Ahojte, máte nejaké vtipne alebo strašné príhody z pohovorov? Ja som bola asi na dvoch v živote, na jednom sa ma pýtali, či tie vlasy sú moje :D som tam doteraz… :D ale chystám sa na ďalšie v blízkej dobe asi, tak aby som vedela na čo si mám dávať pozor. Dakujem za tipy 🙂
Nie je to príhoda priamo z pohovoru, stalo sa to až niekoľko rokov po pohovore... Išlo len o brigádu, ale časom som sa vypracovala a začala pomáhať v hlavnej kancelárii a raz som6 som za úlohu dať dokopy evidenciu zamestnancov.. V každého zložke boli aj poznámky z pohovoru, ktoré si robila šéfka.. Často tam bolo aj niečo o tom ako tí ľudia vyzerajú, asi aby si aj po dni plnom pohovorov vedela priradiť životopis a test k tvári... Našla som aj seba a okrem toho, že som sympatická a usmievavá som sa o sebe dozvedela, že mám veľký nos 😂😂😂
Keď som sa hlásila na pohovor (brigáda) do obchodu so zvieracími potrebami. Šéf sa ma spýtal, že aké zviera by som mu odporučila do domácnosti (bytu). Povedala som, že škrečka s odôvodnením, že je to nenáročná starostlivosť, vhodné aj pre začiatočníkov. Jeho odpoveď bola, že som odvetila zle. Lebo on miluje hady a mala som odporučiť hada. Vraj ich má reálne doma už 10 či koľko. Potom sa pýtal, že keby začne chodiť na jogu, že čo mu odporučím - mala som mu vysvetliť, že čo sa tam deje. Netuším, prečo práve joga a aký to malo súvis, tak som začala hovoriť o asánách. A samozrejme som dodala, že na joge nikdy nie ste nútení robiť veci, ktoré nechcete, resp. cvičíte podľa vašich možností a flexibility. Zase jeho odpoveď: ZLE. Lebo on chce, aby som ho prinútila, aby na joge cvičil aj to, čo nechce. No neviem, asi chcel, aby mal predavačku, čo núti zákazníkov kupovať :D Celý čas na pohovore zízal na iné ženy a mňa mal totálne na háku :D Otrasnejší pohovor som v živote nezažila...
Raz si na pohovor prizvali veľmi milú pani z iného oddelenia, kde zhodou okolností hľadali v blízkej dobe nového zamestnanca. Pohovor nakoniec viedla celý ona. Akonáhle si v životopise všimla môj dátum narodenia, dozvedela som, koľko zamestnancov vo firme je narodených v rovnakom znamení horoskopu, suverénne mi začala vymenovávať moje klady a zápory ako keby ma poznala celý život (do väčšiny sa netrafila) a že si nemenovaná pani sudkyňa zo súdu A, ktorá bola narodená v rovnaký deň ako ja, vzala za muža nemenovaného sudcu zo súdu B, ktorý bol tiež narodený v rovnaký deň ako ja a nikdy neuhádnete, kedy mali svadbu. V deň mojich narodenín! Keďže som skôr introvert a tieto monológy trvali približne trištvrte hodinu, odchádzala som stade doslova zhrozená. Predstava, že by to mala byť moja budúca šéfka, s ktorou budem tráviť päť dní v týždni osem hodín v jednej kancelárii ma skutočne desila.
Ja som bola na pohovore (vedúca pozícia), kde sa ma hlavná managerka pýtala aké mám ambície a čo by som chcela dosiahnuť. Dievčatá tak ma vyprokovala, že som je s kľudom povedala, že sa vidím na jej mieste. Predstavte si postúpila som do druhého kola 🙂....avšak vybrala som si inú prácu, kde od mňa nikto nechcel vedieť, kde sa vidím o 10r.. V tej dobe by to bola myšlienka na põrodnom stole 🙂.
Mna sa pytal riaditel na pohovore ze preco som odisla z byvalej firmy (pretizna pravnicka firma) do mensej firmy a ja som bola hrozne nervozna a povedala som ze ma pretiahli kvoli peniazom😂😂😂akoze nastastie sa tomu zasmial, ja som sa hanbila ako pes ale teda pochopili sme sa a dokonca som tu pracu aj dostala😂😂ja som ho uz ale nechcela vidiet talze som zobrala inu ponuku ale teraz si uz davam pozor🙈
Odpoviem z opacnej stranky - pracovala som v personalnej agenture a prave sme hladali kandidata na vysoku managersku poziciu. Na pohovor prisiel vyborny kandidat, ktoreho sme velmi chceli presvedcit. Co cert nechcel, bol jul, priserne horucavy a klimatizacia sa nam pokazila. Odhadujem, ze v miestnosti na pohovory bolo 40 stupnov. Ten kandidat meskal a tak k nam doletel cely mokry spoteny od behu, sanozrejme v bankovom dress code - oblek, kravata, dlhe nohavice a uzatvorene topanky. Ked vosiel dnu a ovalila ho ta sauna u nas, bol realne blizky skolabovaniu. Aby sa necitil zle, moj kolega si rychlo vyzliekol svoje sako aj koselu, a nonsalantne kandidata vyzval, ze nech sa da aj on kludne do tielka, ze u nas v juli tak pohovorujeme vsetkych uchadzacov. Chudak top manager cely zmateny, ale s ulavou a v sietkovanom tielku absolvoval pohovor. Bolo mi to hrozne smiesne, ale on nam bol velmi vdacny za nasu "ludskost".
Ja len takú milú, úsmevnú situáciu. Na pohovore sme sa vtedy zišli 3 "farby". Pani Čierna, pani Fialová a ja za slobodna Olivová. 😅
@marcellka32 😂😂😂 Ale však dobre preložil.
S kolegyňou vedieme množstvo pohovorov, takže asi začneme písať knihu
Za všetky:
Chcem byť manažér
Aká je vaša kvalifikácia a co ste doteraz preto urobili?
No už by som si zaslúžil, mam už po tridsiatke (akože vek)
Alebo prišla slečna na pozíciu v nadnárodnom korporate, v inzercii sme mali ze angličtina nutná
Kým sedela a čakala, chodili okolo nej ti naši zahraniční manažéri. Tak sa postavila a povedal ze si ide niečo vziať do auta...už sa nevrátila
no teda, ja nejaké vtipné zážitky nemám, ale teda niektoré komentáre mi urobili deň, to fakt človeka by niektoré veci ani len nenapadli 😀
Kolegyna robila pohovor s uchadzacom a pytala sa na pracovne skusenosti ktore si uviedol v zivotopise. XY to komentoval: tu som robil, tu som nerobil, tu som nerobil, tu som robil a tu som nerobil. 🤣🤣🙈🙈
Ja som robila pohovory.Prišlo veľa uchádzačov,ale boli sme agentúra a robili pohovory mimo firmy a po našom pohovore ich viezli do firmy.Mali sme ešte pol hodinu čas,tak som uchádzačom povedala že teda majú pol hodinku pauzu a kľudne nech si odbehnú na kávu,obed,alebo proste niekam.Postavil sa pán "Môžem j..ť takúto formu aby som si ešte sám platil kávu ,alebo obed " a odišiel 🙈 Najlepšie že potom chodil na pohovory od každej agentúry a aj cez úrad priamo do firmy.
Ďalšie kapitoly boli keď práva bola na západe a písali z východu či im zapaltil cestu na pohovor
@gubcikova spolužiak si zas hneď po škole pýtal v žiadosti 2000 eurový plat a uvádzal, že ovláda 19 jazykov - po mojej otázke, prečo? Odpovedal stoicky, že on si napíše každý jazyk, v ktorom vie jednu vetu.
@opica_skorica ešte som zbožňovala keď začínala správa:
- Dobrí.
-Mám záujem o totu prácu
A napísané veľkým že práca je tam a tam a zavolajú že kde to je,odpoviem a dostanem odpoveď :joj to ďaleko
Mňa sa chlap opýtal na pohovore, že síce vie, že sa to nemá pýtať, ale že kto mi bude strážiť deti, keď budem chorá a moju diplomovku okomentoval slovami, že to je téma na ŠVOČ. Pričom ju nečítal. Nemám síce skvelú vysokú školu, ale mám už za sebou niekoľko rokov praxe. Nenastúpila som tam. Bol mi veľmi nesympatický.
Super sa bavím 😂
Ja som bola raz pozvaná na pohovor, tak som sa klasicky obliekla v business štýle, prišla tak 10 min. pred začiatkom pohovoru... pred kanceláriou, kam som mala ísť dlhý rad uchádzačov ako na pošte 😲, minimálne 20 ich tam bolo, tak som sa zaradila. Rad sa míňal veľmi rýchlo, asi za 15 minút som bola na rade. Vnútri ma dve osoby ledva pozdravili, ani na mňa nepozreli, vyhľadali si meno na zozname, opýtali sa:" Akú máte predstavu o plate?" Povedala som im sumu, povedali okej, môžete poslať ďalšieho 😀
Jeden nemenovaný, šiel pred pár rokmi na pohovor do známej spoločnosti a výrobcu PC...vyzeralo to sľubne ...na záver sa ho pýtali, čo vie o ich spoločnosti...odpoveď: viem, že e máte čiernu stavbu v Ba ( práve v tej budove bol pohovor), samozrejme, že ho nezobrali 🤣🤣🤣
Keď sa ma na pohovore okrem iných osobných vecí pýtali, kde pracujú moji rodičia 😀 podotýkam, že som mala hádam 30 rokov a dávno som s nimi nebývala. A teda aby sa nepovedalo, tak mi porozprávali VŠETKO čo som vedieť nepotrebovala, aj to, ako ich dcéra otehotnela, ako prebieha jej tehotenstvo a podobné veci... rodinná firma 🙈 bola som veľmi rada, že sa rozhodli pre inú uchádzačku 😂