Za aký čas ste zistili, že táto práca nie je pre vás?

6. aug 2024

Po akom čase ste vedeli v bývalej práci, že toto robiť nechcem? Kedy je keď ešte "daj tomu čas" a kedy je lepšie odísť (samozrejme pred skončením skúšobnej doby ale zase nie na poslednú chvíľu)

ovaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ovaaa
6. aug 2024

Riaď sa sebou a svojimi pocitmi, daj tomu čas. Prvé mesiace je to stresujúce pre všetkých, ale potom to už pôjde 😁. Odišla by som v prípade, keby som prácu nezvládla a bola by pre mňa veľkým stresom, vošla do kolektívu, ktorý by mi dal najavo, že som není vítaná, nesplnilo sa to, čo sa na pohovore dohodlo. Ono už po pár týždňoch v práci by si mala mať jasno, či chceš zostať, nepotrebuješ k tomu 3 mesiace. Ale ak ťa napadne odchod a ľahko sa vzdáš už v začiatkoch, tak to nie je práca pre teba.

autor
6. aug 2024

@ovaaa som tu týždeň ale viem, že toto nechcem robiť. Nejde o to, že mám stres alebo mi to ešte nejde tak ako by som chcela, jednoducho toto nie je tá náplň práce, ktorú som očakávala. Rádia vydržať ešte ale načo? Náplň sa nezmení.

autor
6. aug 2024

Oprava * 2 týždne, teraz beží tretí

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nops
6. aug 2024

V jednej cca tyzden, hneď ako som uvidela kobku,v ktorej som mala robit-pri pohovore sme boli v inej budove..a keď mi aj tak nezaplatili,bolo to dobré rozhodnutie.

justxme
6. aug 2024

Dala som tomu mesiac a pol, následne som odišla v skúšobnej. Tiež nešlo o stres alebo že by som prácu nezvládala, skôr naopak. Po tom, ako som zistila a naučila sa v čom práca spočíva, som si uvedomila, že ma to kariérne nijako neposunie, nemá to reálne perspektívu. Bolo by to pre mňa len zabíjanie času. Tak som skončila, úplne v pohode to všetci prijali (lebo od toho je skúšobná doba) a našla som si prácu, ktorá mi vyhovuje viac.

milanemila
6. aug 2024

Najpr som si uzrejmila co chcem robit a potom som si podla toho hladala pracu (asi okrem uplne prvej hned po vyske, tam som nevedela uplne na 100% do coho idem :D)

ovaaa
6. aug 2024

Vieš svoje možnosti buď zostaneš s príjmom, kým si nenájdeš novú prácu najlepšie do 3 mesiacov, keď môžeš odísť hneď na druhý deň a nie si obmedzovania výpoveďou alebo sa netráp a odíď hneď a hľadaj niečo nové, ale si bez príjmu.

melanta
6. aug 2024

Toto nie je tá náplň práce, akú si očakávala? A čo ste robili na pohovore? Veď pohovor je na to, aby ti zamestnávateľ predstavil pozíciu a aby si sa ty pýtala všetko, čo je pre teba dôležité. Čiže pokiaľ ťa neoklamali, tak nemalo by prísť k žiadnemu prekvapeniu. Všetky podstatné informácie si si predsa zistila vopred. Alebo nie? V takom prípade odporúčam hľadať si nové zamestnanie a v budúcnosti využiť pohovor na to, aby si prijala ponuku na prácu, ktorú naozaj chceš robiť. Nevieš celkom na pohovore zistiť, že šéf je pako, že kolegovia sú chumaji, že pracovné prostredie je hrozné. Ale náplň práce je niečo, čo máš prejednať na pohovore a potom pred nástupom pri podpise zmluvy a náplne práce.

autor
6. aug 2024

@melanta píšem, že to nie je práca akú som si predstavovala, bolo mi iné povedané než čo v realite robím. Kebyže mi opíšu túto náplň, prácu nezoberiem.

justxme
6. aug 2024

Ja to chápem, mne bola tá práca na pohovore tiež predstavená "trochu" inak. Tým, že som to predtým nerobila, a išlo o dosť špecifickú pozíciu (nie niečo, čo by bolo od začiatku jasné) bolo mi to vykreslené ako pomerne zložitá a dôležitá práca. Vykľula sa z toho jednoduchá administratíva.

melanta
6. aug 2024

Okej, povedali ti na pohovore iné, ako je v skutočnosti. Tak ťa oklamali. A čo pracovná náplň? Ber to ako ponaučenie do budúcna. Pracovnú zmluvu podpisuj pred nástupom, skontroluj si pracovnú náplň a či tie informácie sedia s tým, o čom ste sa rozprávali. Ak to nebude sedieť, žiadaj o doplnenie. Tak ako si vyberá zamestnávateľ, vyberaj si aj ty. Chcieť, aby v pracovnej náplni bolo všetko riadne popísané, nie je nejaké dávanie si podmienok. To je zákonná záležitosť.

pukina
6. aug 2024

@melanta nie kazdy zamestnavatel je seriozny, je vela firiem, kde s naplnou prace zavadzaju a v skutocnosti robi clovek nieco uplne ine, ako mu bolo na pohovore prezentovane. Ja nastastie taku skusenost nemam, ale pocula som o takych pripadoch uz viackrat.

melanta
6. aug 2024

@pukina áno, určite že sa to stáva. Preto odporúčam podpisovať pracovnú zmluvu pred nástupom, prečítať si ju a prečítať si aj náplň práce a potom pracovať podľa nej. Ak bude chcieť zamestnávateľ iné, jeho problém. Buď robiť podľa zmluvy alebo odísť. Takých zamestnávateľov treba poslať do...