Môžem odísť z práce počas skúšobnej doby?

mirip
22. sep 2012

Počas skúšobnej 3.mesačnej doby môže zamastnávateľ rozviazať prac.pomer hocikedy ale opačne môžem počas tejto skúšobnej doby odísť z práce aj sama bez udania dôvodu???

liz_lemon
22. sep 2012

ano, ale mala by si mu to oznamit 3 dni vopred

domin85
22. sep 2012

Pocas skusobnej doby nejde o vypoved, ale o ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe, teda tam nie je ziadna vypovedna doba. Zavisi na tebe (alebo zamestnavatelovi) nakolko sa zachovate fer, nech uz je vypoved z hocktorej strany. Slusnost kaze oznamit aspon 3dni dopredu, ale napr. ja som raz odchadzala z prace, ked som jednak sama ziskala miesto zo dna na den v inej firme a druhak som mala obavu ze ked oznamim nieco dopredu sefka ma pre istotu posle domov hned vzhladom na jej povahu a pristup ku zamestnancom.
Cize napises oznamenie o ukonceni pracovneho pomeru v skusobnej dobe, uvede datum ku ktoremu chces zamestnanie ukoncit, vzdy treba dvojmo a nechat si to podpisat zadpovednou osobou oj pre seba.

b1105
22. sep 2012

ano mozes povedat aj v posledny den pred ukoncenim skusobnej doby

rolla20
23. sep 2012

ja som uctovnicke oznamila, ze koncim a na druhy den som len prisla za sefkou podpisat vypoved. Ziadne oznamenie som nepisala a aj pri podpisovani zmluvy mi bolo povedane, ze ako zamestnavatel tak i zamestnanec mozu ukoncit pracovny pomer bez udania dovodu...

januliena82
30. dec 2012

Ahojte, mna by zaujimalo, ci je ukoncenie pracovneho pomeru v skusobnej dobe mozne aj na posledny den skusobnej doby. Alebo tam treba dodrzat aspon ten predposledny den? Taktiez som pocula, ze nakolko je to bez udania dovodu, zamestnanec nieje povinny prist do prace vobec, a staci ak odosle oznamenie (tiez mi to nepride fer, ale ak nemas na vyber..). Moze mi niekto z vas potvrdit, ze sa tieto podmienky, o ktorych ste debatovali tohto roku v septembri nebudu menit k 1.1.2013 ? Viem, ze maju nastat zmeny v zakonniku prace, ale pokial viem, maju sa tykat dohodarov a zivnostnikov. Moze mi niekto potvrdit, ze podmienky tykajuce sa ukoncenia pracovneho pomeru v ramci 3-mesacnej skusobnej doby sa od noveho roka nezmenia?

olifcek
30. dec 2012

jasne, ze mozes ukoncit kedykolvek.. slusnost, neslusnost, staci, ked prides a oznamis, ze uz nenastupis... treba to oznamit pisomne, nech mate Ty i zamestnavatel oznamenie o navrhu na UPP. zamestnavatel Ti to potvrdi a da asi i svoj papier /u nas to funguje tak/. ale zamestnancom oznamujeme par dni vopred nas zamer, nie zo dna na den.

@janulienka82 PP v skusobneju dobe mozes ukoncit i posledny den skusobnej doby. no, nemusis prist osobne a oznamt to, staci poslat postou, nakolko zamestnavatel MUSI akceptovat Tvoju UPP v skusobnej doby k datumu, aky uvedies. teda, ak si neurobila cosi proti pracovnemu poriadku a zamestnavatel neukonci PP skor ako Ty.

od 1.1.2013 ostava UPP v skusobnej dobe nezmenene...

bbtina
30. dec 2012

kedykolvek, z oboch stran