Trapas v práci

2. feb 2024

Brali by ste si to veľmi osobne a hanbili by ste sa? Som nová v práci a trochu pod stresom,vedľa mňa sedí šéfka,ktorá mi dosť dýcha na chrbát a dnes trapas.. prišla či nenapisem mail tej a tej atď a stala pri mne.Neviem písať veľmi rýchlo a úplne som bola vystresovaná z nej a diktovala mi mail a ja som zacala mail písať s interpunkčnymi znamienkami😭🤣no úplne mimo. Brali by ste si to veľmi k srdcu?? Cítim sa úplne nemožné,čo si o mne tak pomyslela😭

limoncino
2. feb 2024

Že čo? Nerozumiem čo si urobila

klejkaez
2. feb 2024

To je vtip, ze ? 😄 Takéto situácie pod stresom su normálne. O par mesiacov budete skrz to žartovať

autor
2. feb 2024

@limoncino keď píšeš mail napr Zuzka.široka....tak.nedavas š bez interpunkčnych. Zuza.siroka.

ankare
2. feb 2024

To je normálne, žiadny trapas. Kľud. Držím palce!

autor
2. feb 2024

@klejkaez dúfam,že aj ona to tak brala lebo ja úplne zahanbena a rozmýšľam nad tým čo si tak myslí

autor
2. feb 2024

@ankare ďakujem aj muž že či som blbá

natall113
2. feb 2024

Úplne v pohode, žiadny trapas
Takéto veci vždy diktujem ako sa majú písať

viky173
2. feb 2024

Ale prosim Ta, to vobec nie je trapas, stane sa. Sustredila si sa na tie mena, na to aby si sa nepomylila, ked pises. Ona si to mozno ani len nevsimla alebo ak by aj, brala to ako preklep.

autor
2. feb 2024

@viky173 práveže všimla,som to zahrala že veď jasné😭🤣

viestta
2. feb 2024

Len tolko k tomu trapasu ti poviem, ze interpunkcne znamienka su bodky, ciarky, dvojbodky... Makcene a dlzne su diakriticke znamienka

limoncino
2. feb 2024

@viestta presne preto som to nepochopila

lonely66
2. feb 2024

@viestta tak tak. nehovoriac o tom, že rozdiel je aj vo výraze "mailová adresa" a vo výraze "mail". lebo jedno sa píše bez diakritiky a druhé sa pokojne môže aj s nimi....

viky173
2. feb 2024

Tak aj ked si to vsimla, isto uz na to zabudla. Neboj, urcite nema v plane nad tym rozmyslat cely vikend. Tak to zahod za hlavu aj Ty, lebo mam pocit, ze Ta to fakt trapi. A nemyslim, ze by z takeho uklepnutia bol normalny clovek nejak pohorseny. Tiez narobim obcas blbosti 😀 Ved nabuduce ak sa dakde takto seknes, tak normlne s polosmiechom povedz, ze jejda co sa Ti pritrafilo, lebo si bola zamyslena alebo aj keby Ta niekto opravi, tak sa Tiez trochu zasmej, ze sa Ti podarilo sa tak seknut.

lonely66
2. feb 2024

s ňou, nie s nimi 😀 píšem ako tatár....

autor
2. feb 2024

@viestta áno zle som sa vyjadrila

jana_eyre_2
2. feb 2024

Mne sa pravidelne stáva že jednému môjmu šéfovi nerozumiem.. neviem prečo nemumle ani nič, len proste práve on keď sa ma niečo pýta tak nečakans a zrovna som zamyslená.. a vždy sa ho spýtam čo vravel.. už sa začínam cítiť ako debil, lebo pri iných sa mi to tak často nestáva.. keď on vždy tak nečakane mi niečo vraví 😅 to je podľa mňa väčší trapas a určite si to už všimol.. ale tak vždy si poviem že čo už nie som dokonalá.. kým si robím svoju prácu tak snáď mi to prepáči.. buď troška sucitna k sebe, veď každý snáď môže niekedy chybovat, alebo nie?

Páči sa mi výrok "chyby nerobí len ten, čo spí" 🤪

beronsche
2. feb 2024

Ak toto povazujes za taky trapas, ze nad tym este stale rozmyslas, sefka ti "dycha na krk" a si vystresovana, tak radsej z tej prace odid, kym sa uplne nezosypes..

Inak neznasam taky mikromanazment. Ved zadam ulohu a necham podriadeneho pracovat..

autor
2. feb 2024

@lonely66 áno mailovú adresu som myslela

viky173
2. feb 2024

@beronsche Nemusi to tak nutne byt, mozno je len pod stresom pri ludoch, ktorych nepozna a ked sa lepsie otuka stres opadne. Teda ja to tak mam. Zaciatky v novej praci su tazke pre niektorych a ticho zavidim ludom, ktori maju nadhlad 🙂

autor
2. feb 2024

@jana_eyre_2 pekne napisane

autor
2. feb 2024

@beronsche tu je ťažko nájsť prácu

sono2
2. feb 2024

Jaj adresu myslíš...

sono2
2. feb 2024

@viestta počúvaj, jej nedýchaj na krk ešte tu aj ty😂

viestta
2. feb 2024

@sono2 👍

marianarem
2. feb 2024

@jana_eyre_2 Ja som mala takeho ucitela na VS. Ucil nas nejake predmety, bol aj na statniciach, aj na dizertacnej skuske. Neviem preco, ked sa ma nievo opytal on, tak som nikdy nevedela spravne odpovedat. Proste sme si nerozumeli. Aj skolitel sa ma po dizertacnej skuske pytal, ze co to malo znamenat, ze som vyzerala, ze som sa ten jeden predmet neucila, pricom ostatne otazky na jednotku. Ale ucila som sa poctivo. Na statniciach to iste. Pritom sa nepytal ziadne pikosky, nebol to nejaky hlboky vedec, pytal sa len bezne veci.
Autorka, toto mi ako trapas nepripada ani omylom. Rovnaky trapas by potom bol aj diktovat to s diakritikou.

autor
2. feb 2024

@marianarem preto sa mi to zdá ako trapas,lebo vo firme bežné píšeme maily čiže viem ,že všetko sa píše bez diakritiky

muchotrafka298
2. feb 2024

Nie je to stopercentna pravda, ze pisat iba mejly bez diakritiky. Pretoze ja bezne dostavam emaily aj s diakritikou. Ja ju nepouzivam, lebo mame korporatne pismo presne dane a to neumoznuje diakriticke znamienka.

autor
2. feb 2024

@muchotrafka298 mailova adresa nie maily

aylinn
2. feb 2024

Ja som dnes mala taký dlhší rozhovor s riaditeľom potom som išla na záchod a v zrkadle pozerám, že mi trčal dvorec z podprsenky a keďže som mala biely obtiahnuty rolak(tričko) tak mi to presvitalo. Takže … aký trapas? Aké interpunkčné znamienka? 🙂🙂🙂

autor
2. feb 2024

@aylinn jaaaj som sa zasmiala 🤣🤣