Ahojte,chcem sa opýtať hlavne učiteliek či ste už obdržali platobný dekrét zo zvýšením platu. Nakoľko ja áno a zvýšenie je 0,25% (rozumej 2,50eur) a absolútne nechápem tomuto prezentovaniu 10%. A akokoľvek pozerám aj v zákone ,nijak mi nevychádza tých 0,25%. Pravdupovediac,u nás asi 2 mali zvýšenie o 10% ,zvyšok pod.
Pozri tabuľku platových taríf, to isté musíš mať aj v dekréte. Triedu aj roky.
Aj u nas vsetci 10 %
My už máme a tiež 10%.
Dekret este nedali, zvysenie ano
Su nove tabulky, musis mat od januara mzdu podla novych. Dekrety sme uz dostavali, vsetko sedi.
U nas normalne 10%, aj dekret mame
Dekret si vyziadaj, musi ti sediet plat s novou tabulkou
Vsetkym 10%, co sedi s novymi platovymi tabulkami.
To si si musela zle prepočítať.Každý má zvýšenie o 10%. Nové tabuľky nepustia. Tie si porovnaj s predchádzajúcim základom. Nepočítala si si ty náhodou triednictvo ,alebo niečo iné?
Mne povedali, ze je to podla odrobenych rokov. Tiez som dostala navysenie 4,5% co je uplny vysmech pri zarobku ktory mam. Takze tak.
@rakywanda
@busybeelady
@carmenuska
@kika831
@sella38
@rakywanda ženy,tak tu je,ja som okrem tohto nič iné nedostala . Len nerozumiem tomu,naco sa všade dookola otalalo nejakých 10% .
Uplne vam rozumiem. Ked som dostala platovy dekret a videla ten priplatok, tak som nevedela ci mam plakat alebo sa smiat.
To zvýšenie platovej tarify sú odrobene roky, najprv to ide 0,25% za rok… v tabuľke to máš pekne uvedene. Zvýšenie platovej tarify je zvýšenie triedy, teda ten prvý riadok. Porovnaj si ho so starých dekrétom. Sedi to presne na 10%
@palicka ďakujem,ajtak na smiech a celé zle odprezentovane navonok.
Čo znamená 5.platová trieda? Ukončená VŠ?
Inak tie platy na zaplakanie.
Zvysila sa ti platova tarifa, pre 5. platovu triedu to mas 927€. Co by malo byt o 10% viac ako si mala zaklad predtym. Platova tarifa su odrobene roky. Ak ucis len rok, je to podla tabuliek spravne.
@vevapeto Toto by aj mna zaujimalo.
@ruzasipova trochu som googlila, malo by to byt bez VŠ, samostatne pracujúci učiteľ v MŠ, vychovávateľ alebo majster na odbornej škole.
@vevapeto
@ruzasipova ja som sa extra týmto nezaoberala,no to Vám poviem že to 10% určite nie je,veď mi prišla výplata väčšia o 2,50eur. Ako to môže byť o 10%? Nedáva mi to logiku,ale nevadí . V školstve to nikdy nebude nič len na zaplakanie. Mám 2 VS,jedna neoedagogicky smer druhá pedagogický. Ja už neviem čo ešte treba skončiť nato,aby človek zarobil v čistom aspoň tých 900eur. Veď kopec času ,peňazí a energie som do toho investovala. Za smiešne peniaze...
Tabulkovy plat si do decembra mala mat 842,5 + 2,5 teraz od januara 927 + 2,5 ak to nesedi ozvi sa, musia ist podla tabulky
Prosím ťa , zavolaj si mzdarke ,nech ti to vysvetlí! A nezachadzaj tu. Tých 2,50€ je za odrobene roky , na dekrét platovom to máš ako položku zvýšenie. Pozri si tej základ,čo máš tam zamazany ,platový tarifu a tá sa zvýšila o 10% oproti pôvodným!!! Pozri si starý dekrét a tento a prerataj.
Veď ti to všetko sedí. Si v 5. triede. A presne ako píše
@kikushaa .Mala si plat predtým 842+2,50 po starom. Teraz máš 927+. 2,50. Tých 2,50 sa ti nemení ,to je príplatok za roky odrobene. A presne ti to sedí oproti starému platu o 10% navýšenie. Ak máš VS pedagogickú ,nerozumiem prečo si v 5. triede.....To je blbosť. Jedine,že robíš asistentku učiteľa a nemáš adaptacne. Plat sa ti dá zvýšiť atestaciami a rokmi,triednictvom ,keď robíš koordinátora atď. A takisto,keď si urobíš inovačné.
Mat 2 vysoke skoly ako pises a nevediet citat s porozumenim a pochopit clenenie a % navysenie svojej mzdy 🙈 dufam, ze neucis matiku.
@kika831 čítaj ,čo píšem. Ženy ,netrepte tu nezmysly ,naučte sa najprv čítať z dekrétu. Veď sa spýtajte z robote a nesiete paniku na nete.
@carmenuska konkretne ktore nezmysly tu trepem?
@kika831 Mne povedali, ze je to podla odrobenych rokov. Tiez som dostala navysenie 4,5% co je uplny vysmech pri zarobku ktory mam. Takze tak.
Každý dostal 10! Ak nie,choď reklamovať.
@milanemila ale ty prosím ťa nerozumieš tomu,že môj plat bol rovnaký v decembri aj v januári len je vyšší o 2,50eur ? Azda ak mi príde navýšenie aké má byť tak sa nepýtam. Preto mi to nesedí. A takisto som bola v rovnakej platovej triede ako teraz. Opýtam sa jasné,lenže som to dostala v piatok poobede ,ešte som ani nemala čas si to prejsť a ísť na mzdové. Az po prázdninách.
Máš rovnaký základ na dekréte po starom,aj po novom? A čo vlastne v školstve robíš?
my sme mali vsetci zvysenie.