Chlpy na bruchu u 19-ročnej

6. aug 2024

Poraďte nám prosím. Moja 19 ročná dcéra ma takéto “chĺpky” na brušku, nevedela som že si to ako 16 ročná začala holit, zevraj vtedy také tmavé neboli ale je to stále horšie . Ako jej pomôcť?cim to môže byt? Čo by na to pomohlo?

levi767
6. aug 2024

Aj ja mam 19, chĺpky na bruchu. Je pravda, že blond ale zase tiež to vidieť. Nič sa nedeje 🙂

aeruginosa
6. aug 2024

Urcite by som vyhladala endokrinologiu a dala si vysetrit hormony. Aj tam moze byt pricina, bolo by dobre ju vylucit.

gabika0825
6. aug 2024

Úplne normálna vec, podľa mna jej to z diaľky ani nie je vidno, blondínkam to takto vidno nie je lebo majú blond chĺpky ale my brunetky to mame výraznejšie. Niektorá viac niektorá menej. Má to trosku hustejšie, ale nech to neholi a radšej nech si kupi zosvetlovac chĺpkov a s tým nech si to natrie, nebude ich tak vidno

autor
7. aug 2024

@gabika0825 viete prosím nejaký aj odporučiť?

egonsk
7. aug 2024

ved si z nich nepletie vrkoce, tak co sa zbytocne trapite? Pokial nema aj hlas ako baryton, tak sa zbytocne tryzni.

gabika0825
7. aug 2024

Neviem konkrétny, ja to nepoužívam, ale viem že to baby čo majú takýto problém riešia takto. V dmke si myslím že nájdete určite niečo

lavender94
7. aug 2024

Z toho, že si ich oholila ich nemá tmavšie. Ja si holím celú tvár a nič. A to mám tiež výrazne chlpy. Chápem, že je to nekomfortne to dokola holiť, mala by skúsiť depiláciu napríklad cukrovou pastou, nech to aspoň nejakú dobu drží. A určite nech si zájde na gyndu, nech jej urobia hormonálny profil a pripadne odošlú na endokrino, pretože sa môže jednať o nedostatok estrogénu a nadbytok testosterónu alebo iny hormonálny problém. Nemá pcos? Alebo iné gynekologické problemy?

lauricka
7. aug 2024

Chýba mi informácia, či ste to riešili s lekárom. Ten by vás mal poslať na endokrinológiu. A odporúčam aj gynekológa. Ak sú to polycysticke vaječníky alebo syndróm PCO, je dobré, aby to vedela. Menštruáciu má normálnu?

interjection27
7. aug 2024

Mala som teraz rovnaký problém, presne v 19-nastich, a keď gynekologička spravila hormonalny profil, zistil sa vysoký testosteron a tiež PCOS. Ak ešte dcéra nebola na prehliadke určite, určite odporúčam - hlavne ak sa jej takéto ochlpenie objavuje aj inde (silnejšie v oblasti bikín, medzi prsiami, bradavky) alebo má problém s menštruáciou.

autor
8. aug 2024

@interjection27 a aj vám niečo na to dala ? Ako ste to riešili ďalej?

interjection27
10. aug 2024

Nie, rovno ma poslala na endokrinologiu. Pokiaľ by tam bol len ten vysoký testosteron, tak by sme to riešili ako gyno problém, ale keďže u mňa je to pcos - testosterón + nepravidelný menzes a ešte iné menšie problémy, tak momentálne chodím na vyšetrenia k endokrinologicke. Aktuálne mi zisťujú ďalšie hormony z krvi, aby sa zistilo, či mi to nespôsobuje nesprávne fungovanie žľazy alebo napr. inzulínova rezistencia... je tam veľa možností. Doktorka mohla mávnuť rukou, a rovno mi dať antikoncepciu - jedno riešenie, ale som rada že sama navrhla takýto ďalší postup. To je však diagnóza u mňa, vaša dcéra to nemusí mať, pokiaľ ju trápia len chĺpky... to už ukážu výsledky a lekár.