Ahojte, chodim popri rodicovskom prispevku robit na dohodu pracu, ktoru som vzdy chcela robit. Zo zaciatku som chodila iba na par hodin obsluhovat jeden stroj. Lenze odisiel kolega a ja som prebrala zanho cele ako keby jedno oddelenie, to znamena, ze mam na starosti 4 stroje, proste robotu, ktoru on robil pocas 150 hodin v mesiaci, ja stiham robit za 60 hodin mesacne. Lenze ma to prestalo bavit, nebola som poriadne zaucena a vsetky problemy, ked stroj nejde alebo tak, musim riesit sama. To by som prekusla lebo ma to ozaj bavi ale navrhla som, ze z povodnej minimalnej hodinovej mzdy, by som chcela mat plat ako mal moj byvaly kolega, aj ked som tam menej hodin mesacne (pracujem aj z domu). Lenze to mi bolo zamietnute. A tymto padom ma praca prestala bavit. Ozaj sa tam idem pretrhnut ale premyslam, ze za tie peniaze mi to nestoji. Lenze pracu je v nasom meste zohnat tazko a uz vobec nie taku, ktoru by som ozaj chcela robit. Co by ste robili na mojom mieste? Dakujem..
Toto poznam, kompetencie pribudaju, len plat nie, ja som takto prebrala vo firme cele oddelenie a to sme nadnarodna spolocnost a pre kazdy sektor bolo toto osobitne, teraz to robim centralne ja + par mojich zamestnancov. A to tiez robim 30h skrateny uvazok, teda nie naplno, obcas sa zamyslam, co tam ta predchadzajuca osoba/osoby robili na plny uvazok, ale fajn... jednoduche riesenie je - hladat si nieco noveho... paralelne, popri tejto robote... a dat vypoved, az ked budes mat iste nieco ineho... u mna v praci tusia, ze sa chystam na odchod, takze zvysuju plat kazdy rok dost, no ale peniaze proste aspon pre mna nie su motivacia, proste ma to uz nebavi po tych rokoch a nemam sa kde uz vyssie posunut... treba sa porozpravat zo zamestnavatelom, ake tam vidi moznosti a perspektivy a nech ti zdovodnia, preco pri pribrati novych kompetencii obisli zvysenie platu, takto sa to fakt nerobi, nech si teda na to najdu niekoho noheho a ty budes robit len tie povodne veci. Zmluvu ti predpokladam kvoli tomu neupravovali.
@aliii3 ved prave, ze teraz ako islo vsetko hore tak sa tie peniaze zidu, ale nemyslim si, ze kvoli tomu teraz mam byt ticho a uspokojit sa s minimalnou hodinovou mzdou a kvantom roboty
@anjelicek26 zmluvu teda dohodu mi neupravil..je to dobry napad s tym, ze budem robit iba tie povodne veci..ono ja mam este 1,5r plateny rodicak, takze ja prijem mam, toto robim ozaj iba z toho dovodu ze sa zidu teraz nejake financie naviac a ze som si chcela udrzat miesto ked budem moct nastupit naplno lebo ma ta praca bavi..ale za takychto podmienok nemam chut tam ani chodit
Urcite si to zo zamestnavatelom preber, toto je nekorektne jednanie, pri preberani novych kompetencii sa vzdy zvysuje plat, nejde to len tak proste ze mame poziciu 2v1 a super setrime a ten clovek sa akoze ma zodrat... takto fakt zamestnavatela rozmaznavat nesmies...
@anjelicek26 dakujem za nazor a rady
odpracovala by som len to, čo mám v zmluve na 60hod za dohodnutú odmenu. Ak chcú niečo navyše, tak nech ma zaplatia. A obzerala by som sa po niečom lepšom.
Keď si začala, tak si obsluhovala jeden stroj teraz máš 4 to je také klasické ušetriť všade a to, čo robil kolega hodiť na krk tebe na pol úväzok.Isla by som za vedúcim a dohodla sa si zaucena netreba nového človeka, keď budú normálni niečo Ti pridajú.Ak nie, odišla by som
poznám, aj keď trochu v inej podobe, odišla som
Ty stihaš robit 4 stroje a jeho uvazok 150h za 60 hodin a oni ti odmietli zvysit plat? Povedz hned v pondelok, ze sa vraciaš k póvodnemu 1 stroju a na zbytok nech si najdu niekoho..Aj s nami raz takto vydžubali ale boli sme tam tam baby, akonahle sme dali vypoved a vzali tam chlapa už aj plat išiel hore aj odmeny aj dovolenka na Vianoce,zrazu islo vsetko plus sme mali umyvat celu firmu namiesto upratovačky.Z vlastnej skusenosti ti vravim, odmietni robit za 2 a plat brat len za pol uvazok
Ja by som si to na tvojom mieste so zamestnavatelom isla este raz prejednat. Nenechala by som sa odbit.
Mala si si dať pozor a hlavne nepridavat už na tempe keďže si žena tie idú rýchlo a už jedine ti uberu ak budeš zmetkovat...plat už ťažko vydobiješ to by si musela by si byt top pracovník.A ak su to podrazaci tak ani to nepomôže.
Hmmm nie je to bohvie čo ak tie peniaze nevyhnutne potrebuješ. No ja by som asi odišla, veď nejaký ten príjem mať budeš a možno nájdeš prácu takú, ktorá ti bude stačiť a nebudeš musieť mať dve