nieco nevedia vyriesit.
U mna som zistila , ze je problem v zapale mocovych ciest, sice som tvrdial doktorovi, ze mam akoby vrely moc, ale akoby ma ani nepocuval, stale si mlel svoej, ze mykoza, mykoza a ja som riesila mykoza a myslela som si ze to palenie pri cikani je z tej mykozi. Az som teda prisla na to ze tu "mykozu" , ak sa to teda tak da nazvat, mam vlastne z toho zapalenho mocaku, tie bakterie odtial mi presakuju tam 🙂.
No a kedze to mam zapalene a uz dlho a prechodene, tak sa toho neviem zbavit uz ani atb.
Ale co odporucam, ak je to naozaj mykoza, teda to potvrdia aj stery, co u mna boli stery negativne, tak nejake prirodne veci, caje - byliny z peru, + nejake detoxikacne gulicky /tie su dobre na take posilnenie tej panvovej oblasti a obnovenie sliznice v posve/ a este je vraj dobry Gynex, alebo Fin candimis a uplne jasne je, ze treba zrusit v stravovani cukor, teda obcas kecup a tak, neva, ale nesladit caje, kavu, ziadne kolace, sladkosti. Ak tak xylitol-brezovy cukor, ten dokonca vraj zabija kvasinky. Ja tak fungujem uz od aprila a da sa to 🙂. Jo a este aj VERMOX, na odcervenie ze pomaha, a tam dole si to natierat kokosovym olejom a vraj este aj ocot tam dole, ale to som spravila tak 3x a som zase pocula ze to nie je dobre, ze to narusa ph.
Macmiror neskusaj, z toho som dostala hnusnu alergicku reakciu, vyhadzala som sa dostala som z toho alergiu na lepok. Macmiror je svinstvo a aj keby si to aj skusala, tak ked by to svrbelo hned to vysad.

cheeky82
9. dec 2015

@sofiaaaaaa dnes mi prišli výsledky, mykoza je preč. Robili mi testy aj rovno na ureaplazmy, mykoplazmy a chlamýdie, lebo imunologicka si mysli ze to spolu súhlasí, nad čím sa môj gynekológ len zasmial, ze to nie je pravda, aké testy mi urobil a boli negativne. Takze u mna je to isto z kyretaze po potrate.

torpilla123
11. jan 2016

Ahoj baby. Chcela by som sa opytat, ci ma niekto s kusenosti s druhym a tretim krvacanim po kyretazi. 5.11. som mala kyret, po potrate v 6tt (po IVF - 3. IVF), a prva menstruacia bola extra silna, ale zhruba ako vsetky, ktore mavam, takze som si rozdiel nevsimla. Prisla 5 tyzdnov po kyretazi. Teraz vsak ma byt uz druha, a zatial krvacam 2 dni, ale velmi slabo a takmer bez bolesti, co u mna je velmi nezvycajne. ja mam silny menzes a bolestivy kvoli PCOS, casto musim na pohotovost. Zaujimave je, ze prave druha mnestruacia zacina tak slabo. A aj pred tyzdnom som velmi slabo krvacala asi 4 dni, ale bez akehokolvek uvolnenia sliznice, bolo to ako krvacanie z rany, nie menzes. Rozmyslam, ci uz teraz vyhladat doktora, alebo je to zatial v norme? Moze to byt priznak tej mykozy? Dakujem za vsetky prispevky. ;)

somuska
autor
11. jan 2016

Ahoj, s tymto skusenosti nemam, ale nemyslim si , ze je to mykoza. Ale kyretaz je zasah do organizmu a teda sa tam mohlo hocico pokazit, radsej bez k dr. nech kukne.

cheeky82
11. jan 2016

@torpilla123 ja som 3 mesiace po potrate ani nezbadala, ked mi prisla menstruacia. bez akejkolvek bolesti, predtym som ale bez ibalgunu neprezila. tajze je to uplne normalne. teraz som asi pol roka po potrate a brucho ma opat boli, ale menej. aj to krvacanie mimo cyklu, podla mna to je normalne, je ti priliz cerstve. ale pre istotu sa opytaj doktora.

torpilla123
11. jan 2016

@cheeky82 A bola si aj u lekara? alebo si to brala tak, ze to moze byt sposobene kyretazou a zasahom do tela, ako sa skoro vsade spomina? Pravdepodobne asi vyhladam lekara, nech ma vysetri, lebo po troch neuspesnych IVF a dvoch potratoch + kyrete uz neviem, co ma byt "normalne". Celkovo slabo krvacam uz 8 dni za posledne 2 tyzdne, a citim sa velmi nepohodlne. Skoda, ze mnohe z nas take nieco musi zazivat.

sono2
11. jan 2016

@somuska neviem, nepočula som toto, ty vieš odkiaľ akú máš sliznicu farbu ako pošvu? ? A robili ti stery na čo všetko? A nie si len suchá?

somuska
autor
12. jan 2016

sono2 sucha som urcite neni, kukam si tam zrkadielkom 🙂 a mam hrdukovity vytok, ale taky divny aj gynekologicka uznala, ze je to divne to co tam mam, isla som totiz inej, nech ma kukne, iny nazor. Stery mi robili aj na mykoplazmy aj ureaplazmu aj chlamidie a aj na kvasinky, asi setko co sa da urobit stermy.
Ale ja mam aj take bolesti, celkovo v panvovej oblasti, akoby klby, prechadzka je pre mna problem, a ta bolest mi migruje....
Podla mna mam zapal, v tele, co mi migruje, aj ked CRP mam 5, ale bolesti jak hovado, niekdy lepsie, niekedy horsie a cele toto sa mi odzrkadluje aj v posve, teda asi...trva to uz vyse roka, tak uz dost poznam svoje telo 🙂

somuska
autor
12. jan 2016

Tropilla123, neviem co je IVF, ale dost sa teraz zaujimam o alternativnu liecbu, v podstate len tak sa liecim, lebo doktori na mna seru, nic mi neni podla nich. A napriklad som zistila, ze ked ma zena vela potratov, tak za to mozu slabe organy a tie treba posilnit, napriklad Bowenovou masazou. Mne inak dost pomohla tato masaz na oblicky. A teraz sa idem dat na toto http://stelaklusova.sk/cchi-kung/ , lebo ja uz to mam dost v hlave /aby ne ked mam bolesti od rana do vecera/ a musim si ju vycistit. A vraj sa tymto vela ludi vylieco z tazkych chorob. Tak preco ne. Vsetko mame z psychiky. Jeden ortoped v Galante hovori, ze kazda choroba ma svoj povod a ma pravdu.

cheeky82
12. jan 2016

@torpilla123 jasne ze s tym chodim k lekarovi. som tam kazdy mesiac s jednou prestavkou. aj teraz citim, ze to neni ono. on mi to povedal, ze to moze byt tym, ze bola narusena sliznica. v lekarni mi tiez povedali to iste. pri kazdom vysetreni mi povie, ze tam nic nevidi, ziaden zapal, zacervenanie alebo opuch. az ster ukaze ze sa jedna o mykozu stredne tazkeho stupna. vraj vacsina zien si to ani nevsimne, ak ma len takuto slabu, ale mne to ide vyslovene na nervy. neskutocne prachy vyhadzujem za probiotika a rozne pripravky a nic.

cheeky82
12. jan 2016

@torpilla123 a k tym potratom a neuspesnym IVF. CHod na reprodukcnu imunologiu, bud BA alebo NR. Ja som tiez podla lekarov v absolutnom poriadku a na imunologii mi zistili priciny potratu.

somuska
autor
12. jan 2016

@cheeky82 ked je to tou narusenou sliznocou tak si kup toto http://www.tcm-liwest.cz/leko/eshop/54-1-Zenske...
je to fakt super, mne po kazdej gulicke kompletne zliezla sliznica, take biele kusy sli zo mna, to Ti sliznicu obnovi.

sono2
12. jan 2016

@somuska aha no keď máš také crp tak si nedostala atb? A celkovo stery na baktérie? Aerobne anareobne ? Neverim, ze máš pri výtoku všetko negatívne. No nič, ja ti poradiť neviem. Mne keď niečo bolo, Dr mi podľa steru dala cielenú liečbu a nikdy som dlhšie problémy nemala. Akurát si myslim, ze tu, všeliakymi radami nič nevyriešiš, na toto treba odborníka, lebo z takýchto vecí môže nastať skorá neplodnosť časté zapaly sú zlé. A krčok máš v poriadku? Máš v poriadku ster?

sono2
12. jan 2016

Ináč? Ako sa môže sliznica čistiť? To absolútne nechápem. Veď hormonálne reaguje maternica, krčok. Ja som ešte nepočula, že sa niekomu pošva čistí. Ako výtok ano ale steny ? To kukam teda.

sono2
12. jan 2016

@somuska ale kyret ti robia maternicu. Ty čo vlastne myslíš pod pojmom sliznica? Výstelka maternice- sliznica sa ti určite pred nečistí,ani z nej nič nepadá.

sono2
12. jan 2016

Sorry, ze to takto píšem na etapy ale príde mi to totálne nelogické. Prečo by sa ti nevedela sliznica pamatat? A kyret bol prečo? Normálne máš dostať MS a po ms má sliznica opäť klasicky rast. Bola si po prvom ms na kontrole nie? V opačnom prípade ak sliznica nerastie, kyret zle urobili a poškodili sliznicu. To by si ale nemala riadne MS alebo slabú alebo problémy. MS máš ?

katrin21
12. jan 2016

@somuska mala by si ist na biorezonanciu, mozes tam mat nieco, co lekari netestuju bezne.... a hlavne, ak si brala vela ATB, mas narusenu crevnu mikrofloru a tiez nasledne aj tu v posve = nasledne mykozy, vytoky... Nezistili ti Klebsiellu? ta casto sposobuje vytoky, zapaly mocakov atd.... a nereaguje na ATB...

Nasad si probiotika, take, co maju rozne druhy, nie len lactobacily, ale ale aj streptococus bulgaris a ine.... striedaj ich, dlhodobo.. Obmedz sladke aj mucne jedla...
Nasad si aj WOBENZYM, potrebujes dat do poriadku imunitu a aj to travenie, evidentne je tam problem, prejavujuci sa nasledne az druhotne mykozami.... lebo imunita nezvlada situaciu...

katrin21
12. jan 2016

mozes ist do TT do Bioharmonie, ked si z Pezinka, alebo je aj v BA pobocka. vygoogli si, tam ti pomozu... to je ta biorezonancia.... MUDr. Šuch.

somuska
autor
12. jan 2016

@sono2 ja mam problem s cikanim a tam bude pes zakopany, z toho nemam ok floru v posve, /tie bakterie sa tam navzajom prenasaju/ to uz viem. atb, som mala nezabrali, nie som jedina, komu atb nezaberu a nie som jedina komu dr. nevedia pomoct....preto som sa dala na alternativu. U doktorov som za debila a ja debil nie som. Nezelam to nikomu, mat nieco co nikto nevie co je. Teda biorezonancia vie, len to dlho trva ta liecba a liecim sa, je to lepsie, ale stale som neni fit, na dieta si netrufam. Jedno doma mam a viem co to obnasa.
Mne sa komplet olupala sliznica posvy a po porode som mala hroznu jazvu, ktora bolela strasne, lebo som sa potrhala, mala isla s rucickou vedla hlavicky a potom to zasili jak masari na hrubo a sex bol ako keby do mna vnikal noz, potom mi to dr. laserom spravil tak, ze sa to uz dalo vydrzat, teda sa nam aj podarilo druhy krat otehotniet a potom som potratila. No a teraz po tych gulickach tu jazvu uz necitim vobec. Skratka sa mi komplet obnovila posva, len tym ze tam mam stale tie bakterie v tej mocvej rurke, tak to presakuje, ale uz to aj menej svrbi. Tak verim, ze som na dobrej ceste.
A ja som teda pri kyretazi spala, ale podla mna ked skrabu a vytahuju to von tak tu skrabku tahaju aj po posvovej sliznici a vtedy sa moze doskrabat aj ta posva.
A toto si pozri co vychadza z posvy pri tych gulickach, setok bordel https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1589340... tiez som z toho bola v soku.

somuska
autor
12. jan 2016

@katrin21 chodim na diacom

katrin21
12. jan 2016

@somuska poznam, chodila som aj nan.. 🙂 ale tu mas lekara a ma iny pristroj, BICOM. je to zas nieco ine a je to lekar.. Ja k nemu chodim uz roky, vzdy pomohol. odporucam , fakt.
Niektore veci, co mi DIACOM nenasiel, nasiel BICOM 🙂

somuska
autor
12. jan 2016

@katrin21 setko uz mam odskusane, neviem co je biely cukor uz 9 mesiacov a nejedla som vela atb, len jedny som skusila a povedala som ze dost, ked nezabrali, tak nezaberu ani dalsie. Po odskusani macmiroru som ostala alergicka na lepok, ale aj to sa uz lepsi, uz na neho nereagujem tak silno ako v septembri, ale muku nejem, nejem ovocie, mlieky, syry, ked len ovcie a kozie a tak. Stravu som tiez zmenila. Ale dakujem.

somuska
autor
12. jan 2016

@katrin21 a kolko to tam stoji? lebo man toto uz stalo cez 2000eur a uz ma to fakt nebavi vrazat dalsie prachy :(

katrin21
12. jan 2016

@somuska kazde sedenie len 10E, prve vysetrenie sice stoji 100E, ale to uz nikdy viacej neplatis... to je len akoby prva diagnostika a zapisne.... chodis raz za tyzden.. tych 10E.... podla mna za 3 mesiace mas pokoj. fakt.

somuska
autor
12. jan 2016

@sono2 a MS mam ako hodinky, ani bolesti moc nemam, taku ako predtym.

somuska
autor
12. jan 2016

@katrin21 to ti nikto nemoze zarucit ze 3 mesiace, alebo kolko, zalezi ako je clovek zapratany a kontroly uz neplatis?

katrin21
12. jan 2016

@somuska nie, neplatis nic viac.... len stale tych 10E a kontroly su zadarmo, raz mesacne..... ja som prisla po 5 rokoch a neplatila som zase nic, len sedenie 10E....
Vies, ono je to tak, ze ked ta to stalo uz tolko penazi a stale mas problemy, tak ten clovek s Diacomom nevie dobre robit.. Ja uz diacom poznam, viem ako sa s nim pracuje a je toho tolko, co treba sledovať, co tam zafajkne ten dotycny a co si vsima, ze moze aj uplne zlou cestou ist.... a potom ta to stoji len praachy a uspech ziadny a potom ludia nadavaju na biorezonanciu, ze nefunguju.... Toto co ti pisem, je fakt dobry odbornik..
a keby chces dobru babu na DIACOM, tak v trnave je Evka Tomíkova, ona robi aj skolenia pre tych, co si diacom kkupia, je skvela diagnostička. Ale Šuch ta vyjde menej, lebo u Evky sa plati vzdy kontrola po case...