Ahojte chcela som sa opýtať ci neviete ako je to teraz s testovaním.. Pre zdravotné dôvody sa očkovať nemôžem ale môj zamestnávateľ vyžaduje týždenny test a teda to popri práci ani nestíham a aj to ide do peňazí. Neviem sa nikde dovolať kde by mi poradili.. Ďakujem za odpovede
@kvetinka1797 vedúca mi povedala ze mam ísť po pracovnej dobe alebo cez víkend co nestíham ani jedno a ze za vlastne naklady🙈 neviem ani kam zavolať ci to takto môžu ved ja neodmietam len ich žiadam o čas alebo niečo aby som mohla ist
@majuska940 to už je strašné čoho sme sa dožili...
@janka1011 veru to mate pravdu.. Toľko zlého 🙈
@majuska940 zaujímalo by ma, odkiaľ berie zamestnávateľ právo vyžadovať test.
@majuska940 nestihas cez vikend? soboty normalne funguju MOM. aky test od teba zamestnavatel vyzaduje? antigen? ten stoji 5€-10€. na pcr sa vies objednat cez korona.gov
@majuska940 neviem či máš nejakú špeciálnu profesiu, keď vyžadujú test. Ale myslím, že momentálne nie je zákonom daná povinnosť, aby si sa testovala. Pozri si stránku inšpektorátu práce, bolo k tomu vyjadrenie, že zamestnávateľ nemá právo vyžadovať testy, resp. znemožňovať ti výkon práce. Bolo to však pred pár týždňami, neviem ako to je teraz.
@janka1011 asi je to tak dane teraz počas korony že ma pravo.. Neviem a nikde som sa o tom nedocitala nedovolala
@matkahelka áno sú cez víkend do obeda ale som z dediny auto nemám čiže ísť cca 40km s prestupom to mam od rána dobre ze nie do večera preto mi to robí problém cez vikend
A áno stojí ten test 9e co mam najbližšie no dajte si to 4x plus cestovné a to už je potom dost
@majuska940 https://www.ip.gov.sk/zamestnavatel-ockovanie-z...
Zamestnávateľ nemá pravo to požadovať.
@janettdamian pracujem v DSS a nikde som sa nedocitala že musí byť iba ze je odporúčané pri príznakoch. Poznám lekárky sestričky učiteľky a netestuju sa vôbec a preto nechápem ci ma môžu takto nútiť a k tomu každý týždeň.. Nemám problém ak by som sa necítila dobre ale.....
Tak chcela som zistiť ci ma nato právo zamestnávateľ si žiadať alebo ako to stým je
@martina1201 a platí to aj keď pracujem v DSS.. Lebo stále mi tvrdia ze u nás je to ináč ale nikde som nepočula aby to bolo v DSS ine
@majuska940 netuším ako je to v DSS. Ale jasné je napísané že nemá právo to požadovať. Môže to byť odporucane, ale nie prikazovane.... Ak tak nech ťa testujú v práci na vlastné náklady. Hádam tam máte antigenove testy pre prípad že by klienti ochoreli, a ak nie, nech ich zabezpečí zamestnávateľ....
@majuska940 myslím, že link čo ti poslala @martina1201 hovorí jasne. Nemajú žiadne zákonné právo vyžadovať test, hlavne ak si zdravá. Ak chcú test a ty nemáš s tým problém, nech zabezpečia samo testy na pracovisku.
@majuska940 ja som pracovala v DSS a teda dlho sa testovalo, ale tých čo neboli očkovaní testoval zamestnávateľ čiže DSSka a v práci.
@janettdamian samotesty som si lacnejšie kúpila a neakceptuje ich😪robia všetko proti 🙈
@mogaa áno na začiatku tohto roka to tak bolo aj u nás no teraz už nie ze si to mam riešiť sama
@mogaa a už nepracuje té v DSS?
Veď nech ti to dá písomne že to od teba vyžaduje, za tvoju úhradu a po pracovnom čase a s tým sa obrat na inšpektorát práce. Ak to nedá písomne a len povie ústne, ani by som to neriešila
@majuska940 škoda že vedúca nevie že test má výpovednú hodnotu v momente realizácie t.j. vcul ťa otestujú si negatívna, týždeň mám veget a pritom zajtra môžem byť pozitívna
@klip0 keď moja vedúca je taka spekulantka ja už sa im bojím čokoľvek povedať.. Sú namna hnusný kvôli tomu očkovaniu ale tak ak mi raz lekár odporučil neockovat tak🙈 neviete dá sa niekde na také opýtať alebo na ten inšpektorát? Ja sa tomu tak nerozumiem ah
@tom_i práve preto som si už skôr pozhanala samotesty že keby niečo viem sa v momente otestovať lebo pracujem v takej oblasti tak nech je to okí no vedenie neakceptovalo taky test.. Normálne čakám ze už im ani AG nebude stačiť
@majuska940 nie už nepracujem v DSS
@majuska940 máš od lekára písomne že ti neodporúča očkovanie kvôli zdrav.stavu? ono je prirodzené že v tej oblasti ako pracuješ budú tlačiť na zamestnancov aby sa zaočkovali....a myslím že ano, v DSS to môťu požadovať, rovnako ako to už požadujú pri návštevách u lekára
@majuska940 no keď ti to nenariadia písomne tak akoby ani nepovedali, to môžeš ignorovať. Všetko takéto chci od nich písomne. A ak daju, tak naskenuj, popis a pošli na inšpektorát kľudne mailom
@majuska940 Bose hrozne hl ze Tolkien vyhodene peniaze na Poland testovanie a teraz platit ,len aby vstupla zaockovanost.No nedajte sa a nech Vas Vy hodi,som zvedava ci by my tam stalinzastupinsestier.
@majuska940 na zaklade coho ti lekar odporucil sa neockovat? Vie ti o tom vydat nejake potvrdenie? Je to jehi nazor alebo naozaj nejaka kontraindikacia? Mam mamku s diagnozami, obvodna jej povedala, ze sa nema dat ockovat, potom sa informovala u neurologicky a ta povedala, ze urcite ano, ze praveze ona je rizikova, ma ist prednostne, ale odporucila jej pfizer alebo modernu (vtedy sa ockovalo este i astrou). Tiez mnohe zeny, ktore su tehotne alebo dojcia maju "odporucanie" od svojich lekarov, aby sa nedali ockovat. Niektore centra/ lekari vyzaduju zas "odporucanie" od lekara, ze sa moze ockovat, na to tiez nemaju pravo. Tym Ta nejdem prehovarat na ockovanie, len si over informacie z viacerych zdrojov, ci naozaj sa nesmies alebo ci by si predsalen nemala, kedze pracujes v rizikovom prostredi. Ockovanie nie je 100% ochrana pred nakazenim, ale statistika nam ukazuje, ze menej ockovanych konci v nemocniciach, ci na cintorine (aj ked samozrejme, aj ockovani raz zomru).
@majuska940 zamestnávateľ sa nemôže ani opýtať či si zaočkovana, ani od teba vyžadovať testovanie
@majuska940 Neboj sa, tu na MK ti uuurčite poradia 😇
@majuska940 ahoj ja som síce na materskej ale krstná dcéry tam robí tiež (DD a DSS)a našich zamestnancov testujú v práci neplatia nič a v rámci služby počas dennej služby alebo po nočnej ich otestujú ....
@majuska940 ked to vyzaduje, mal by to aj uhradit 😃 a tiez ta uvolnit z prace, ked ti daju termin na test v case kedy mas pracovnu dobu