Oplatí sa teraz dať výpoveď?

30. nov 2021

Ahojte, mám otázku na tých, ktorí majú skúsenosť s prácou v oblasti PR a marketingu. Už nejaký čas sa pohrávam s myšlienkou dať výpoveď. V súčasnej práci som niekoľko rokov, plat je z môjho pohľadu fajn, máme rôzne odmeny, bonusy, takže keď si to všetko rozpočítam, vychádza mi to, že mesačne zarobím tých 1800 Eur v hrubom + som na TPP, takže mám aj dovolenku a množstvo benefitov. Na druhej strane táto robota prináša so sebou množstvo stresu, je to náročná práca s ľuďmi a už trošku cítim vyhorenie, keďže marketing je veľa o kreatíve a nových nápadoch. Vnútorne cítim, že by som sa rada posunula a skúsila nové výzvy. Avšak keď vidím aktuálne pracovné ponuky, tak je to na zaplakanie. Nástupné platy 1200-1300 Eur aj vo firmách, kde ešte pred pár rokmi nastupovali ľudia za 1400-1500 Eur. Nehovoriac o tom, že ako marketingová manažérka by som nikdy za tie peniaze robiť nešla, keďže viem, čo obnáša táto pozícia. Máte niekto aktuálne skúsenosti s pohovormi v tejto oblasti? Oplatí sa podľa vás dať výpoveď alebo radšej ešte prečkať toto obdobie? Pohrávam sa s myšlienkou vyskúšať si aj úplne inú práce, napr. učiť na vysokej škole apod. No máme hypotéku, úver na auto a určitý životný štandard. Viem sa vzdať pár stovák Eur, ale zase nechcem ísť extrémne dole s peniazmi.

1mika1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katuska19
30. nov 2021

Ahoj, na profesii som videla vcera inzerat, ze TV markiza hlada PR manazera, nastupny tusim 1600 E . Ja som v podobnej brandzi, v medialnej agenture, a stale hladame sikovnych ludi, takze zmena je zivot🙂, aj ked toto obdobie na menenie prace asi nie je najlepsie. A nechces skusit najprv nieco najst a potom dat vypoved?

autor
30. nov 2021

@1mika1 chápem, o to nejde, ja by som aj odišla z roboty, ale neviem nájsť aktuálne plnohodnotnú náhradu.. ako som písala, viem sa vzdať nejakých peňazí, niečo máme našetrené, takže by to nebola citeľná strata... len naozaj nechcem prejsť z 1800 eur na prácu na pošte za 600 eur.. tým, že máme hypotéku a úver, tak cítim nejakú zodpovednosť a nechcem všetko preniesť na muža.. navyše všetky moje doterajšie skúsenosti sú naviazané na marketing, PR a sčasti médiá.. a do médií ísť nechcem, vyskúšala som si to a je to tam zlé, čo sa týka platu aj času, robí sa cez sviatky, víkendy, po večeroch a sú podhodnotení... skôr rozmýšľam, či sa nepustiť do niečo vlastného...

autor
30. nov 2021

@katuska19 ahoj, vieš mi poslať viac info o práci v mediálnej agentúre? ako vyzerá tvoj deň, čo je tvoja zodpovednosť, ako sa u vás hýbu platy, celkovo tvoj názor na túto prácu? som rada, ak mám reálne skúsenosti od reálnych ľudí a nie jedna kamoška povedala... pokojne mi napíš do správy, ak nechceš tu verejne.. ďakujem 🙂

barborachors
30. nov 2021

Tie platy na weboch su len orientacne. Firmy napisu radsej menej, ale v reale aj tak si kazdy zapyta viac. Ak chces daco vlastne, nie je na co cakat len popri praci to bude beh na dlhe trate.

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2021

Ved hladaj pracu a vypoved zatial nedavaj. A mozno budes mat stastie a najdes nieco lepsie, uvidis ako dopadnes na pohovore a vypoved zrealizujes potom.

autor
30. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl hľadám, ale ako hovorím, nájsť normálnu náhradu je celkom problém.. a zase ja mám dosť špecifickú prácu.. keďže robíme na veľkých projektoch, často aj medzinárodných, nechcem svojmu nadriadenému urobiť to, že po novom roku sa pustím do nových projektov a uprostred nich poviem, že odchádzam... už teraz máme podstav a viem, že by nadriadení trvali na tom, aby som odišla až po ukončení mojich vecí...

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2021

Pozri, kazdy je nahraditelny. Takze ak chces zmenu a nechces zaroven ostat nejaku (mozno aj dlhsiu) dobu nezamestnana, tak to musis urobit jedine tak, ze si budes to miesto hladat popri praci, pripadne rozbiehat nieco svoje.

sante81
30. nov 2021

Dala som výpoved zo dňa na deň v septembri stresy, kolektív, vyhorenie, každý deň som chodila do práce s odporom.

autor
30. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl viem, že každý je nahraditeľný... no ako hovorím, neviem odísť uprostred rozbehnutej veci, ktorú sama riadim a kolegov nazvyš nie je.. musím pozrieť pracovnú zmluvu, ale mám pocit, že aj v zmluvách máme niečo také uvedené, že projekt v určitom objeme treba dokončiť, resp. v prípade odchodu je nevyhnutná dohoda so zamestnávateľom.. a určite nechcem odísť na hulváta, vo firme mám odpracovaných niekoľko rokov, dobré vzťahy s kolegami a ani tie podmienky, ktoré mi firma ponúkala, nie sú zlé...

emalka
30. nov 2021

Robim v podobnej brandzi, nechcem pisat presne co aby ma tu nahodou niekto z kolegov nevymakol 😂.
Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat ze tie nastupne platy co sa uvadzaju su len minimum od ktoreho sa zacina. Vzdy sa to hodnoti na zaklade skusenosti a schopnosti, este sa mi nestalo aby som dostala to uvedene minimum.
Vypoved som vzdy davala az po bonusoch, som klasicky vychcanec 🙈 To ze chces byt ferova voci sucasnemu zamestnavatelovi je pekne. Vypoved ti ale zamestnavatel neschvaluje, ty mu to len oznamujes takze ak by sa aj stavali na zadne tak ta tam nemozu drzat nasilu. Jedine ze by ste to dali na dohodu.

autor
30. nov 2021

@emalka haha neboj sa, odmeny si nenechám ujsť 🙂 🙂 čo sa týka tých platov, písala som už dvom kamoškám, ktoré v daných firmách robia a potvrdili, že naozaj išli s peniazmi dole (zrejme kvôli Covid kríze).. že ešte pred 2 rokmi by tam svietilo 1800 eur, dnes ponúkajú 1400 eur... budem sledovať ponuky ďalej a budem ti to prezisťovať

veltraud
30. nov 2021

Tiez robim v jednej zo sfer marketingu. Ano, tato praca je psycho, ale aspon sa nenudis 🙂. ak si sikovna, pracu v marketingu, mediach, pr si vzdy najdes. nie kazdy je na to stavany a stale je to pomerne specializovana praca. prax je tvoja vyhoda. aj ked pre nezainteresovanych to vyzera pozlatkovo. vieme, ako je to oddrete. aj ked pracujeme v peknom prostredi, s benefitmi, fajn platom...nerobim zrovna od deviatej do piatej. ale je robota, robim..."vyhorievam" pravidelne dvakrat do roka, ked si poviem, ze kaslem na to. ale hypoteka sa sama nezaplati, mam na vsetko co chcem a potrebujem, deti nemam, ked nieco pokaslem, nikto nezomrie, a nic ine neviem robit na takejto urovni 🙂 inak, hladali sme teraz par ludi, poziadavky mame tak excel, nastupny plat okolo 1500 a hladali sme pomerne dlho.

tanickalab
30. nov 2021

Teraz by som výpoveď nedávala, ešte by som vydržala a sledovala situáciu. Ono sa to mení je teraz problém aj s tou pandémiou, to je by som povedala normálne. Neviem niekto odíde aj s tým, že mu nevadí keď inde bude mať menej peňazí, ale zase ten štandard už má človek nejako nastavený a poľaviť z toho nejde zakaždým jednoducho.

autor
30. nov 2021

@veltraud však áno, nenudím, ale ťahám v tomto prostredí už 10. rok bez prestávky a cítim na sebe únavu.. sama na svojej výkonnosti cítim, že idem dole.. čo je tiež frustrujúce, že veľa kolegov je vyhorených, nemajú záujem pracovať, robia povrchne, len z povinnosti, avšak držia sa tam zubami nechtami a v takomto kolektíve je náročné robiť.. výsledky sú stále horšie a horšie.. a ja nie som človek, ktorý by potreboval 20 rokov robiť v jednej firme.. nebojím sa výziev, nových vecí, životopis mám bohatý, prax mám dostatočnú.. no nepôjdem tiež robiť za 1000 Eur.. áno, je to so mnou ťažké a sama sa neviem pohnúť z miesta, lebo skúsenosti a vzdelanie som nezbierala na to, aby som po 30tke išla do roboty so 700-eurovým platom...

katuska19
30. nov 2021

mozem, ale neviem komu, zobrazujes sa iba ako autor🙂 aj ked o platoch by sa nemalo velmi posuvat, kazdy to ma u nas inac, podla pozicie a odpracovanych rokov. ale ostatne info mozem🙂

zmrzlinka2021
30. nov 2021

@autorka
chapem tvoju vyhorenost, ale realita je taka, ze ak chces niekde taky normalnejsi plat, cize aspon 1300-1400 v hrubom, nebodaj viacej, vzdy za to budu nieco chciet v danej firme. Obvykle s rastom platu, ci vyssim platom ide aj narocnost prace, poziadavky na teba, na flexibilitu, mnozstvo uloh a vyssia miera stresu. Proste nikto (takmer) ti neda vyssi plat "za menej".

Neuvazovala si skor zmenit poziciu v ramci vasej firmy s moznostou zmenit pracovnu napln? Nieco lajtovejsie?

Ak vsak chces odist, najprv si najdi inu pracu a az potom odid. Paci sa mi tvoj seriozny pristup k zamestnavatelovi, je to velmi dobra vlastnost zamestnanca.

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz