Baby, prosím poraďte, bola som dnes za šéfom podať výpoveď /zamestnaná som menej ako rok/ výpovedná doba je jeden mesiac. Šéf mi ju nepodpísal, odmietol. Vraj až od 1.9. ma pustí. Že on ju nepodpíše a môžem to poslať poštou kde to prevezme aj v júli. Čo teraz? K nemu sa vyjadrovať nechcem, sľuboval to, čo vôbec nesplnil, roboty 100krát viac, som tu v podstate nonstop, zaučenie žiadne, to je proste nadlho...Poradíte?
@draik ty si právnik, prosím ťa, ďakujem.
@martul * poštu preberajú kolegyne, čo tu robia dlhšie *
Tak daj "list" kolegyni do "podateľne" a podpíše ti na kópiu prevzatie listu + dátum prevzatia tak ako podpisuje poštárke. A priloží to k ostatným listom šéfovi.
* Sľúbil notebook, nemám robím na svojom *
Tak tvoj notebook by sa jednoducho "pokazil" a budeš robiť na notebooku až ak sa nejaký pracovný uvoľní. Máš prekážku v práci kým ti nedodá "náradie".
@martul dobre ti radia, posli vypoved postou a chod na pn..urcite tam uz nepracuj,ked sa tak sprava ..
@martul pozri si https://ficek.sk/dorucenie-vypovede-a-neprevzat...
V zmysle príslušnej judikatúry pri doručovaní jednostranných právnych úkonov (výpoveď) stačí, ak je adresátovi umožnené prevziať zásielku a oboznámiť sa s jej obsahom. Všeobecne je možné uviesť, že sa zásielka považuje za doručenú dňom, kedy bolo adresátovi umožnené ju prevziať.
Takže ju môže prevziať v júni, od 1.7.2023 začne plynúť výpovedná lehota.
Vytlač si potom stav zásielky z https://tandt.posta.sk/ aby si mala dátum a dôkaz kedy poštárka doručila list a bol "neprevzatý".
@martul nie pokiaľ ju ty zajtra pošleš, a v stredu ju nepreberie počíta sa ti už od stredy, mal možnosť prebrať a neprebral. Myslím, že sa dá poslať aj list kde je skrátená doba na prebratie na 7 dní
pošli to doporučene do vlastných rúk, 1. triedou a skráť odbernú lehotu napr. na 1 deň, resp. najmenej ako sa dá. Ak to neprevezme, do týždňa to máš naspäť, ten deň, kedy sa ti to vráti, sa považuje za doručené a výpovedná lehota teda bude iba júl. (robím personalistiku, mám s tým skúsenosti)
ešte pre istotu: obálku, ktorá sa ti vráti s výpoveďou, neotváraj - aby si mala dôkaz, že si tam fakt poslala výpoveď
A ja by som hlásila, že sa mi pokazil môj notebook a nemám na čom robiť
@martul doba doručenia je od 3dni, čiže daj skratenu dobu na dorucenie
@kikushaa * a ako budu vediet ze v obalke je prave tvoja vypoved? *
u poštárky keď podpisuješ prevzatie zásielky tak vidíš odosielateľa od koho je list
aj keď má zapnuté posielanie "žltých lístkov" na mail tam príde správa
dnes 21.06.2023 Vám budeme doručovať list s podacím číslom XXX Odosielateľ: YYY
@martul pošli ju mailom so sprievodným textom, že originál výpovede plynúcej od 1.7. a teda v tvojom prípade končiacej 31.7. zasielaš doporučene poštou napríklad dňa 20.6. a tak aj urob. pošli ju doporučene na adresu. a môže si tak akurát trhnúť nohou a prdnúť okom. nemá žiadne zákonné právo ťa tam držať dlhšie, ako hovorí zákon. a vystihla to
@oonnaganamakusai tiež by som sa hodila na PN-ku v tvojom prípade. dôvod? vyhorenie a nevyhnutný odpočinok. aj lekár bude krytý, podala si v zamestnaní, ktoré ťa psychicky vyčerpalo výpoveď 🙂 už by som takého kreténa nechcela vidieť ani sekundu...
@matullienka áno dá sa, na doručenku sa napíše lehota prevzatia 7 dni
@martul akého druhu je tá firma že ti "dovolí" pracovať s firemnými dátami na súkromnom notebooku? Veď deti sa tam môžu hrať, zavíria počítač, vymažú dáta alebo uniknú na internet. Spadne ti, poškodí sa disk, prídeš o dáta a on nemá riešenú zálohu firemných dát?
Robíš v notebooku cez nejaký program, máš v ňom uložené firemné dokumenty, alebo robíte cez nejakú web aplikáciu, takže sa do firmy vieš prihlásiť cez web prehliadač z akéhokoľvek noteboooku? Vtedy je jedno aj keď sa ti pokazí, vieš okamžite pokračovať na inom.
@martul pošli to poštou nech máš potvrdenie o doručení alebo nech ti to podpíšu na personálnom a hotovo vybavené.