Dobrý deň, viete mi niekto z osobnej skúsenosti poradiť, či sa dá dobre uplatniť s učiteľskou kombináciou - biológia a chémia?
Ano samozrejme, tych je malo.
@brita vážne? Lebo ja stále počúvam, že práveže to nie je dobrá kombinácia a ideálne je slovenčina + niečo alebo matematika + niečo..
Poznam ucitelky s touto kombinaciou,urcite k chemii este nieco treba,napr.fyziku,biologiu,cokolvek.
jasne, u nas pravidlene kazdorocne ju zhaname, hlavne teda ta chemia je plus
Samozrejme, to máš bez problémov na celý úväzok.
Pobijú sa o teba. Takáto kombinácia je veľmi veľmi žiadaná
na našej škole hľadajú rok čo rok učiteľky s touto komb.
U nas na vsetkych skolach, kde deti chodia, je to najtazsie zohnat prave tieto predmety.
U nás na škole by si bola hneď prijatá. Posledná chemikárka už mala byť na dôchodku. Práveže kombinácia so SJ je častá, matikárky tiež chýbajú.
kombinácia nie je zlá, len sú nízke dotácie na tieto predmety, vyučuje sa o dosť menej hodín, než SJL alebo MAT. preto ak v danej oblasti, kde žiješ, je viac ľudí s touto aprobáciou, môžeš to mať ťažšie s hľadaním práce.
V dnešnej dobe je xy slovenčinárok a matikárok a učiteľov čo učia chémiu ako šafranu. U nás na škole by si len chémiu mala pomaly plný úväzok 👍
aj ANJ je ziadana
Na veľkej škole ti úväzok vyskladajú, na malej určite nie, ja by som si vždy do aprobácie volila aspoň jeden hlavný predmet. Napr. u nás na škole učiteľku s touto kombináciou min. 20 rokov nebudeme potrebovať.
Ako učiteľka v podobnej kombinácii ti viem povedať len toľko, že biológov je veľa. A biologickú si veľmi robotu nenájdeš. Chémia je na tom oveľa lepšie, chemikárov je málo, sú veľmi žiadaní. Čo sa týka hodinovej dotácie, tak tam je to bieda. Ak budeš učiť na malej škole, tak počítajú s tým, že budeš musieť učiť aj iné predmety aby si mala plný úväzok...
Mne sa paci, ako tu pisu, ze sa o teba pobiju…. NIE, nepobiju. Mam presne tuto kombinaciu. Som zo Ziliny. Este sa mi nepodarilo za 10 rokov zohnat pracu v Ziline (ked som raz zacas niektore roky hladala)… takze asi tolko. Ako vzdy som pracu zohnala, ale vzdy som aj dochadzala. A z tychto dvoch predmetov je prave Chemia ten tahac, preco ta budu chciet.
Na veľkej škole v pohode na malej je problém. Chémia aj Bio malá hodinová dotácia
Ešte lepšie by bola chémia s fyzikou
A ako pisali uz vyssie, na oba predmety je nizka hodinova dotacia - tak 1, max 2 hodiny tyzdenne. Na malej slole ti to vyjde sotva na polovicny uvazok.
@bilberryday potom to tak aj vyzera ked pridu deti na gympel ze ich ucil niekto s B2 statnicou:(((( cest vynimkam
@tortelinka very fyzikari chybaju
Ja som chcela matematiku-fyziku. Stačilo mi dorobiť si minimum, nakoľko statnicu z vedeckej fyziky mám, len ma odrádza plat. Je to mizeria
@nelka93 kvôli platu nikto učiť nejde
@bilberryday Nadpriemerný plat? A to je aký? Na Orave len vďaka konexiám?
@bilberryday Neexistuje nadpriemerny plat u ucitelov,prosim ta odkial to mas? Vies,ze platy idu podla tabuliek,kvalifikacie,atestacii a odpracovanych rokov atd.?A ze tabulky su rovnake v celej SR a ze nepustia? Je dobre si najskor zistit informacie a potom s nimi verejne pracovat,kedze toto je verejne forum a kazdy si to moze precitat a dostat takymto sposobom totalne mylne informacie.😔
@bilberryday No panboh nas ochranuj,aby to takto bolo!! Na kvalifikovanu vyucbu AJ na ZS musis mas vystudovany 2.stupen VS,statnu skusku z jazyka a pedagogicke vzdelanie.Prosim,zistujme si fakty predtym,nez tu vypustime neoverene informacie!!!
@brita zial, dovolim si oponovat. Mna vyucovala na ZS osoba s kurzom anglictiny, ktora tu anglictinu sama dobre nevedela a casto si na hodinach pomylila zaklady, pr. povedala „He do not…” a poznam viacero ludi, ktori to mali obdobne…
Ano,urcite.