Extrasystoly a ich zvládanie

eva2809
10. dec 2015

Ahojte🙂 Chcem sa opýtať, či máte niekto extrasystoly? Ak niekto vie o čo ide, viete, že je to dosť nepríjemné, tak sa chcem opýtať, ako to vy zvládate....tiež by ma zaujímalo, ako to zvládate v tehotenstve? My sa snažíme o bábatko, len mám trochu obavy, ako by to bolo v tehotenstve. Už aj teraz nemožem brať lieky, keďže plánujeme...fakt by ma potešilo, keby sa tu našiel niekto s podobným problémom. Ďakujem za všetky príspevky

janinah
10. dec 2015

Ako často ich máš? riešila si to s lekárom? Ja tak 2 x mesačne,len sedím a predýchavam a čakám,prestanú,netreba sa splašiť

1fifinka1
10. dec 2015

Aj ja to poznam a velmi dobre. Nieje pravda, ze lieky nemozes.

tesss
10. dec 2015

Aj ja ich mám, na vyšetreniach mi ich nikdy nevideli, pretože sú nepravidelné. Som tehotná, dosť sa to zlepšilo, ale zrovna teraz ma trápia už asi 4 deň, tak 1-2 za deň. Snažím sa nevšímať si ich...

1fifinka1
10. dec 2015

@tesss aj nato nieco beries?

tesss
10. dec 2015

@1fifinka1 Nie, mne sa to pridružilo k panickej poruche a tetánií, brala som dva roky dozadu antidepresíva, teraz absolútne nič. Ono sa ti to počas tehotenstva úplne zminimalizuje, hormóny robia svoje...

1fifinka1
10. dec 2015

@tesss ja na to beriem lieky, aj pred aj pocas tehu.

tesss
10. dec 2015

@1fifinka1 Pomáhajú? Kto ti predpísal? Na internom? Teraz počas tehu je to lepšie?

1fifinka1
10. dec 2015

Ano, chodim na kardiologiu. Pred tehu som brala lieky a po otehotneni mi ich zmenili. Ja to mavam zo stresu, dvihne sa mi aj tlak, takze lieky su na srdiecko aj tlak. Mavam obdobia bez liekov, aj s liekmi. Ale velku vahu zohrava napatie, stres.
@tesss

eva2809
autor
10. dec 2015

@janinah ja ich mam az 5000 denne...a k tomu aj aritmiu a tachykardiu....ja to uz beriem ako sucast zivota..beriem betaloc a teraz pri posl.kontrole mi predpisala aj rytmonorm....ale ten brat nemozem...:()

eva2809
autor
10. dec 2015

@1fifinka1 podla toho ake lieky...ako som pisala ja beriem betaloc,ale tiez len v malom mnozstve,pretoze ten znizuje aj tlak a ja ho mam uz aj tak dost nizky....a rytmonorm mi zakazala dr.

eva2809
autor
10. dec 2015

@1fifinka1 a ake lieky beries ty??

1fifinka1
10. dec 2015

@eva2809 samozrejme, ze nie hocijake lieky.

1fifinka1
10. dec 2015

@eva2809 pred tehu concor, teraz dopegyt. Ten je ale viac na tlak

eva2809
autor
10. dec 2015

@tesss mne na ekg tiez nikdy nic nezistili...az ked som bola na 24hod holteri....

mimmka30
30. dec 2015

Ja mavam liecim sa na ne.je to blby pocit citim ich a sledujem sa potom. Je to o zvyku asi.naucit sa stym zit.,mala som ich vela na ekg..ale mam nasadene lieky concor a flekainid takze lepsie ale ked mam obdobie stresu pocitujem ich aj teraz cez sviatky ,.no v tehu sa to moze zhorsit..,neoporucali mi otehotniet..

eva2809
autor
31. dec 2015

@mimmka30 fakt neodporucali??:(mne nic dr. Nepovedala,ked som jej povedala,ze sa snazime o babatko...ja beriem len betaloc a mala by som aj ryrmonorm...ale ten neberiem,kedze ten mi zakazala v tehotenstve...tak to skusam bez neho...ak sa podari otehotniet.ja mam dni ked to je zle..a teraz nopak citim sa fajn....ale mozno zavisi od toho aj ake su tie extrasystoly...mne povedala,ze v mojom pripade by ma nemali nejako ohrozit...ale fakt ma zaujima,kto ich ma a otehotnel..ci to bolo lepsie alebo horsie..ja uz jedno dieta mam,ale vredy som eate tento problem nemala

mimmka30
31. dec 2015

@eva2809 no ja mam to horsie ze som mala predch tehu predcasne.,o jedno sme prisli este pred malou..mam vysoky tlak a stitnu zlazu je toho viac tak doki mi pov ze skor nie ako ano..no ked sa to stane uz nejak bude mala by strasne chcela surodenca.,.mam strach ako by to bolo ale myslim ze by som to nejak v klud rezime zvladla..,teraz ich aj ja mam menej..neviem cim to je.
Inak to by aj mna zaujimalo ze ako je to v tehu a ked si uz vo vyssom stadiu..dok mi povedal ze moze byt ich viac pretoze organizmus je zatazeny.,a ze je to horsie davat lieky v tehu je ich skor menej ktore niesu vhodne

mimmka30
31. dec 2015

@eva2809 a betaloc som brala aj ja potom mi ho vysadila kardiologicka dala rytmonorm bol mi dobry alemala som zneho strasne uzskosti aj my povedala ze uz niekto hovoril o tom..teraz mam flekainid ten by asi aj mohol byt uzivany v tehu neviem ale zda sa mi..

cammille
31. dec 2015

@eva2809 ja ich mavam tiez...su obdobia ked ich nemam vobec, a su dni, ked mam jednu za druhou...neberiem na to nic, kedze podla ekg su vraj neskodne...a v tehotenstve som to nemala vobec 😊 Drzim palce 😊

tesss
31. dec 2015

@eva2809 Ja mám ES a teraz som v 34tt. Mne sa to pridružilo k panickej poruche, nič na to neberiem, pretože mi ich EKG nikdy nezaznamenalo a na hotlera ma neposlali. Doktor uznal, že keď ich nemám pravidelné tak mi ich ani hotler nezaznamená.
V tehu celkom v pohode, mesiac nič, potom pár dní za sebou po jednej ES.
Podľa mňa to ma aj súvis s chrbticou, aj keď všade som sa dočítala, že to súvis nemá...

cammille
31. dec 2015

@eva2809 tiez som zabudla dodat,, ze mam uzkostnu/panicku poruchu...cize skor ako lieky na srdce treba riesit pricinu...

mimmka30
31. dec 2015

@tesss aj ja si myslim ze suvisi z chrbticou ja to tie tak pocitujem uplne stuhnuty chrbat a srdiecko prebuchava strasne pokial neutlmim bolest tabletkou

eva2809
autor
31. dec 2015

@cammille u mna to tiez zacalo kadejako...ked si spomeniem na tie pocity ktore som mavala,ze zomriem,ked som sama..poslali ma aj k psychiatrovi,ktory tiez povedal,ze mam panicku poruxhu...ale potom som mala take deobrw obdobie,ze to preslo...vsetko je fakt o psychike...tak teraz ked toto pises,tak som si to s tym spojila...zacali mi tieto es,som si myslela ze som fakt na psychiatriu...ale isla som na holter a tam mi to potvrdili,ze niesom blazon...🙂ale pravdepodobne to zacalo vsetko tym strachom...ved skoro vsetky choroby su psychickeho povodu...

eva2809
autor
31. dec 2015

@mimmka30 no tak v tom je asi rozdiel...ja mam stitna zlazu ok...ani vysoky tlak...prave naopak velmi nizky tlak...co sa aj dr.cudovala...no a ten betaloc je fajn len ja ho nemozem v davkach ake by som mala,lebo on bohuzial tlak znizuje...ked som zvysila..strasne sa mi hlava krutila..

cammille
31. dec 2015

@eva2809 na 99% je to psychikou, k tomu u mna vycerpanie popri 4 detoch...takze sa ani necudujem😊 Tlak mam tiez ok, aj stitnu, srdce mam vraj uplne v poriadku...si myslim ze dostatok spanku a pohybu a klud, a bude to ok😊 A ozaj, magnerot som na to brala, ale neviem ci pomohlo, ono to tak striedavo prichadza a odchadza, tak preventivne si sem tam supnem magnezko 😊

tesss
31. dec 2015

Ženy a STRES je na ES tiež dobrý spúšťač...

denamir
23. jan 2018

Baby moja som 6 týždňov po pôrode a tiež mam extrasystoly SVES mam j pulz okolo 50. Ja od h necítim dali mi cardinal ti je magnézium a draslík je pravda som aj unavená dosť aj stres lebo sa bojím co mi je co sa mi stane

dandulina
27. aug 2018

Mavam to aj ja..niekedy aj niekolko krat denne, inokedy obcas a aj ich nemam..ale uz som z toho na nervy..bola som aj u doktorky s tym, robili mi ekg aj na stitnu zlazu ma poslali a vysledky boli ok..este jedine holter na 24h by mi dali..ale co citam, ma to vela ludi, ze nie su nebezpecne, len proste neprijemne..mam potom velmi o nicom den, ked ich mam :(

jajagaja
8. apr 2019

Aj ja to mám, tiež beriem betalock 25 ráno a večer 1 tabketu

jajagaja
8. apr 2019

Baby chcem sa opýtať na ten betalock. Môže vyvolávať , tento liek nepokoj, úzkosť?