Ahojte ľudia.Potrebujem poradiť.Švagrinná ide pracovať a má malý bude mať v máji 3 roky.Naskytla sa jej robota kde pracovala tak má šancu ísť teraz lebo potom by ju už nezobrali tam kde teraz má ísť a asi ťažko si nájde robotu tak ako ja.Som nezamestnaná.No a tu potrebujem poradiť.Poprosila ma či jej malého nebudem strážiť a že mi budú platiť 100%€ mesačne.Len doobedu a keď bude mať poobednú tak na tri hodiny kým dojde chlap z roboty.Myslíte si že je to veľa?Či mám povedať menšiu sumu?Ďakujem za pomoc
@lolobriadok Dohodnite si taxu na jednu hodinu nie na mesiac, prípadne týždenne vyplácanie, stravu.Tak by som ti riešila ja a je jedno či rodina.
Dohodnite si jasne podmienky... Osobne mi 100e príde strašne malo. Pýtala by som hodinovú taxu, podmienky co sa týka jedla a aj podmienky v prípade choroby.
@lolobriadok záleží aj aké máte vzťahy, mne sestra a otec chodili strážiť ale nikdy nepýtali ani cent. Švagrinej teraz stráži svokra a tiež len tak. Ak to máš brat ako pracovny vzťah tak je to samozrejme strašne máličko. 5 eur/ hodina je minimum. Ale toto ja skôr vnímam ako pomoc blízkej rodine
Záleží ci to berieš ako vzájomnú výpomoc alebo ako prácu. Plus predpokladám ze si hľadáš prácu tak riešenie co urobia ak si ty prácu nájdeš.
@nerya pre mna je aj táto suma veľa preto som sa pýtala.
@ovaaa ako ja ho budem strážiť u nich všetko bude mať tam len ja ho budem kŕmiť,prebalovať a strážiť.
@evamarek77 len keď ja nechcem veľa pýtať..pýtala som sa kvôli tomu či to nie je veľa.
@ajka0207 áno aj ja to tak beriem.chcem im pomôcť kým si ja niečo nenájdem viem aké to je z robotou a rada im postrážim.
@evamarek77 to máte pravdu ze prispôsobiť sa..a aj kvôli tomu sa pýtam.
Baby preto sa pýtam lebo my máme ako rodina dojem že chlapček bude mať autismuž len rodičia si to neuvedomujú alebo je možno pomalší a neskôr bude vedieť všetko..on ešte nevie rozprávať a ani sám papať a ani na nočník chodiť..preto sa pýtam cenovo či to nie je veľa..mám tie deti veľmy rada a pomôžem im lebo viem že keď budem potrebovať aj ja tak pomôžu..takto sme si už viackrát pomohli ale nešlo o financie..len teraz je to na celý mesiac a denne..
Ja osobne by som nevzala ani cent,ak to mňa nijako v mojom živote neobmadzuje,je to pomoc v rodine. Vidím,že aj ty to tak berieš. A tých 100eur by som brala ako plus. Samozrejme ak by som to brala ako privyrobenie,tak 100eur je málo😃
Podľa mňa je tých 100€ ok. Aj im by asi bolo blbé keby ho strážis zadarmo, tebe zas nemusí byť blbé že od rodiny berieš veľa €
@mimikarol tak pár dní zadarmo áno ale skoro štyri mesiace je veľa..a áno aj tích 100€ sa mi zdá od rodiny veľa..
@evamarek77 tak hádam by nevinili mna za jeho stav..on je už dlhsie taký ale aj sestru mal neskorú na tie základne veci..všetko vedela v 3rokoch tak možno aj on bude taký..ako on vníma a počúva keď sa mu povie ale človek nevie dakedy čo chce..
@evamarek77 prajem vám veľa síl aby ste to zvládali..áno ale oni si to asi nemyslia že ich syn môže mať chorobu..a keď pôjdu na trojročnú prehliadku sa to zistí..nám podľa jeho spravania a chovania to tak príde..
@lolobriadok práveže 100€ nieje vôbec veľa. Robíš im veľkú službu aj keď je to rodina. Bez tvojej pomoci by nemohla ísť do roboty, a takú lacnú opatrovateľku by inde nenašla.
@evamarek77 viete povedať im niečo sa im nepáči tak nech si čakajú čo bude dalej..potom sa hádam spametajú ale žiaľ asi neskoro..
@evamarek77 viete rada im pomôžem lebo viem aké to je nemať rodinu nablízku ktorá vám pomôže a potrebujete od blízkych pomoc..ale jasné že si poviem nie a aj ked niečo nie je v poriadku..ďakujem pekne a aj vám veľa síl 🙂
@lolobriadok veľa to určite nie je...počítaj s tým že ak malý bude chorý , bude po tebe chcieť aby si s ním bola ty....detto ak zatvoria škôlku, či zavolajú zo škôlky že dieťa má sopel a aby ste pre neho prišli......osobne by som do toho nešla práve preto že ide o rodinu....100eur je nič, prácu si budeš hľadať aj tak, čo v prípade že budeš mať pohovor a budeš mať strážiť jej dieťa? nehovoriac o tom že ak sa ti niečo pošťastí zohnať zo dňa na deň, bude sa na teba hnevať lebo ona nikoho pre dieťa nebude mať....a nedajbože aj sa niečo stane, dieťa spadne a bude oheň na streche....
A ak by si si nasla prácu, tak potom aký je ich ďalší plán? Ci sa spoliehajú na to, že si robotu dlhodobo nenájdeš? A ešte ako su na tom finančne?
Keď mali obidve deti pomalšie, ako sa správajú rodicia? Venujú sa im, rozprávajú sa s nimi, riekanky, pesničky? Mala som zopár krát prax v materskej škole a bol tam vidieť rozdiel medzi deťmi, ktoré mali snažívých rodičov v porovnaní s tými co nemali čas...
A na tvojom mieste by som si sadla s bratom, že keďže chlapec nič nevie budeš to mat celkom náročné a keďže s tým nič nerobia tak sa to tak skoro ani nezmeni. Mala by si myslieť aj na svoju domácnosť, nejaký príjem. Inde by ani náhodou neplatili 100e. Takže ja by som navrhla, že aby sa s manželkou zložili po 150 eur, to je dosť v pohode. Ty by si tak mala 300eur aspoň niečo by si si vedela poplatiť. A keďže tam budeš časovo ako v práci, ani nemáš čas si nájsť prácu.
@1gramofon má v pláne svojho otca ak ja si nájdem prácu..ale jemu sa moc nechce ísť so toho..a chceli by škôlku riešiť len teraz niekoho potrebujú..oni vedia aké mám ja požiadavky..
@mogaa to keď bude malý chorý tak bude doma ona a ním..to si niekoho zoženú alebo jej otec ako mala v pláne ale tomu sa moc nechce.
Podľa mňa je to málo peňazí, dohodnite si hodinovú sadzbu. Ja by som brala 10€ na hodinu, ale to som ja :D keď Tebe stačí 100€ mesačne, tak fajn, ale určite to nie je veľa. Viem si predstaviť, že niektorým babickam by stačili 3€ na hodinu ku dochodku
Porataj si koľko hodín cca mesačne to vyjde a koľko to potom vyjde na hodinu 🤷