Ahojte chcela by som sa opytat ked som bola predtym na predlzenej materskej kedze som osamely rodic moze mi zamestnavatel kratit za to obdobie dovolenku?myslim iba za to co som si predlzovala
ide o to ze 1.jula mi koncila rodicovska a od 2 do 31jula som cerpala dovolenku kedze som dala vypoved k 31.julu
a nechcu ma vyplatit zevraj na tu dovolenku nemam narok
pred materskou som bola PN od 10.11.2014-20.5.2015 potom na materskej som bola od 21.5.2015-3.2.2016 a teda od 4.2.2016 do 1.7.2018 som bola na rodicovskej vek mam 26
lebo na paske este z januara 2015 mam dovolenku 34.5 dna takze neexistuje aby som nemala narok a oni mi hovoria ze kvoli tomu ze som bola na PN a predlzenej materskej
@olifcek
@nixxa no a dovca...v 01/2015 mas dovcu 34.5 dna, cize14,5 dna je z roku 2014, ano? a 20dni bude zrejme uz na cely rok 2015.za MD nas na dovcu narok. kedze si zla ba MD 21.5.2015, v danom roku si odpracovala 60dni, cize mas full narok na dany rok a teda 20 dni. z nich musime odratat cas od 1.1.2015-20.5.2015. no, ak som teraz narychlo dobre poratala prac.dni, nwbolo ich 100 , cize Ti dovcu nemozu kratit.
@nixxa pracujes v sukromnej sfere? tyxh 5 dni je asi dodatkova al.bonusova dovolenka, predpokladam. podlazakonnika prace Ti ale prinalezi 20dni, v roku, v ktorom dovrsis 33rokov, to bude 25 dni. znamena to to, zez tych 34,5 dna Ti 5 zaplatit nemusia - neviem ako to mate..ci v kolektivnej zmluve nejak dohodnute...
@nixxa tu to maju i krasne napisane. hr/payroll pochopi hned ale i bezny zamestnanec podla mna.
ja som Ti odpovedala vdaka dlhodobej praxi, ale teraz som nasla toto 🙂
za 2015 máš nárok ale nie v plnej výške - nárok máš za ten čas čo si bola na MD a počas RD ti dovolenku budú krátiť podľa nasledovného :
Dovolenku za kalendárny rok, na ktorú zamestnancovi vznikol nárok tým, že splnil podmienku odpracovania aspoň 60 dní v kalendárnom roku, môže zamestnávateľ krátiť za prvých 100 zameškaných pracovných dní z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky podľa § 166 ods. 2 Zákonníka práce o jednu dvanástinu a za každých ďalších 21 zameškaných pracovných dní rovnako o jednu dvanástinu.
@katarinava za rok 2015 odpracovala 60 dni v roku, MD sa pocita ako odpracovana doba! nemyl ju... je to tak, ako som napisala...
@katarinava ak odpracujes 60dni v kal.roku, masnarok na velu dovolenkuv roku a len ju pokratis o nepritomnost. v jej pripade ale nebolo tej nepritomnosti 100dni, len nejakych 93
Predlzena materska neexistuje a za obdobie rodicovskeho prispevku dovolenka nenabueha