Skúsenosti s prácou v IT

3. aug 2022

Ahojte, chcem sa spytat,ci nemate skusenost s pracou v IT, aj ked nemam IT vystudovane. Nemozem najst pracu. Resp.mam dieru v zivotopise, ze som bola na RD. Viem anglicky, trosku nemecky. Pripadne je tu niektora z Vas co sa jej podarilo sa uberat IT smerom a prekvalifikovat sa?

dadis
3. aug 2022

pocula som o tomto, avsak neviem ako sa tie zeny uplatnuju..https://ajtyvit.sk/

autor
3. aug 2022

@dadis aj ja som o tom pocula, ze urobim aapon SQL. No zaujimaju ma realne skusenosti.

loginexistuje
3. aug 2022

a mas nejake skusensoti s databazami ? ze preco SQL ale ajtyvit je super viacero zien sa zamestnalo ako napr testerky ja by som sa prihlasila

loginexistuje
3. aug 2022

ak si zdatna v exceli tak aj ten kurz power BI je dobry

autor
3. aug 2022

@loginexistuje skor sme na strednej robili s excelom a asi aj, ze analyza dat by ma viac bavila. Pracu testera si neviem predstavit. Skor z tej analyzy dat sa mozem niekde dalej posunut a neskor pracovat z domu.

dadis
3. aug 2022

ja mam vystudovany marketing, viem robit s sql, mala som basic skolenie, jednoduche queries si viem vytvorit, niektore modifikovat, vacsinu selectov mam ale aj tak od chalanov z dwh alebo analytickeho odd - skolenie je jedna vec, ale kazdodenna praca a rutina z teba urobia odbornika..

autor
3. aug 2022

@loginexistuje ano, len ja potom neviem ake pozicie sa hlasit. Ale zacat musim niekde.

autor
3. aug 2022

@dadis a kde si robila tiez zeny v IT? Nemala si problem sa zamestnat?

dadis
3. aug 2022

Nie, zamestnavatel mi to platil, mam aj R studio, Python, QlikSense developer, Exponea.. ale ja nerobim v it, mam analyticke skusenosti, teraz robim crm

autor
3. aug 2022

@dadis takze si sa hlasila ako uplny novacik, mimo odbor?

loginexistuje
3. aug 2022

aj tester musi vediet pracovat s SQL a ak si to urobis tak k databazam v IT tak aj tak nepustia resp neviem si predstavit poziciu ako jasne ze popri inej praci si robit nejake selecty ale nie na databazach v ramci IS

na strednej skole excel to uz je asi davnejsie ja by som potom skor sla do tvorby webu ak mas graficke citenie ak nechces testing

ale ty musis povedat ze co (ze pracovat z domu to je mala meta) ak sa chces takto preorientovat to je denne 12-14 hodin prace na sebe piatok sviatok na prvych par rokov urcite

dadis
3. aug 2022

Zacala som ako asistentka pocas VS, potom marketing, potom som si brala stale tazsie a tazsie ulohy, pre ktpre som si pytala skolenia...je to proces niekolkych rokov...menila som zamestnavatela cca kazdych 3-5rokov, s tym, ze v kazdej praci som si brala projekty a ulohy ktore boli nad moju kvalifikaciu, do dalsej prace som uz isla so skusenostou...

autor
3. aug 2022

@loginexistuje viem, len teda nic ine mi asi nezostava. Ak nechcem skoncit niekde v automobilke a za pasom v trojzmennej prevadzke. Tym nechcem nikoho urazit. Takze musim len zamakat.

loginexistuje
3. aug 2022

skoda ze si sa nevzdelavala pocas RD ale tak sstale
sa da zacat ako urob si jeden kurz v aj ty v it a vidis ako ti to vobec pojde a pripadne prehodnotis ak si mala vyborne vysledky z matiky a rozvinute analyticke myslenie tak SQL je dobra volba

tnka
3. aug 2022

ahoj,nenechaj sa odradit a chod do toho🙂 zacinala som rovnako s ajtyvit po 6 r na materskej,humanitne vzdelanie,predtym praca v skolstve.Pracu som si nasla takmer okamzite,robim z domu 8h,ziadne cez vikendy.Prve kurzy som mala excel,SQL a dodnes kazdy den pouzivam,robim ako data engineer v medzinarodnom time.Drzim palce!

lilinka126
3. aug 2022

Ahoj ja som rekvalifikovala a pracujem pre IT firmu. Nemám na to Vš a moj odbor bol uplne iný keď chceš napíš mi správu. Poradím ti kludne. 🙂

autor
3. aug 2022

@tnka juj, toto sa dobre cita. Ja mam tiez nepouzitelnu VS. Pred materskou som bola dievca pre vsetko a teraz po materskej je to hrozne najst hocico. Preto zvazujem IT. Bola som na kurze zeny v IT a je malo ludi v IT. Ja som schopna sa ucit a aj ochotna. Ak budem mat pracu a normalny kolektiv tak som spokojna. O plat mi teraz nejde. Najprv riesim sa niekam dostat

autor
3. aug 2022

@lilinka126 dakujem, asi nas je vela. Pisem IP

blumie
3. aug 2022

Ja som sa teda nerekvalifikovala mam skolu so zameranim mix informatika a ekonomika. Ale zaklad je mat technicke myslenie, pokial mas toto tak nie je o com a zvladnes to uplne v pohode. U nas sme mali par zien na IT odd., ktore to chceli "skusit" a teda tie bez technickeho myslenia cista katastrofa aj ked im to skuseny clovek 5x vysvetlil, zapisali si tak nula bodov. A hlavne clovek musi chciet na sebe nonstop pracovat, lebo tie technologie sa menia a vylepsuju neustale. Drzim ti palce.

autor
3. aug 2022

@blumie kedysi som 1 semester programovala v pascali a c++ ale to tak 15 r. dozadu. Mam z toho zaklady

autor
3. aug 2022

@blumie to som chapala, tak hadam to nebude take zle, ale mozem sa mylit

blumie
3. aug 2022

Tak aj to je nieco, urcite daj tomu sancu a sama budes vidiet ako ti to ide. 😊

autor
3. aug 2022

@blumie dakujem pekne. Ano, chcem dat tomu sancu. Ak to nevyjde, bude to skusenost

dadis
3. aug 2022

@autorka urcite do toho chod!

hopsadobrandejsa
3. aug 2022

Drzim ti palce....

Ja tiez zacinam teraz so studiom popri praci kedze by som chcel prejst do IT na front-end development. Pre novacika je vraj najjednoduchsie naucit sa HTML / CSS a potom Javascript na programovanie web stranok.

Casom by som si tiez chcel zvysit kvalifikaciu a nastudovat dalsie veci ako MySQL ci Python a eventuelne prejst na full-stack developera.

Urcite sa nenechaj odradit a chod do toho 🙂

arabela55
15. aug 2024

@tnka jeeej to sa dobre číta, že si úspešná v tej oblasti, a po kurze expert excel, vba SQL si si našla prácu? Ovládas aj angličtinu altívne?

tnka
16. aug 2024

@arabela55 este som mala data academy, tiez v ajtyvit,a ano,komunikujem len po anglicky v praci.To bol celkom sok na zaciatku,ale zvykla som si 😊

slawana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slawana
10. sep 2024

@arabela55 ahoj chcem sa tá opytat či si spokojná s kurzami od aktivít??? Aký kurz by si mi odporučila ak by som chcela s IT začať úplne ako začiatočník…. Viem že táto sféra by ma veľmi bavila… no neviem kde a dvom začať . Ďakujem

patricia9060
6. nov 2024

@tnka ahoj nie je pre teba praca v IT nuda ked si tak humanitarne zamerana? 🙂 predsa su to uplne odlisne veci