Ahojte potrebujem pomôcť 😔 za 1 deň odchádzame na dovolenku a dostala som dnes menštruáciu nečakane . Chcem sa veľmi kúpať ale neviem že ako to je s tampónom aký si kúpiť aby to bolo fajn . Ďakujem za rady 🙁
@natalia3536 podľa toho akú silnú mávaš menštruáciu - rovnako ako pri vložkách aj pri tampónoch máš rôzne veľkosti (hrúbky)🙂 ja používam o.b.
Len to je lepsie ked s nim uz ma nejaku skusenost @cocolino234 kedze za den odchadza na dovolenku tak myslim, ze tampony jej budu najlepsim riesenim. Kalisok kym by si zvykla ako co ho dat, tak to chvilku trva, aspon teda moja skusenost je taka.
@penelope11 a viete mi poradiť aj aké si mám kúpiť
@cocolino234 aj ja som šla k moru asi keď som mala 15-16 a akurát mi prišla ms, tak som to prežila aj s tamponom 🤷🏼♀️
Len ho treba po každom kúpaní meniť pre istotu
U mna @natalia3536 o.b. tie mi sedeli asi najlepsie. A velkost podla toho ake silne mavas. Ja ako kedy. Niekedy normalky a niekedy superky.
@natalia3536 nikdy si nemala tampón?kúp si o.b.najvacsie a menšie roky ich používam pri kupani
@natalia3536 Ja som normálne používala tampón, zaštuplila som sa, šla do mora a potom keď som šla von tak hneď vymeniť... A nikdy mi nenasiakol vodou z mora, však ho zavádzaš hlboko, len šnúročka trčí...
@cocolino234 a čo iné má robiť? Nekupat sa teraz kvôli tomu? Ty by si si dávala kaliskok, keď si ho v živote predtým nevidela a na ďalší deň ideš na dovolenku?
existuju tampony na kupanie su speci (napustene vazelinou aby nenasali vodu z vonku) predavaju ich v drogerii mozno aj v lekarni
@natalia3536 su tam tampony specialne do vody.
@penelope11 a nemám si kúpiť tie na plávanie určené ? Či stačia mi aj o.b
ďakujem vám všetkým za radu🥰
@penelope11 Ahoj, dovolím si reagovať aj keď to není moja téma. Ale mne stále tampón pretečie, takže u mňa sú tampóny tabu
@natalia3536 ahoj, pred 2 týždňami sme sa vrátili z dovolenky. Cely týždeň som tam mala menstruciu. Ja ju mám velmi silnú, prvé dva dni je to fakt extrém, vtedy používam tie prvé na obrázku, zvyšné dni som používala tie druhé menšie. Ak budeš mat pri mori niekde možnosť tak po kúpaní jednoducho vymen za nový čistý a je vybavené. Nemyslím si že je sa čoho obávať, fungujem takto roky a nič sa mi zatiaľ nestalo. Ak si si tampón ešte nikdy nezavadzala, je k tomu aj návod ako správne si to zaviesť. Neboj zvládneš to. Je to len o cviku. Peknú dovolenku prajem.
bud tampony do vody alebo kalisok. ked clovek nie je uplny nesika, tak sa s tym aj za den nauci robit, az taky rozdiel od tamponu to nie je. a normalny tampon urcite nie kvoli zmienenym veciam. okrem toho sa stava aj, ze napity vyplava, trapas proste
@kiwi3 tampón vypláva napity? To myslíš toto vážne? Podľa mna toto nie je ani náhodou možné ak je správne a dostatočne hlboko zavedený.
@kiwi3 tampón vypláva?veď, ak je dobré zavedený nie je šanca.
@natalia3536 kúp si tie v lekárni napustené, ale 25 r používam pri kúpaní tampón a nikdy žiadny problem
@bejkovnicka tak to musi byt fakt hlboko zavedeny. ano, je to dost bezne, kedze ked sa napije vody, tak plava
@cocolino234 Áno, vždy si musím dať imtimku , a vždy je tam trošku ..tak ma to prestalo baviť, keď musím mať aj vložku, aj tampón, tak radšej vložku a hotovo. No ale asi mám aj dosť silnu periodu, tak to môže byť aj tým, ale ja by som sa v mojom prípade neodvážila ísť kúpať s tamponom
@natalia3536