Dobrý deň, potrebovala by som od vás radu. Ja viem, že na túto tému je tu kvantum otázok, ale predsa len, chcela by som vás poprosiť o úprimne odpovede bez zbytočnej agresie. Som zúfalá. Všetky peniaze, ktoré som mala, som musela minút na výšku a nič mi už neostalo. Veľmi pekne by som vás chcela poprosiť o radu a opýtať sa, či neviete o nejakej práci, ktorú by som mohla vykonávať počas víkendov. Mám na mysli aj prácu cez počítač, ale aj prácu normálne s dochádzanim. Ja som sa nevedela k ničomu dopracovať, keďže väčšinou požadovali viac odpracovaných hodín (Práca cez týždeň) ako by som mohla. Navyše, blížia sa vianoce a je mi veľmi ľúto, že si nemôžem dovoliť obdarovať svojich blízkych. Čo ste počas výšky robili vy?
Súhlasím s komentárom vyššie, brigáda sa dá nájsť len treba hľadať a tu ti nikto nenájde prácu za teba. Si na vysokej škole, mala by si byť schopná prácu si nájsť sama. Ako je spomenuté vyššie také obchody prijímajú stále a potrebujú často pokryť najmä víkendy a sviatky, sem tam ak sa dá tak cez týždeň, všetko je o dohode. Ja som takto brigádovala počas VŠ.
@natalienka12 nepýtam sa, keby to neskúšam ako prvé. Tu v mojom okolí ma odmietli, majú dosť brigádnikov...
Tak hladaj dalej. My mame za teba hladat? A preco ta odmietli v Lidli alebo v Tescu? Co mas zaznam v registri trestov? Iny dovod ti neuverim.
@natalienka12 nie, záznam v registri trestov nemám... Ako som písala, odmietli ma, lebo vraj výpomoc momentálne nehľadali ale ozvú sa mi ak sa miesto uvoľní... nevidím dôvod na to, aby ste tu na mňa museli byť hnusná. Ja som sa len slušne opýtala, nikoho nenútim, aby za mňa prácu hľadal. Poprosila som len o radu, nie o robenie veci za mňa.
Tak potom nerozumiem zalozeniu diskusie. Vies ako sa praca hlada a vies, ze bez prace eura nebudu. Volas, pises, sledujes inzeraty…ina cesta nie je. Ci aku radu ocakavas? Pracu “cez pocitac” si aku hladas? Ovladas cudzie jazyky?
Preco do nej zbytocne rypete? Ved nesedi doma, hlada si aktivne pracu a pyta sa, ci niekto o nejakej nevie.
V akom meste? Co studentske agentury? Vacsina firiem hlada ludi na beznu pracu s 8hod pracovnym casom. Ale cez vikendy casto upratovanie offisov,... Co takto praca na recepcii (bytovky, sbs sluzba, wellness, fitko, hotel, plavaren,...). Robis, zaskakujes v case, ked ostatni ludia chcu byt doma. Sedis, mozes sa ucit a mas platene. Pripadne upratovanie airbnb, upratovanie bytov?
Napis si inzerat s tel.cislom, ze sa da odtrhnut, ze si studentka a hladas pracu cez vikend. Vylep na miesta, kde chodia ludia a kde by si chcela pracovat. Na intraku, v skole, plavaren, kludne v par bytovkach na vchode (a po par tyzdnoch, ci najdeni prace to prosim zase chod dat odtial prec) a ludia, co tam byvaju, si to vsimnu a mozno vedia o niecom... Atd.
aku skolu studujes? ja som posledne dva roky robila na ciastocny v odbore ktory som studovala. Ak naozaj nestihas cez tyzden, potom asi len nejake dokladanie narazovo.
pred Vianocami budú potrebovať viac brigádnikov, skúšaj ďalej. Dcéra mojej susedky chodila aj s kamarátkou umývať okná vo vchodoch, aj schody, dajú sa roznášať letáky, pomáhať počas víkendov na svadbách, oslavách, obehni reštaurácie.
Ja som počas výšky robila rôzne brigády, no najlepšie bolo platené upratovanie domácností a stráženie detí. Pozri inzeráty, kde hľadajú pomoc do domacnosti, prípadne upratovanie kancelárií. V kauflande som tiež chvíľu brigádovala, ale to sa finančne až tak neoplatilo oproti upratovaniu. A ani zo mňa neubudlo, mam PhD a ak by bolo treba, kľudne pôjdem upratovať znova.
Ešte mi napadá doučovanie predmetov, ktoré študuješ. Aj tak som si vedela pekne privyrobiť.
Pripadne nejaké agentúry nemáte, ktoré ponúkajú prácu studentom? Na STU bol index noslus, ponúkali krátkodobé brigády, ale dalo sa na každý deň niečo nájsť. Treba hladat, brigád je dosť.
@natalienka12 a pricetny človek keď nevie normálne a hlavu slušne odpovedať bude ticho
@natalienka12 jedanenky ty si normálna? Ukludni sa prosím ťa, čo si zle spala?! Utocis na ňu jak nepricetna, slušne sa opýtala. Mladá baba si chce zarobiť aby nemusela vyciciavať rodičov. Nie na cigarety ani žúrky ale na vzdelávanie a obdarovanie svojich blízkych na Vianoce a ty robíš jak zmyslov zbavená!!
Skus McDonalds
@liljana @sasanka605 @elizabet173 @kikavadi @martul
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne, vážim si že ste mi ochotne odpovedali🙏 povzbudili ste ma a dostala som novú nádej že si môžem niečo nájsť. Určite skúsim pohľadať prácu na tých miestach ktoré ste odporučili.. študujem ošetrovatelstvo prvý rok
@natalienka12 nechapem tento utocny komentar. Ja som tiez mala ziadost do Lidla a nevzali ma lebo momentalne nepotrebuju. Nie som kriminalnik, ani problemovy typ. Lidl a Kaufland nie su bezodna studna na zamestnancov.
Ja by som nešla že obchody, stánky, skúsila by som úplne súkromne, upratať byt, dom, vchod, stráženie detí cez víkendy, večere noci.
Tiež si myslím, že v mekáči. Oni berú len študentov a vedia im prispôsobiť pracovnú dobu .skús.
@ramzes1980 zdravím, môžem sa popýtať na viac informácií do súkromnej správy? 😊 rada navštevujem hrady a zámky na Slovensku. Ďakujem
@natalienka12 A ty si prečo taká hnusná a agresívna?
autorka, v akom si meste?
Napis, v akom si meste
- doucovanie deti zo zakladnej skoly
- strazenie deti (dlhodobe, pravidelne)
- vyberanie a dozor dietata-deti zo skolky
- pohybovy ci vytvarny kruzok pre deti (v lokalnej skole, mestskom urade, telocvicni)
- upratovanie (firmy sa upratuju po 17tej a v noci, alebo aj vikendy, ked idu prevadzky)
- domov dochodcov pomocna sila na vikend - po zauceni ide aj to...
- starostlivost o seniora (opatrovanie) - kazdy den po skole, zajst mu na nakup, pomoc s hygienou, upratanim, vacsinou to plati rodina
Obchod a sklad je moznost kedykolvek tiez... spravovanie web stranok... ale na to treba mat trochu zrucnosti v IT...
Tak mi teraz napadlo, kamoška robí na benzínke a tam stále zháňajú brigádnikov práve na víkendy.
Ja si myslim, ze ked studujes osetrovatelstvo urcite by som vyskusala nemocnicu, tam ta zoberu aj na dohodu.
Boze ake pizdy niektore 😀 nic si z nich nerob, zly den (alebo zivot) si vybijaju na tebe 😀
Z akeho si mesta? Mojej kamoske v BA ide dobre strazenie psikov, potom upratovanie bytov, umyvanie okien. Benzinka, mcdonald, teraz bude vela obchodov s vianocnymi dekoraciami, tak mozno tam,strazenie deti,...
No neviem, ak raz človek na vyšku nemá,tak tam nevrazi posledné eura, ktore treba na živobytie či? Takže prerušiť výšku ( po čase sa da vratit) a pracovat
@lily405 suhlasim inak, sestra musela uprostred studia v zahranici rok prerusit a pracovala, potom dokoncila aj tak s vyznamenanim... rodicia to uz financne neutiahli vtedy. Ta praca pocas vysky bola brana ako skvela prax a jej prakticky otvorila dvere do farmaceutickej firmy, kde pracuje dodnes... Ja som vtedy musela prejst na externe a pracovala cely cas tiez, stale brigada-praca-brigada... niekedy to proste tak blbo vyjde no... kazdy ma inak karty rozdane, treba sa zariadit aby to nejak slo.
@anjelicek26 ja len nechápem u niektorých ludi študovanie vyšky za každú cenu aj keď niesu peniaze
@lily405 tak ma clovek ten ciel, ten sen na dosah a prerusit je psychicky velmi tazke...lebo vela ludi po preruseni a ked zacne pracovat a zarabat, proste uz do skoly nevrati... prijdes o ludi, ktorych mas okolo seba ako "partakov v studiu", kolektiv uz nikdy nebude taky... ale uplne suhlasim, ze ked sa neda tak sa neda, treba robit rozumne rozhodnutia. Naklady na vsetko tento rok masivne stupli.
Lidl, Kaufland…stale beru brigadnikov. Ci praca ti nevonia len eura chybaju? Prace je vsade dost. Nornalna pricetna vysokoskolacka sa takuto otazku nebude pytat