Chcela by som sa opýtať či pracovala niektorá z vás v Rakúsku resp. v inej krajine ako chyžná a aké máte skúsenosti? Ďakujem.
Ja mam par znamych v at co toto robia alebo vyskusali .
40 hodin tyzdenne,drina ktora nie je zaplatena/okolo 1200 eur/ten plat mozem overit...
Nemas piatok nemas sviatok..nic sa neda naplanovat na dlhsie dopredu .
Myslim ze vedia len tyzden vopred naplanovat...
Treba vefiet aj jazyk...
Všetko záleži od teba, ak si na začiatku dohodneš podmienky, plat prac. dobu a nedovolíš aby ťa niekto ponižoval tak potom si vyhrala 🙂 ja osobne mám skúsenosti aj ako chyžná aj ako čašníčka a vždy som bola spokojná. Ale jazyk je základ.
my sme stretli jednu v hoteli v kitzbuhel, robi od nevidim do nevidim, podla toho, ako ju hostia potrebuju a dostane 1400€, podla mna malo na to, ze tam bola sama na pomerne velky hotel a sef ozraty debil... ale to bol druhy najhorsi hotel v zahranici v akom sme kedy boli a to cestujeme pomerne vela a nie do luxusnych hotelov. aj sme poslali cestovke (rakuskej) recenziu na hotel a evidentne sme neboli sami, lebo to hned riesili... ale co sme si vsimli, tak v alpach v hoteloch a restauraciach je strasne vela sloveniek a kucharov madarov, uz pomaly v kazdej krcmicke, v kazdom hoteli je nejaka slovenka. V nasom najoblubenejsom je jedna kocka z liptova a ta je tam druhy rok, tak asi sa to oplaca.
@iveta7677 Vačšinou sú to sezónne práce, teda na dobu určitú, treba si poriadne preštudovať zmluvu, výpovedna lehota je vo väčšine dva týždne a skúšobnou si niesom istá v Nemecku som mala mesiac a v Rakúsku som to v zmluve uvedené nemala. Ale všetko je o komunikácii, raz som pracovala bez zmluvy ale vedela som, že všetky odvody a poistenia mám uhradené, bolo to postavené na ústnej dohode, mali sme pásky. Ak sa chystáte cez agentúru tak opatrne, a skontaktujte sa aj so zamestnávateľom či sedí všetko čo povedali v agentúre. Držím palce 🙂
@iveta7677 skuste stranku hogastjob.at tam su inzeraty priamo z hotelov, je dobre si zmluvu prelozit a zaklad ubytovanie a strava to by mal zabezpecit gratis zamestnavatel a v Tirolsku ma chyzna od 1600 aby Vam neklamali, ze viac nez 1200 dat nemozu :D oni sa zvyknu ohanat ze na SR nezarobime ani tolko ale my nerobime na SR :D mozno sa tam niekde stretneme 🙂
Robila som zimnu v rakusku a letnu v taliansku...mam skusenosti kde za 1300netto.plus tringelty som sa namakala ze som len spala ale aj taku kde som dostala "len" 1100 a mala lazo pkazo kopec volna,saunu k dispozicii, permanentku na vleky, fitko a plavaren miestnu vo volnom case
V hoteli , kde momentálne pracujem potrebujeme súrne chyžnú, vek vôbec nerozhoduje.
@mtdk prosim vas este potrebujete chyznu do hotela?
@terezka158 už to nieje aktuálne.
Do novootvoreného závodu v Grazi potrebujeme šikovných a zručných zamestnancov.
Práca v čistom prostredí pri výrobe elektrinštalačného materiálu.
Práca pre mužov aj ženy na hpp – obsluha výrobnej linky, montáž zásuviek, ističov, poistiek ale aj elektrorovádzačov. Hodinová sadzba 14 euro. ( cca 2500 euro/mesiac ). Plus 13. a štrnásty plat. Ubytovanie zabezpečuje firma.
VIAC INFO: WWW.PRACUJVRAKUSKU.SK
Ahoj moja dcera pracuje ako chyžna v Rak.ale možem ti povedat že je to poriadna makačka a buzeracia ale je to zaplatene nie ako tu na Sk