Ahojte. Dnes rano som sa zobudila a nasla som si hrcku asi vo velkosti orecha na nohe pri clenku. Nejak neboli, len ked prilacim. A zavadzia. Nebola som postipana, nevyvrtla som si nohu a ani uraz ziadny. Co myslite, co by to mohlo byt? Utekat k lekarovi ci pockat aspon den dva... Diky za kazdu radu
@janulkaa82 ja s mojim stresovaním by som k lekárovi išla, aby ma ukľudnil a povedal, čo to je a kedy to spľasne. Ak Ti tá hrča zavadzia, tak čo sa budeš trápiť? Nemôže to byť niečo ako cysta?
@pupi14 neviem o tom,ze by ma nieco postipalo.. ani v tom nevyzera vpich.
@mijunik Cysta na nohe?? Uff,tak to ma ani len nenapadlo. Nikdy nic som take nemala ani nepocula... Ved k Dr. chcem ist, len ak je to nieco * bezne * tak co tam budem strasit hned v prvy den.
@janulkaa82 hehe, veď ani ja som o cyste na nohe ešte nepočula, ale tak prečo nie? Býva kadečo, to nevymyslíš, to je život... Lekár určite tajničku vylúšti a povie, ako hrču elegantne zlikviduješ. 😁
@mijunik 🙂 Uz som volala lekarovi, zrejme tam uz nieje, tak uz nic nevybavim, tak ci tak musim pockat min. do zajtra. Normalne si ma tou cystou vystrasila.... Mohlo by to do rana zmiznut :D
Dakujem ti a ochotu a radu..
@janulkaa82 juj ale cysty sa práveže neboj!!!!! 😀😀 Keby som vedela, že Ťa vystraším, nenapíšem Ti to. Veď cysty bývajú aj na vnútornostiach, potom zmiznú samé od seba. A ja nie som odborník, len som si tipla, tak, prosím, neber môj komentár vôbec vážne... A fakt sa, prosím, neboj. Pokiaľ viem, cysta NIE JE nebezpečná. 😊
@janulkaa82 zrovna vcera mi nasla na sono nahodne lekarka cystu za kolenom... nic vazne a nezvycajne. ak nerobia problem, ostavaju, obcas casom zmiznu, ak robia problem, lekari vyriesia.
@janulkaa82 dobre rozmýšľaš, že s tým chceš ísť k lekárovi. Každá hrčka kdekoľvek na tele potrebuje odborné oko lekára.
Nie je to lymfedem?
No to by som asi šla na pohotovosť ak tam nie je tvoje lekár, pokiaľ to fakt nie je uštipnutie tak by som sa bála
@nikuskaska ja si myslím, že pri lymfedéme by opuchol celý členok.
@janulkaa82 je tá hrča tvrdá alebo mäkká? A to miesto má inú teplotu, než ostatná časť nohy? Má to inú farbu?
@dankovicova toto isto nie je urgentne na pohotovost
@janulkaa82 nechodievas cvicit ?
Ja mám lymfedem na časti členku, vyzerá ako hrča, tak preto.
@janulkaa82 moze to byt ganglion
@mijunik hrcka mi pripada ako keby plna vody 😯.teplota je asi rovnaka
@grelu dakujem. Do rana snad vydrzim
@nikuskaska co je prosim ten lymfedom? Prejavy?
@zibi o tom som uz citala. Noooo mozno 😕
@tatiana1980 ano. Zacala som prave minuly tyzden kazdy den na workaute i beh 😕
@tatiana1980 ale ako svalovicu to necitim!
Dakujem vam vsetkym za vase rady a nazory. Naozaj som nic take foteraz nevidela ani nepocula. Podla toho vsetkeho co ste mi pisali a ja som potom googlula na nete, podlamna zatial Gangliom. Ale rano pojdem asi k Dr. a dam vam poyom vediet lekarsky nazor. Dakujem vam este raz za podpiru. Je fajn ked je tu niekto s kym moze clovek zdielat svoje trapenia. Vela vela zdravicka vam aj vasim najblizsim zelam. Ste super. A dakujem este raz 😙
@janulkaa82 to mas z cvicenia, ja som to mala tiez. Skus si dat dva tyzdne pauzu. A zmizne to. Ja som s tym bola u ortopeda pozrel to ze pretazeny clenok. Teraz necvicim - zlomeny malicek na nohe mam a zmizlo mi to. To bude tym neboj sa
@janulkaa82 tak čo povedala doktorka? 🙂
ahojte,tak som bola vcera rano pekne u chirurga, ten vytialho velku injekcnu odsavaacku a povedal: ,, Ten pekny velky ganglion treba hned odsat! ,, Odsavanie nebolo, iba stipkalo,ale dalo sa vydrzat. Bolo tam skoro 5ml tej tekutiny. Takze mala som to vraj predsa len ganglion, nozka cice nebolela,teraz boli, bublinka uplne nezmizla este, ale tak uvidime, snad mal pan doktor pravdu a mi to prejde. Vraj bud z topanok, ale ved teraz ja nosim len zabky, slapky a max balerinky, alebo ze z koruculi alebo lyzi, ale ani z toho nie, tak mozno len z toho pretazenia noh. Ze treba oddych. A ja som konecne sa odhodlala k cviceniu, behavaniu a chudnutiu :( I ked este p.Dr. povedal,ze kto ma raz ganglion je velky predpoklad ze sa mu to bude uz robitevat castejsie. Tak treba prist, odsat a zase bude chvilku v poriadku. Takze uvidime....
Dakujem vam este raz vsetkym za vase rady a infa. Ste super 😍
@janulkaa82 no supeeeeeeer. 🤗🤗🤗🤗🤗 Vraj gangliom (či ganglion?) môže vzniknúť aj po nejakom náraze, že si si ani neuvedomila, kedy si sa do toho miesta udrela a o pár mesiacov sa Ti to mohlo vytvoriť. Tak mi to vysvetľoval chirurg pri gangliome na ruke. Teším sa, že si v poriadku. 🍀
@mijunik Ano, ganglion :D Fakt netusim z coho som to mala, teda mam...stvrtok mi to vyberali a stale mi to velmi puchne, hlavne navecer. Davam si ibalginovu mast, snad zaberie cim skor. Ty si mala teda hrcku tiez ale na ruke? tebe to tiez vyberali ihlou? vraj to aj rezu ked je to moc velke, mne nastastie len ihlou vytahovali. co si si potom na to davala? A uz to mas v poriadku,ci sa ti to vratilo? Diky,za kazdu radu..
@janulkaa82 , prosim ta co si to mala?
A nemohlo ťa niečo postípať?