Babúle, vedeli by ste mi povedať, či zamestnanec súdu môže mať viditeľné tetovanie?
Moj pracuje v statnej sprave a nemoze mat na viditelnom mieste
Môj je v štátnej, a zakazuje im to etický kodex.
Ja len tak zo zaujímavosti policajti patria pod štátnu?
@lili235111 verejna sprava
@rebeka25 Dakujem 😊
@lili235111 ano to je statna sprava na 100%
@rebeka25 policajti je statna sprava!
@lili235111 pod statnu patria policajti
Ja som vojak a som potetovany cely a nikdy nebol problem. zalezi kde
U nas na Krajskom sude nie. Jedna baba mala na viditelnom mieste. Po upozornei, aby to zakryvala to neurobila a tak dostala v skusobnej dobe vypoved.
Som štátna zamestnankyňa a mám tetovanie, rovnako môj kolega aj kolegyňa. Nikto to dosiaľ neriešil ... Moje a kolegove nie je na viditeľnom mieste, kolegyňa má na nohe, v lete viditeľné 🙂
@lili235111 policajti nie sú štátna správa, oni majú svoj vlastný zákon.
@ibrunova ano maju vlastny zakon ale patria pod statnu spravu tak nemyl
@ibrunova preco teda pises ze nepatria pod statnu spravu ked to vies lepsie nez my?
no ono podľa mňa ide skôr o súd, na ktorom to riešia. Viem, že bývalé kolegyne mali viditeľné tetovania na nohe, resp. na pleci a nikdy to neriešil.
Boze, uz som si myslela ze toto bude dalsia tema o tom, ake povolania by nemali mat tetovanie, lebo to zle vplyva na verejnost co s nimi pride do styku 🙄
@lili235111 policajti sú štátny zamestnanci a vzťahuje sa nich zákon o štátnej službe príslušníkov policajného zboru, SIS, väzenskej a justičnej polície a myslím že tam patrí aj železničná policia
@stascha ano aj zeleznicna policia
@ibrunova no áno, vieme lepšie. Policajti sú pod štátnou správou a to, že sa na nich nevzťahuje všeobecný predpis o štátnej službe s tým nemá nič spoločné.
V každom prípade ma zaujíma Tvoja nevedemosť, takže, ak podľa Tvojich slov nespadá Policajný zbor pod štátnu správu, tak čím potom Policajný zbor, podľa Tvojho názoru, je?
@natalia912 záleží aj od konkrétnej pozície. Pri všetkej úcte, tetovania v spoločnosti vzbudzujú stále nedôveru a súdom sa má dôverovať, všakže 😬
@lili235111 policajti sú štátna správa, veď patria pod ministerstvo vnútra, jedine mestskí policajti patria pod samosprávu
@renatik91 ja som mala na myslí nejaké vkusne nie veľké tetovanie...lebo všade počúvam že policajti nesmú a vojaci nesmú a pritom čo poznám tak skoro všetci majú...a počula som už aj že baba na súde čo zapisovala mala vytetovaný celý rukáv na ruke a nikomu to nevadilo.Zhrniem to tak,že v podstate som sa nič nedozvedela😀😀😀😂😂😂ani tu a ani na google.nevadiii
Nemôže mať nikto tetovanie ktore nie je zakrite..ale napr v manželovej praci to nadriadený doterz neriešil.Teraz maju noveho a vyzera že niektorí budú mať problém.
Eticky kodex nerieši že tetovanie je vkusne alebo nie.proste nema byť viditeľné.
@natalia912 manžel je bývalý vojak. Tetovanie má aj jeho kolegovia mali a dosť výrazne a problém nikdy nebol. Kamoška robí na súde a má potetovanu celú ruku a žiaden problém a to tam robí už 5 rokov.
Toto neviem, ale v niektorych zahranicnych korporaciach ci ambasadach dress code tiez zakazuje viditelne tetovanie. Nie som si ista ci v statnej sprave existuje vobec nejaky spisany dress code, ja pracujem vo verejnej a nic take nemane.