Ahojte ,cez profesiu som dávala viacero uchádzaní o prácu ,bola som na pohovore 2x ,z ostatných mi automaticky že ma neberú ,dokonca čo ma sklamalo že som chcela ísť do Kauflandu ako pokladníčka to som si myslela že mi vyjde ,bola som aj na pohovore ,brala by som aj víkendy nemala som s ničím problém ,a aj tak mi prišlo že nič 😀ako dlho vám trvalo zohnať si prácu ? Som vystudovana kadernicka ,ale v tomto odvetvi žiaľ pracovať nechcem .
Keď si skončila školu, ktorá Ti je na prd, tak využi čas nezamestnanosti na rekvalifikačný kurz. Rozšíri Ti to možnosti uplatnenia.
cca 1,5 roka
@anketkarka rekvalifikačný kurz neponúknu hockomu ☹
Mne skoro rok a to som posielala všade možne aj mimo obor.. ja som bola hneď po vš tak som potom využila absolventskú prax a cez ňu som sa nakoniec dostala ku práci, kde som bola spokojná ☺️ aktuálne som na materskej ale určite sa tam chcem vrátiť
@btus to Ti povedali? Skúšala si? Ak si im povedala, že nechceš pracovať v odbore, tak je logické, že ho potrebuješ.
Si vyštudovaná (máš maturitu) alebo vyucena (s výučným listom)? Pokiaľ nemáš maturitu, nezamýšľala si sa nad nadstavbou? 😊
Nechcú ťa vziať nikam ani do nejakého výrobného závodu? Áno, nie je to práca pre každého ale tak aspoň dočasne, kým nájdeš niečo lepšie. Možno máš zle spracovaný životopis. Napadá ti, prečo ťa nikde nechcú vziať?
A co take by si chcela robit, ked nie kadernicku? Mas iba vyucny list?
Celkom dlho som si hľadala prácu tak pol roka.
Ja som posielala životopisy a tiež mi neodpovedali.
@anketkarka @estellas
ja som si tiež žiadala o kurz, dokonca IT oblasť, ktorá mala byť uprednostňovaná a zamietli mi ho.
Co vieš ponúknuť zamestnávateľovi? Ak nemáš v dnešnej dobe maturitu, nevyznie to dobre.
Po výške mi trvalo zamestnať sa 3 mesiace. Aj by to bolo hneď, ale chceli nástup od septembra a ja výšku končila v júni. Brigádovala som tam už počas výšky 3 roky. Po skončení rd som v starej práci dala výpoveď a prácu som si našla po 3,5 mesiaci po poslaní prvého životopisu. Mohla som aj skôr, ale neprijala som všetky ponuky. Hladala som taku prácu, kde budem mat dobrú pracovnú dobu, pružný pracovný čas,benefity, či HO. A to som bola doma 7 rokov s 3 deťmi. Na pohovore ich ani deti nezaujímali, zaujímalo ich hlavne čo viem pre nich ponúknuť, akým budem prínosom.
Neboj sa, prácu si nájdeš len treba na sebe aj zamakať, dorobiť si nejaký kurz, rozšíriť vedomosti. Držím palce
par mesiacov 2-3. a ja so bola na pohovoroch snad 10.....a poslala snad 50 CV
Ako sanitarku teda pomocny personal v zdravotnictve do nemocnice ťa určite zoberu.
Z akého mesta si? Ja som nikdy nemala našťastie zohrať si prácu. Som z BB kraja. Dokonca ešte aj keď som bola na RD som si našla prácu bez problémov. A nemám nejakú prestížnu školu, obyčajnú hotelku.
Tu sa pripnem. Ja zvažujem odchod zo zdravotníctva po RD. Práca ma veľmi baví napĺňa, ale v takých podmienkach sa pracovať nedá. A mám aj zdr. problémy.
Napadlo ma, nechceš si spraviť opatrovateľský kurz? Ak máš k tomu vzťah, u nás stále zháňajú opatrovateľku do sociálnych zariadení...
@panonia presne to napadlo aj mne,ja som veľmi spokojná,už sa vzdelavam aj ďalej 😃
Ja som sa vrátila zo zahraničia na SK po x rokoch. Mala som mierny strach ako si nájdem prácu, lebo som v podstate len priemer, mám ukončenú strednú školu s maturitou a výučným listom. Jedine na čom som stavala bol jazyk (nemčina)Začala som posielať životopisy - poslala som ich zatiaľ 6 a ku tomu samozrejme motivačné listy. Mala som dva pohovory a rozhodujem sa, ktorú prácu vziať. Sranda je, že som vždy chcela pracovať v pracpvnej agentúre, kde využijem jazyk a teraz sa rozhodujem medzi dvoma prácami v prac. agentúre. Prácu som hľadala cez profesiu. Držím palce
A trvalo to presne dva týždne. Tento týždeň sa mám rozhodnúť.
Inak do výroby. Do závodov je dosť veľa inzerátov, čo hľadajú zamestnancov.
Na Slovensku nie je problém si nájsť prácu. Záleží ale od lokality a ochote cestovať alebo sa presťahovať. Bohužiaľ, také je Slovensko, údajne máme najväčšie regionálne rozdiely v rámci EÚ. Na západe, v automobilkách zamestnajú aj retardovaných. Mám priame dôkazy.
Ja ked som hladala pracu vzdy do mesiaca som mala, a to som z kraja kde vsetci placu ze prace niet. Mozno skus s niekym prejst zivotopis, ci by sa nedal lepsie napisat, napisat motivacny list ked posielas zivotopis, pozri na nete tipy ako reagovat na pohovore…
@niki35 ja som bola Švajč - Rakúsko dokopy cca 10 rokov s prestávkami na sk... ale posledných 6 rokov vkuse vo Švajči. Ja VŠ nemám, ale ak máš a plus jazyk tak si nájdeš ... záleží kde budeš hľadať. Ja v Žiline a tam je toho dosť... celkovo mám pocit , že po lete je veľa ponúk.. plus 25-26.9 bude mat Profesia v BA ZA a KE festival prace 😁
Mne to trvalo 4 roky