Nová práca pre samoživiteľku

11. apr 2021

Ahojte, rada by som sa poradila,aj keď rozhodnutie je na mne. Po dlhej dobe sa mi konečne podarilo nájsť prácu a hneď dve 😊 Absolvovala som asi 20 pohovorov a zrazu to vyšlo.Obe práce administratívne v kancelárii. Ale veľmi odlišné podmienkami. Prvá práca , tam som bola vybrata z 2 kôl, pracovná zmluva je na dobu určitú a plat je rozdelený na 800e plus 30% ohodnotenie. ma pracovnú dobu od 8 - 16,30h a raz týždenne do 18 h. Práca je v meste kde ťažko zaparkujem. 3x ročne sa cestuje na 2 dni. Zamestnávateľ dáva benefity ako vzdelávanie, multisportkarta, telefón, nápoje a gastrolístky nad rámec. Práca je ale rôznorodá a zaujímavejšia. Druhá praca tam si ma vybral za 10 minút. má stabilnú pracovnú dobu od 7-15,30 a žiadne nadčasy. Zmluva je na dobu neurčitú a plat 1000e. Parkovanie je možné autom, majú parkovisko, stravovanie vo vlastnej jedálni, a žiadne benefity. Práca ako asistentka GR, nie veľmi zaujímavá, robila som to 12rokov. Som samoživiteľka so 4 r dcérkou.

mogaa
11. apr 2021

Za mňa druhá ponuka....

terezka1947
11. apr 2021

No...tazko radit. Ked byvas s dcerou sama,tak asi by bola druha praca vyhodnejsia. Ak mas komu dceru davat na strazenie,ma ti ju kto vyberat zo skolky,nevahaj nad prvou ponukou.

h2
11. apr 2021

Ber tú druhú. Určite!

zuzubb007
11. apr 2021

Druhá jednoznačne pri dieťati to nieje o com

janinah
11. apr 2021

druhá....na zaujímavejšiu prácu s nadčasami bude priestor až keď bude dcérka samostatná

leskovael
11. apr 2021

Druhá ponuka

sofia1
11. apr 2021

Druha

sissy27
11. apr 2021

Určite druhá. Fixný pracovný čas, fixný plat. V tej prvej tých 30% možno viac krát nedostaneš ako dostaneš, plus to vďaka “zaujímavosti” zaváňa nečakanými nadčasmi...

petamich
11. apr 2021

tu asi ty jedina si vies stanovit priority - ak ti nema s dcerkou kto pomoct a ste same dve atd. tak jednoznacne druha ponuka, tam sa ale treba pripravit na to, ze praca ta asi az tak nebude uplne naplnat a treba si raz za cas spomenut, ze si tam sla kvoli dcerke a aby ste mali vyssi prijem a bola skor doma
ak ti s malou ma kto pomoct a je pre teba dolezity aj kusok sebarealizacie, rozvoja atd. tak potom pokojne zvaz aj prvu ponuku 🙂
ani jedna nie je zla, otazka znie co prave v tejto chvilu viac potrebujes/te, drzim paste 🤞🏻

elizabet173
11. apr 2021

druhá ponuka

lusyyy36
11. apr 2021

Isto druhá

janage
11. apr 2021

Ja by som sa ešte skúsila opýtať pri tej druhej či skutočne je to tak. Zisti si prečo odišla tá pred Tebou. Ak bude všetko ako na papieri deklarujú tak určite druhá možnosť kým je dcéra malá.

katrin69
11. apr 2021

Keby som ja mala na výber, určite si vyberiem druhú prácu, nie kvôli väčšiemu príjmu, ale kvôli stálej pracovnej dobe. Vybral si vás kvôli tomu, že už ste v tom zabehnutá. To, že tam nie sú benefity vôbec nevadí. Nezabúdajte, že tá prvá ponuka si vyžiada viac času, a ten čas si bude vyžadovať skôr vaša dcéra. Takže aj za mňa druhá ponuka je istá 🙂

zuvelyn
11. apr 2021

Určite druhá. Ako slobodná mama potrebuješ istotu (mzdy, pracovného času, práce ako takej)

simsalabim
11. apr 2021

Druha.

autor
11. apr 2021

@petamich ďakujem, je to ťažké rozhodnutie. Mám ešte dospelého syna, ale to pomoc nemôžem veľmi očakávať, občas by ju mohol vybrať. Pri tej druhej mi vadí že nedávajú gastrolístky, alebo financie ale stravovanie je v jedálni. Ďalej práca nudná, ale je to spoločnosť čo je roky na Sk. Tá prvá ma odrádza ten plat, cestovanie a pracovná doba a zmluva na dobu určitú rok. Aj keď na pohovore vraveli že potom predĺžia už na neurčito. Ale zase dávajú gastrolístky, kurzy vzdelávania.

autor
11. apr 2021

Ďakujem Vám všetkým za názory ♥️

nienna
11. apr 2021

Ak stojíš pred dvoma rozhodnutiami a nevieš si rady, jednoducho si hoď mincou... nie preto, že to vyrieši otázku za Teba, ale pre ten moment, kým je minca vo vzduchu a ty odrazu vieš, v ktorú možnosť dúfaš!

autor
11. apr 2021

@nienna áno, už aj nad tým som premýšľala

terezka1947
11. apr 2021

Ak si sama,tak by som si dala otazku:zvladnem dceru davat rano a vyberat poobede zo skolky?kde bude pocas skoleni,ci nadcase.
A odpoved mas.
Lebo ked si ozaj sama,nerozumiem nad cim uvazujes.....logicky by si brala hned druhu moznost.

mogaa
11. apr 2021

Máš malé dieťa, potrebuješ istotu stáleho zamestnania, pracovnej doby....na gastrolístky sa vykašli, hlavne ak je tam možnosť stravy v jedálni....zamestnávateľ určite na stravu prispieva a je jedno či ti prispeje na stravu v jedálni alebo ti dá gastrolístky....suma ktorou zamestnávateľ prispieva na gastrolístky nie je závratná....čo sa týka kurzov vzdelávania, tiež zázraky nečakaj, hlavne jazykové vzdelávanie býva mimo prac.doby + ak ide o iné vzdelávanie, väčšinou je to viazané na konkrétnu prácu ktorú robíš, čiže inde to nemusíš vôbec využiť....a nápoje v práci? tú minerálku si kúpiš aj sama😉 jedna jediná výhoda pri prvej práci je, že práca je zaujímavejšia a bude ťa zrejme viac baviť.....ale bude to na úkor toho že prídeš neskôr domov a na dcérku budeš mať menej času....domov budeš chodiť najskôr o 17-tej, dieťa dávno doma, raz v týždni prídeš o 18:30....to 4-ročné dieťa ťa potrebuje teraz, keď bude mať 7-8rokov a už bude mať svojich kamarátov, ten svoj svet , tak už ťa tak nebude potrebovať, teda nie v štýle že chcem byť s mamou....

leuchtturm
11. apr 2021

ja by som si vybrala tu prvu, aj ked vyzaduje viac organizacie s dietatom. V druhej budes stagnovat.

luccija
11. apr 2021

Určite by som vybrala druhu

amelie2017
11. apr 2021

Pri 4 rocnom dietati by som si vybrala 2. druhu ponuku. Zaroven budes mat dost casu, aby si na sebe pracovala v ramci volneho casu a ked dieta podrastie, mozes hladat nieco zaujimavejsie.

sissy27
11. apr 2021

Inak len pre zaujímavosť - niekoľko rokov som robila to čo je tvoja druhá možnosť - oficiálne benefity žiadne, po pracovnej stránke to oficiálne znelo nudne. Realita bola taká, že nenudila som sa ani náhodou a benefitov bolo až až na základe vzájomných dobrých vzťahov so šéfom, čo sme si postupne vybudovali. A nebola to nejaká balená voda alebo káva. A na pohovore sme to tiež dali na prvú, žiadne naťahovačky. Obaja sme vedeli čo chceme, čo vieme ponúknuť, klaplo to.

deginko
11. apr 2021

Druhá určite

kitycat
11. apr 2021

Ja by som si vybrala tu druhu, uz len preto, ze je to praca na dobu neurcitu a mas to jasne dane cas, plat... Kam chces davat dcerku ked pojdes na sluzobku, ked budes do 18tej v praci...? Ja by som mala jasno... A ono to tsk byva, ze ked pride jedna ponuka tak potom aj druha, tretia..

martinkatinka
11. apr 2021

Pre mna by ta prva praca teda ziadne benefity nemala.... Skor vidim benefity v tej druhej. A nemyslim si, ze asistentka GR je nudna robota 😉

luccija
11. apr 2021

Čo Ťa láka na tej prvej?mne nejaká multisport karta či benefit ako vzdelávanie nepríde plus.Kamartkin benefit za vzdelávanie je, že raz týždenne chodil lektor do firmy a učil ich a ona dorabala prácu doma.Mna by zaujímala práca na dobu neurčitú a dobrý pracovný čas.V kľude si vyzdvihnes dieťa zo škôlky pri tom prvom čase to bude ltt, ak ešte cestuješ.Ty si daj priority, ale nerozumiem nad čím váhas.

ab727
11. apr 2021

Tiež by som brala druhú,hlavne ak som samoživiteľka tak zmluva na dobu neurčitú a pracovný čas kvôli malej