Šéf mi odmietol podpísať výpoveď

martul
19. jún 2023

Baby, prosím poraďte, bola som dnes za šéfom podať výpoveď /zamestnaná som menej ako rok/ výpovedná doba je jeden mesiac. Šéf mi ju nepodpísal, odmietol. Vraj až od 1.9. ma pustí. Že on ju nepodpíše a môžem to poslať poštou kde to prevezme aj v júli. Čo teraz? K nemu sa vyjadrovať nechcem, sľuboval to, čo vôbec nesplnil, roboty 100krát viac, som tu v podstate nonstop, zaučenie žiadne, to je proste nadlho...Poradíte?
@draik ty si právnik, prosím ťa, ďakujem.

andymajdy
19. jún 2023

@martul pošli to poštou nech máš potvrdenie o doručení alebo nech ti to podpíšu na personálnom a hotovo vybavené.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranco
19. jún 2023

@martul kto u vás preberá listy od poštárky?

martul
autor
19. jún 2023

@andymajdy
@maranco personálne nemáme, sme mala firma, poštu preberajú kolegyne, čo tu robia dlhšie. Vôbec neviem čo spraviť, zle mi je každé ráno keď sem idem.
Sľúbil homeofice, nemám. Sľúbil notebook, nemám robím na svojom a veľa iného.

gejb
19. jún 2023

@martul on ti to nemusí podpisovat - vypoved je jednostranny ukon. pošli im to poštou DOPORUČENE. keď to prevezmú vo firme považuje sa to za doručené a plynie ti výpovedná doba...takže môžeš potom skončiť ku koncu júla.

maranco
19. jún 2023

@martul * poštu preberajú kolegyne, čo tu robia dlhšie *
Tak daj "list" kolegyni do "podateľne" a podpíše ti na kópiu prevzatie listu + dátum prevzatia tak ako podpisuje poštárke. A priloží to k ostatným listom šéfovi.

* Sľúbil notebook, nemám robím na svojom *
Tak tvoj notebook by sa jednoducho "pokazil" a budeš robiť na notebooku až ak sa nejaký pracovný uvoľní. Máš prekážku v práci kým ti nedodá "náradie".

gejb
19. jún 2023

@maranco zjavne je šéf debil, aby nerobil problémy potom kolegyni ktora to prevzala....ak by to vôbec urobila.

martul
autor
19. jún 2023

@gejb no veď a tá kolegyňa je jeho pravá ruka, spojenec. Takže on jej povie určite čo má robiť

gejb
19. jún 2023

@martul ale to nevadí, pošta to doručí. Nenechaj so sebou zametat

martul
autor
19. jún 2023

@gejb
@maranco teraz som čítala na internete že keby neprevezme tak ok začína plynúť výpovedná lehota. Ale keď to prevezme tak platí až od ďalšieho mesiaca. On mi rovno povedal, že nech idem na poštu ale on to prevezme až v júli a tým pádom výpovedná platí od augusta a skončiť môžem v septembri.

martul
autor
19. jún 2023

@gejb skúsim, pošlem poštou. Tak či tak musím skončiť. Ale keď si predstavím že tu mám byť ešte dva mesiace ....a to bude teda sťažovať všetko ako sa len dá.

lubkovaandrejka
19. jún 2023

@martul dobre ti radia, posli vypoved postou a chod na pn..urcite tam uz nepracuj,ked sa tak sprava ..

maranco
19. jún 2023

@martul pozri si https://ficek.sk/dorucenie-vypovede-a-neprevzat...

V zmysle príslušnej judikatúry pri doručovaní jednostranných právnych úkonov (výpoveď) stačí, ak je adresátovi umožnené prevziať zásielku a oboznámiť sa s jej obsahom. Všeobecne je možné uviesť, že sa zásielka považuje za doručenú dňom, kedy bolo adresátovi umožnené ju prevziať.

Takže ju môže prevziať v júni, od 1.7.2023 začne plynúť výpovedná lehota.
Vytlač si potom stav zásielky z https://tandt.posta.sk/ aby si mala dátum a dôkaz kedy poštárka doručila list a bol "neprevzatý".

maranco
19. jún 2023

@martul tiež si zbieraj dôkazy, nahrávky kde ti hovorí že neprevezme, alebo aj iné veci čo ťa bude teraz šikanovať a robiť ti napriek

martul
autor
19. jún 2023

@maranco ale on ju prevezme aj v 7/2023. Tým pádom plynie od 8/2023 a som v keli.

maranco
19. jún 2023

@martul poštárka chodí k vám do firmy alebo máte POBox?

matullienka
19. jún 2023

@martul nie pokiaľ ju ty zajtra pošleš, a v stredu ju nepreberie počíta sa ti už od stredy, mal možnosť prebrať a neprebral. Myslím, že sa dá poslať aj list kde je skrátená doba na prebratie na 7 dní

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gejb
19. jún 2023

@martul podľa toho čo ti maranco píše, môžeš skončiť dňa 31. Júla. Buď v kľude....

zesaw
19. jún 2023

pošli to doporučene do vlastných rúk, 1. triedou a skráť odbernú lehotu napr. na 1 deň, resp. najmenej ako sa dá. Ak to neprevezme, do týždňa to máš naspäť, ten deň, kedy sa ti to vráti, sa považuje za doručené a výpovedná lehota teda bude iba júl. (robím personalistiku, mám s tým skúsenosti)

zesaw
19. jún 2023

ešte pre istotu: obálku, ktorá sa ti vráti s výpoveďou, neotváraj - aby si mala dôkaz, že si tam fakt poslala výpoveď

kikushaa
19. jún 2023

@martul a ako budu vediet ze v obalke je prave tvoja vypoved? Posli doporucene a sleduj cez skedovanie zasielky kedy ju dorucia/vyzdvihnu. Urob si screenshot. A je vybavco, ked budu prudit chod na pn v krajnom pripade🙏

matullienka
19. jún 2023

A ja by som hlásila, že sa mi pokazil môj notebook a nemám na čom robiť

martina2001
19. jún 2023

@martul doba doručenia je od 3dni, čiže daj skratenu dobu na dorucenie

maranco
19. jún 2023

@kikushaa * a ako budu vediet ze v obalke je prave tvoja vypoved? *
u poštárky keď podpisuješ prevzatie zásielky tak vidíš odosielateľa od koho je list
aj keď má zapnuté posielanie "žltých lístkov" na mail tam príde správa
dnes 21.06.2023 Vám budeme doručovať list s podacím číslom XXX Odosielateľ: YYY

panelacikova
19. jún 2023

@martul pošli ju mailom so sprievodným textom, že originál výpovede plynúcej od 1.7. a teda v tvojom prípade končiacej 31.7. zasielaš doporučene poštou napríklad dňa 20.6. a tak aj urob. pošli ju doporučene na adresu. a môže si tak akurát trhnúť nohou a prdnúť okom. nemá žiadne zákonné právo ťa tam držať dlhšie, ako hovorí zákon. a vystihla to
@oonnaganamakusai tiež by som sa hodila na PN-ku v tvojom prípade. dôvod? vyhorenie a nevyhnutný odpočinok. aj lekár bude krytý, podala si v zamestnaní, ktoré ťa psychicky vyčerpalo výpoveď 🙂 už by som takého kreténa nechcela vidieť ani sekundu...

limoncino
19. jún 2023

@matullienka áno dá sa, na doručenku sa napíše lehota prevzatia 7 dni

maranco
19. jún 2023

@martul akého druhu je tá firma že ti "dovolí" pracovať s firemnými dátami na súkromnom notebooku? Veď deti sa tam môžu hrať, zavíria počítač, vymažú dáta alebo uniknú na internet. Spadne ti, poškodí sa disk, prídeš o dáta a on nemá riešenú zálohu firemných dát?

Robíš v notebooku cez nejaký program, máš v ňom uložené firemné dokumenty, alebo robíte cez nejakú web aplikáciu, takže sa do firmy vieš prihlásiť cez web prehliadač z akéhokoľvek noteboooku? Vtedy je jedno aj keď sa ti pokazí, vieš okamžite pokračovať na inom.

kikushaa
19. jún 2023

@maranco jaj ano, jasne 🙄🤦🏼‍♀️

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz