Tí najhorší zamestnanci majú najlepšie podmienky

1. okt 2024

ahojte pytam sa len tak zo zvedavosti lebo mi to uz dlhsie neda spavat.: Mate aj vy z vasho zamestnania skusenosti ze tí najhorsi zamestnanci ( boznaci, flakaci, nezodpovední,), maju v praci tie najlepsie podmienky(. najlahsiu pracu, najmenej zodpovednosti, ziadne vycitky ked spravia pruser, tolerancia castych absencii)..a naopak tí snazivi, disciplinovaní, tí ktorí si robia pracu zodpovedne a snazia sa tak tí su najviac kritizovaní, su na nich vysoke naroky, maju najviac prace a ked sa ozvu tak je zle? nebodaj ze chcu ist na pnku alebo cerpat lekara ..tak hned je ohen na streche? len sa tak pytam ze ci je to len v mojom zamestnaní alebo aj inde

belle_vie
1. okt 2024

Nie. Ale bola som v zamestnani, kde nam manazerka zakazovala ist lekarovi, kym nemal splnene mesacne KPIs, zakazovala mi otehotniet a podobne.
Tak som si povedala, ze je pod moju ludsku dostojnost tolerovat taketo podmienky. A odisla som.

simca06022011
1. okt 2024

myslim, ze je to tak casto = lebo nemaju co robit. Ludia co makaju cely den na take somariny nemaju cas... flakac nechyba v praci (ved inak aj tak nic nerobi, cize ani si nevsimnu), preto moze ist... zazila som to nie raz v byvalych pracach... :D Proste to netreba tolerovat..

autor
1. okt 2024

ja mam kolegyne co casto chybaju z roznych dovodov v praci ( idem so skreckom k veterinarovi), robia kiksy, podavaju staznosti na vsetko mozne a dostanu najlepsiu pracu, kde maju uplnu pohodicku a potom su zamesntanci ktori makaju ako fredky vsetko splnaju, su zodpovedni disciplinovani, ale samozrejme dostanu najviac prace k tomu ešte tu najnarocnejsiu, su kritizovani aj za to ze casto zmurkaju, jednoducho mi to pride uz ako nonsens

simca06022011
1. okt 2024

tak treba sa zacat stazovat...

melanta
1. okt 2024

Ako zamestnanec som pracovala 20 rokov, nikdy a nikde som toto nezažila.

autor
1. okt 2024

zazivam to ja moj muz vo svojej firme kde pracuje aj svagrina sa mi uz stazovala presne na toto ze nechape niektorych zamestnavatelov

gabu_lienka
1. okt 2024

Bezna klasika v statnej sprave.

tiezjedna
1. okt 2024

Ja som flákačov mala vo firme len dvoch. Jeden sa prejavil po dvoch mesiacoch, tak skončil. Bolo pomerne jasné, že je to netáhlo, ktoré nevie nič iné, len delegovať.. Druhému sa podaril prúser kvôli jeho nezodpovednosti asi po 14 dňoch. Rolúčili sme sa ešte v ten deň.

tiezjedna
1. okt 2024

Pokiaľ to nie je veľká firma, hektická výroba a pod., tak si ako zamestnávateľ neviem predstaviť trpieť takýchto ľudí...

autor
1. okt 2024

ja napriklad nerozumiem mojim dvom nadriadenim, maju zamestnanca ( moju kolegynu). ktora ma ocividne v pazi tu pracu, dava si hore dole lekarov, aj vtedy ked je najviac prace, ked spravi pruser a niekto ju upozorni hned poda staznost na personalne,,ze co si ju kto dovoluje vobec upozornovat..staznost podala na nasho priameho nadriadeneho uz aj na jeho nadriadenu, stale jej daco vadi, ALE dostava v praci najlahsiu robotu, kde ma nulovu zodpovednost, v podstate si len tuka do pocitaca nieco nahadzuje, uplna pohodicka, vsetko sa jej toleruje, kludne si moze dat pauzu aj pol hodinu kym my ostatni mame dovolene max 10 minut a podobne..( a nie nieje rodina s nikym z vedenia)...akoze nerozumiem tomu

autor
1. okt 2024

moj muz hovori ze on ma presne takych istych kolegov, co kludne sefa poslu do riti, davaju si pnky, neviem co, flakaju sa vkuse na cigaretach vonku, robia prusery..ale maj sa tam vo firme najlepsie

svetlonos
1. okt 2024

Počúvam to od muza a jeden špéci kolega - to bolo až neuveriteľné. Normalne tak nerozmýšľal ale u neho má fakt napadlo, že musí mať vo vedení snáď milenku. Oni mu plne tolerovať depresie - to znie najskôr dobre. Ale ... On bol schopný byt aj týždeň na HO a nezdvihnut telefón. Požiadavky sa mu hromadenie, tvrdil, že má hotové. Kolegovia dvaja urobili zopar rozhodnutí, ktoré aj samy uviedli do praxe. A in si po 2 týždňoch príde na meeting a odprezentuje to ako vyslovene jeho projekt, ktorý sám ZREALIZOVAL! 🤣
Inokedy zase hovoril o riešení problému ( uplne blbe riešenie vymyslel) - tie po 2-3 týždňoch ho a nekomunikacie s jeho kolegami. No nejak si nevšimol, že ten problém je už dávno a hlavne rozumne vyriešený. Keby aspom tie maily čítal, vedel by o tom 😉.
Do prace chodil bezne na 14:30 a codoval sa, že o 16-17:00 kolegovia o spoluprácu s nim nemajú záujem. On si vytvoril termíny od 10:00 na ktorých boli kolegovia závislý technicky. On si nacupital o 15:00 - že a môžme začať 😁...
Pri tých príbehoch by človek čakal, že z poza rohu vyskočí skrytá kamera. Vysvetlili by to ako sociálny experiment - ako dlho trvá, kým a ako veľmi iným kolegom z neho prasknu nervy 😆.
Nebol taký chytrý a nevymenitelny ako si myslel. Bol debilny a nahlásil oficiálne pracovný úraz, pritom bol na PN. Chodil sa do prace pripnúť a idpipnut, realne nepracoval vôbec a vo firme fyzicky nebol.
Prišli mu na jeho prusery cez ten pracovný úraz, ktorý sa stal niekde na festivale 😄.
Takže sú aj takéto prípady.

doriiis
1. okt 2024

Nie.Pracujem v zamestnaní,kde vedia oceniť každého,kto maka a berie to poctivo.Personalne oddelenie aj nadriadení veľmi dobre sledujú kto,ako pracuje a kto má na háku.Pri častej absencii sa s človekom diplomaticky lúčime.Sme tím a potrebujeme tímových ľudí.

ladydeee
1. okt 2024

Žiaľ nie si sama. Tiež mame v práci takéto postavicky. Manazerkin manzel pracu odflakne, odmietne, skomplikuje dalsim kolegom. Správa sa už takto roky. Nevadiiii, vedenie len zatvara oči. A nedajbože sa ozvať a ukázať na neho.
Pár jednotlivcov nic nemôže a keďže nie sme sudrzny kolektív aby sme sa hromadne ozvali, trpime to aj naďalej.
Tiež je mi z toho na grc

justxme
1. okt 2024

Pár mesiacov som pracovala v tíme, v ktorom sa väčšia polovica členov flakala, ale vzhľadom k náplni práce o veľa zas nešlo. Dôležité bolo, že spravili čo mali a splnili deadline. Mne vadila práca ako taká, no k rozhodovaniu či ostať alebo nie prispela aj nálada v kolektíve. Človek nemá veľmi chuť dávať do toho nejakú snahu keď vidí, že na to všetci kašlú. Teraz pracujem v tíme, v ktorom každý robí prácu poriadne a viem, že sú k dispozícii počas tých 8 hodín. Taktiež sa tu vie oceniť extra snaha a komunikácia je na veľmi dobrej úrovni. Navyše firma má spôsoby, akými si vie produktivitu jednotlivcov odsledovať, a následne riešiť.

lubisvecko
1. okt 2024

@belle_vie Tak toto mi pride skutocne chore. 🙈 Fakt, radost byt v takej firme/spolocnosti, na hlavu. A len idiot by toto realne dokazal tolerovat. Ale tak vela ludi si bohuzial povie, ze su radi, ze maju pracu, ale taketo spravanie zo strany nadriadenych je absolutne nehumanne.

bluka2
1. okt 2024

Ja som trochu z tých, ktorých opisuješ, ale tak u nás sú všetci takí, že doktora si dáš, kedy chceš, vlastne niekto to robí aj inak? Však naj cez pracovnú dobu vybaviť, keď su deti v zariadenaich. Na čo si komplikovať život. A všetci aspoň z mojej bubliny vo veľkej firme sú takí. Akože aj dnes som stretla šéfku v meste, obe sme mali niečo, nič sme sa nepýtali jedna druhej a aj sme si chvíľu pokecali o niečom mimo práce. Na čo stres?
Za to, keď niečo treba spraviť urgentne, kľudne spravíme aj cez víkend, ale to je zriedka. Proste ide o výsledky a nech sú podstatne veci spravené.
Potom je ak taká skupina, čo majú akože veľa práce, ale to sú u nás skôr ľudia, ktorí majú problém sústrediť sa na dôležité veci a robia úkony v 4 krokoch, keď by stačil jeden, vedu si všelijaké Excel tabuľky, ktoré sú asi pre ich dobrý pocit, že sú poctiví a zaneprázdnení, ale nejaký logicky dôvod, prečo si pridávajú zbytočnú prácu sami som nenašla.
Podľa mňa šéfovia nakladajú tým, ktorí sú také poslušne typy, že akoby to chceli, nikdy nepovedia nie, iba si niečo myslia, max. sa posťažujú na MK.
Ini robia možno menej, ale možno majú ine výhody - napríklad lepšie soft skills, lahsie nadväzujú vzťahy, priama komunikácia, flexibilita, kreativita alebo niečo, čím dopĺňajú tých usilovných a pracovitých, ktorým zas chyba niečo ine.

autor
1. okt 2024

@bluka2 ale ona nema ani tie vysledky. ona robi kiksy prusery..keby mala aspon vysledky nepoviem pol slova..toto mi nejde do hlavy..a je tam asi najviac ceneny zamestnanec,..na kiksy ju uz neupozornuju lebo hned posle staznost..

bluka2
1. okt 2024

Tak potom bude za tým niečo čo nevies, nejaké rodinne vzťahy alebo niečo na ten spôsob?

autor
1. okt 2024

@bluka2 nema tam ziadne..ona sa pristahovala do nasho mesta pred dvoma rokmi za priatelom s ty ze tu nikoho nepozna..predtym byvala v 100 km vzdialenom meste

simca06022011
1. okt 2024

neviem co nechapes, tak vyhodit ju asi len tak nemozu, na druhej strane ked je neschopna, tak jej nemozu predsa dat zodpovednu pracu... vela zamestnavatelov je pok***nych ked maju co i len pokarhanie pisat zamestnancovi, alebo nebodaj ho vyhodit za nieco. Proste z nejakeho dovodu jej toleruju toto spravanie. Treba si brat to co ti prinalezi, tak volno, lekarov atd, ak ti davaju viac prace, stazovat sa, nech to hodia kolegyni. Ked tam niekto nerobi cast prace dobre, niekto to optom doraba, proste chyba do poctu zamestnanec = makac. Vedenie to uvidi, az ked naozaj nebude mat kto tu pracu urobit. A vtedy sa zacnu riesit zamestnanci, ich absencie atd. narok nenarok.. bola tu debata o tom, ako ma zamestavatel tolerovat, pcka, ocrky, pnky.. chybanie... vsetko a ma mat nahrady.. tak tu je presne pripad, ked to proste vadi, kolegom.

cukroska
1. okt 2024

Áno v závodoch áno. Vo všeobecnosti platí kto je zadobre s nadriadenými sa má dobre. Teda treba sa vedieť vtierkovať.

luccija
1. okt 2024

Áno, väčšinou to tak je.Najvacsie svinstvá a najhorších kolegov som zažila v štátnej správe na úrade a ministerstve, ale mne to bolo jedno nemusela som s nimi priamo spolupracovať, ale čo sa tam robilo to by jeden neveril.Ale, keď tak rozmýšľam v každej mojej práci boli takéto postavičky pochodiť po kanceláriách pootravovat ostatných, že to nevie spraviť spravili ostatní a ona bola velebena na porade sú ľudia čo v tom vedia chodiť a stačí byť manipulátor, alebo, keď ide do tuhého spraviť scénu a každý sa stiahne.
Vidíš, že aj ta vaša hneď píše sťažnosti😂

mane01
1. okt 2024

Ja nemam taku skusenost. Na druhej strane, ja si skakat po hlave nenecham a vzdy bol pre mna work life balance alfa omega.

danica2711
1. okt 2024

vieš, písať na MK nepomôže. Treba sa sťažovať na príslušných miestach vo firme (ale s vydokladovaním spomínaných situácií dôkazmi, nie že "niekto povedal") a ak nepomôže, hľadať si iné zamestnanie

sasa1310
1. okt 2024

však so skrečkom k lekárovi ide počas svojej dovolenky. A je jedno čo cez ňu robí

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlastnynazor
1. okt 2024

Ano, tiez mam tu skusenost. Ale pre tych veducich si ti bonzaci prave tym bonzactvom plnia "svoju prac.cinnost" a na skutocnu pracu su ti ini. A kedze nie su strceni hlboko v sefovom zadku, tak nie su odmenovani.
Vzdy to vsak zalezi od nadriadeneho.

mikadooo
1. okt 2024

Vieš čo, prestala som to v určitom veku riešiť a teda - pravdupovediac - neviem... 😁. Robím, lebo chcem dostať svoju výplatu, nie tú flákačovu... Ja som podpísala svoju pracovnú zmluvu, nie tú flákačovu. Proste zameraj sa na seba a nerieš druhých, bude sa ti lepšie žiť. Alebo - keď je to moc neznesiteľné, tak treba hľadať prácu s férovejším prístupom. Ja proste robím tak, aby som bola vnútorne so svojím výkonom spokojná a zároveň, aby to bolo adekvátne ohodnotené, čiže nebudem tam do noci nadčasovať, ale zas prácu si robím poriadne a šmitec.

dancingqueen321
1. okt 2024

Ved kazdy bonzak, chuj, fuser ked je protekcny je vo vyhodnejsej pozicii nez neprotekcny, ktory to za neho oddrie. Logicke. Netreba sa nad tym pozastavovat. Na slovensku to inak ani nebude.