Análna trhlina na konečniku

keisha1980
21. apr 2019

Dobrý deň,

Prosim o radu... Asi 5 rokov dozadu som si našla. 1x stopu krvi na papieri. Odvtedy som bola na gastro 2x. Ú dvoch nezávislých lekárov.
V oboch prípadoch mi bola určená diagnóza análna trhlina. V druhom prípade som absolvovala aj rektoskopiu, aby vylúčili nieco závažnejšie. Lekári ma odbili s tým, že upravte si stravu a zahojí sa to. Pôrod mi moju komplikáciu zhoršil. Lenže aj keď. Stravu dodrziavam nezahojilo sa.
Skôr by som povedala ze problém s kvapkou krvi sa mi stáva častejšie. Keď som povedala ze mam strach z vážnejšieho ochorenia napr. Rakoviny. Aby. To neprerastlo, nebojte sa bola odpoveď lekára. Moja otázka znie, zienky ktoré ste tým prešli. Akú kliniku odporúčate? A aký Spôsob liečby ( chirurgicky alebo ambulantný)?? Čítala som ze je možnosť operácie a aj dilatacie a capikov v pohodlí domova. Operácii sa nebránim a nebojím sa. Skôr mi ide o to aby som už s tým prestala. Trápiť ďakujem za rady

pivonka6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
puklica13
21. apr 2019

@pivonka6 zlata zila a trhlina sú dve rozdielne veci..a obe sa dajú riešiť aj chirurgicky

keisha1980
autor
21. apr 2019

Ďakujem za názory zienky. Nechcem aby sa tu vyvolala hádka 🙂 hľadám osoby co tým prešli a poradili by mi. Viem ze je to chulostiva téma, kľudne aj do správy. Chcem zistiť odporúčania a rady od Vás, ktoré ste si tým prešli. Akú kliniku by ste odporúčali? Aky spôsob? Koľko vás to vyšlo a ci vám to pomohlo. Chcem ísť na istotu, lebo ako hovorím dvaja lekári ma už odbili stravou, aby sa upravila. Ale to nezaberá.

ruzovakrava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikuta
11. máj 2019

@keisha1980 ja to mám už niekoľko rokov ani by má nenapadlo to riešiť operačné lebo si tu krv nachádzam len na papieri ... treba sa vždy osprchovať zimnou vodou a popripade nakrémovať ...ja neviem akú operáciu máte na mysli ale operujú sa len ťažké stavy a je to masaker mali sme to v rodine ... jedine potom nejaké ambulantne zásahy ak máte na mysli
Je to o strave ak nejdem na záchod 2 dni vtedy to mám ale hneď sa umyjem a je ok ... no naša mama krvacala velmiii silno mala stratu krvy vysokú takze jasne že tam musela byt operácia ale vy ak riešite len kúsok na papiery nič sa nedeje ak budete dodržiavať stravovanie a hygienu

jani_uk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jani_uk
28. nov 2019

Ahoj, mam s tymto skusenost, bohuzial, kopu skusenosti za posledne 2 roky. Najprv mi v Procare operovali vnutorne hemoroidy. Kvoli tej operacii sa mi vytvoria trhlina. Ked som isla za chirurgom 3 mesiace po operacii a stazovala som sa, ze mam strasne bolesti pri vyprazdnovani a po, tak len odmietol rukou, ze to je v pohode, to sa rana stale hoji (?!). Presli dalsie 3 mesiace, a uz som tu bolest nemohla vydrzat, isla som za dalsim chirurgom (Dimov). Ten mi tam nasiel trhlinu (ani som do vtedy nevedela, ze take nieco existuje, a keby sa ten idiot z Procareu aspon pozrel na to, a nie odmietol rukou, tak mozno by davno bola zahojena). Dimov mi teda trhlinu operoval, a 2 mesiace po zakroku mi povedal, ze este jeden malicky zakrok tam musi spravit, aby sa ta rana lepsie zahojila. O tom ake to bolesti boli po tychto uz troch operaciach, radsej nech nehovorim, Kto to zazil vie, ze to je horsie ako porod. Po tych teda dvoch operaciach u dr. Dimova sa stav zlepsil, ale ja som aj pol roka po tom mala bolesti pri vyprazdnovani, sice nie take silne. Mozem povedat, ze rok to bolo ok, be vacsich problemov. Az tohto roku v oktobri som mala chripku, a asi kvoli slabej imunite sa mi trhlina zase otvorila. Isla som teda za dr. Dimovom. Strcil tam prst, a presviedcal ma, ako asi trikrat po operacii, ze je to anatomicky v poriadku, ze tam nic nemam, ze to je len citlivejsa "koza" tam, a dal mi nejake masticky ktorych uz aj tak mam kopu. A ze kludne mozem bez obavy otehorniet. Uz som mu neverila, lebo som skor verila tej bolesti co som citila. Zufala a depresivna zo vsetkeho isla som na kliniku DoktorPro. Tam mi dali 3 masticky (ktore sa pravdepodobne mozu dostat na predpis) a ktore u nich stali skoro 300e. No, a tie mi pomohi na 100%. Je mi teraz lepsie ako co bolo cely rok po operacii u Dimova. Dufam, ze to takto zostane, aj ked chronicka trhlina sa s velkou pravdepodobnostou hocikedy moze a bude opakovat. A teraz este jedna zasadna vec ktoru vrelo odporucam - uprava stravy. Bez toho ta nezachrani ani operacia ani masticky. Vela vody/caju, zabudnut na bielu muku, cukor, mlieko (jogurt v obmedzenom mnozstve je ok), vyhybat sa laktoze, alkoholu + sedave kupele 2-3 krat denne. Ta strava je jednak aj preventiva. Ty asi zatial nemas nejake velke problemy, ale preventivne skus upravit stravu aspon na jeden mesiac, a uvidis vysledky. Ked ta trhlina nie je chronicka a velka, tak nitroglycerinova masticka, alebo calcium blocker ( diltiazem) ti urcite to zahoji, a pri viac menej spravnej zivotosprave sa ti trhlina nebude vraciat. Hlavne necakaj dlho, chod za proktologom (nie chirurgom)!

kvetinka_andrejka
10. mar 2020

Musím sa pochváliť dnes mi doktor povedal, že trhlina sa zahojila a nevidno ju 🙂

oksi77
11. jún 2020

Ahojte tak aj ja prispejem keďže je to téma dosť aktuálna bohužiaľ aj veľmi problematická.pref dvomi rokmi som mala veľké bolesti konečníka ajj pri stolici krv.isla som na chirurgiu, doktor na strečnianskej kukol a poslal ma na Antolsku.tsm mi dali termín o tri mesiace.no nečakala som lebo som mala fakt že neskutočne bolesti.nikde som sa nedoprosila pomoci až na doktor pro.braly má hneď ďalší deň.doktor skonštatoval že mám análnu fisuru a tri hemace.tak dal mi tri mastičky ktoré stály 250eur.cena bola vysoká ale za tri dni som mala po probléme.potom každý hemeroid každé dva týždne tiež po 250..takže som mala pokoj dva roky.minule som bola na bycikli a potom ma to začalo znovu bolieť.doktor hovoril že keď sa to znovu otvorí bude ma operovať zadarmo no neviem či to ešte platí aj druhá vec že keď som čítala čo zažívajú ľudia po operácií tak mi naskakuje husia koža.kupils som si masť pro to glyvenol ale nic-ziadny účinok.teraz skúšam fine6.je to trošku lepšie ale nedávam tomu moc veľkú šancu.mam fakt dilema aj strach😲😲😲neviem či nemám ísť niekde inde ku doktorovi lebo tu sú zákroky fakt drahé.uz som čítala že aj hemoroidy vedia urobiť aj za 70eur.no neviem kde.mam pocit že aj ten sa mi spravil.no hruza.ked nekdo bol s takým problémom dajte vedieť čo a ako a za koľko.dakujem

nikoleta2010
13. jún 2020

@keisha1980 ahojte všetci s bolavymi trhlina mi.Podelim sa a vami o moju skúsenosť s touto bolesťou.Trpela som tým asi 3 mesiace nebudem ani písať ako to boli pretože to všetci vieme😀tiež som vyskúšala rôzne mastičky čipky bylinky ale nič nepomahalio navštívila som aj chirurga a tiež mi predpísal čipky a 5 krát za deň sedenie v oscaroch a nič nepomahalio.Az raz prišiel ten osudný deň keď už som tu bolesť nevedela zniesť tak ma napadlo že si vystriekam s vodou konečník pretože má tak bolel ale tak že som odmo rivala sprchu a silným prúdom z hadice som striedala studené a vlažnú sprchu.Di 2 týždňov bola bolesť preč tak vám radím skúste to pomôže vám to a na večer čipom fakty a nejakú mastičku hojivý a samozrejme aj stravu upraviť.lutujem koľko peňazí som investovala do masticiek a nakoniec sa dá trhlina vyliečiť obyčajnou vodou z vodovodu.Tak šup šup na to a napíšte či vám to pomohlo

desertroses
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dalinaa
12. aug 2020

@keisha1980 ahoj neviem ci je to ešte aktuálne ale mne veľmi pomohol dilatator... A oproti operácii bez rizika takže minimálne za vyskúšanie to určite stojí... Ale odporučil mi to doktor z Prahy aj zo Za a s výsledkom liečby som max spokojna

desertroses
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikoleta2010
4. okt 2020

@desertroses áno dá sa zakúpiť nájdi si to na internete sú v Tom 3 kusy aj mne to pomohlo veľmi treba každý deň dva krát ráno večer po 20 minut zo začiatku ten najužší treba to poriadne namazat zo začiatku to boli ale potom to bude pohodička určite to pomaha

katitika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
desertroses
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katitika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jajahomolova
17. okt 2021

@katitika
@katitika a tie masticky stali 300 eur prosím?

katitika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daarling
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klaudia1212
27. jún 2022

@keisha1980 ahoj môžem sa spýtať ako sa prejavovala u teba ta trhlina? Ci ta niečo bolelo alebo co k tomu sprevádzalo

dalinaa
27. jún 2022

@klaudia1212 ahoj áno bolel ma konečník pri vyprázdňovani, niekedy bola aj krv na papieri....

klaudia1212
28. jún 2022

@dalinaa aha a moc to bolelo? A to tu trhlinu si mala kde presne prosím myslím ci išla priamo s otvoru konečníku alebo bola tesne v okoli otvoru
Pretože ja našťastie nemám ako bolesti ani nič len spravil s ami jeden pupak tam dole ale to je jedno ale fotila som si ho a proste na foto som videla tak kúsok nad otvorom vzadu tesne nad otvorom také niečo podobné ako to bolo na nete taka fotka ale menšie ako škrabance ale neviem keby to nevidím neviem ani o tom preto ze kde si to mala ty a ako si to potom vlasne riešila

dalinaa
29. jún 2022

@klaudia1212 to asi nebude trhlina.... Ja som mala veľké bolesti... Problémoch v okolí konečníka môže byť veľa druhov.... Diagnózu určí lekár a podla toho liečba dalej

klaudia1212
14. jan 2023

@dalinaa ahoj a keď si mala trhlinu
To vlasne si mala bolesti len pri stiloci a tesne po alebo dlho po nej? A boelsti alebo stipanie rezanie?
A potom ai nemala zaidne nasledky ako fistulu uzalebo daco podobne?

klaudia1212
28. jan 2023

@keisha1980 ahoj môžem vedieť ci už nemáš trhlinu

klaudia1212
28. jan 2023

@dalinaa ahoj ako si sa zbavila trhlín, prosím

diaszoky
28. jan 2023

@keisha1980 skuste biolampu

mataapata8
18. feb 2023

@kvetinka_andrejka ahoj a co si si davala na trhlinu ako dlho ja mam od oktobra a nejde sa zahojit hoci prvy doktor tvrdil ze sa zahojila ale citila som bolesti tak som isla kinemu a ten povedal ze mam na 2 cm