Koľko vynáša chovná stanica?

17. okt 2024

Len cisto zo zaujímavosti,ak by to nevynasalo robili by to ludia len z lasky?
Dnes som sa nahodne (kvoli klientke)ocitla v jednej chovnej stanici, chovna stanica na čivavy.Tych malych ,ustekanych civav tam skákalo naozaj asi 40.Jedna civava stoji 1500-2000x 40 to je celkom slusny prijem.
Tie peniaze su krasne ale ten dom a zahrada vyzerali.

rozculena
17. okt 2024

to bola množiareň...............

slavka1988
17. okt 2024

Nemýl si chovnú stanicu a množiareň

gab1sol
17. okt 2024

To asi nebola chovná stanica, ale ako píše
@rozculena skôr množiareň.

autor
17. okt 2024

@rozculena Nie,ze ma PP psy,dom bol velky ,psy behali vsade ,a nema jednu ale viacej feniek na rodenie?Alebo ako to nazvat.Nejake aj z utulku pobrala.

autor
17. okt 2024

Ale ktory mnozitel by mal tolko psov v dome?Pani tvrdila ze je to Chovna stanica s papiermi.Mozno ju najdem aj na nete.

zojazoja
17. okt 2024

1500-2000 x 40....a náklady na chov a na štenaťa nezarataš prečo?

colsami
17. okt 2024

Ak pobrala z utulku, isto nemali PP. A nie, ak ma niekto doma 40 psov na trieskanie steniat, nie je to CHS ktora to robi z lasky ku psom. To ma nikto nepresvedci. 40 psom sa nemas sancu ani trochu venovat tak aby tu lasku dostavali.
Najdi ju na nete teda, som zvedava 🙂

mamina7070
17. okt 2024

to je na 100% mnoziaren

rozculena
17. okt 2024

z útulku pobrala a na nich množí??? Tak určite budú čiatokrvné s PP....môj ty boh....

sense
17. okt 2024

Nebolo to náhodou v Čechách?

rozculena
17. okt 2024

ja osobne by som kontaktovala útulky v okolí ......že či vedia,komu dali psov......chce sa mi grcať

autor
17. okt 2024

@colsami Idem to pozriet🙂Ale tak tie psy vyzerali uplne ok,v svorke sa asi citia dobre.Aj vybeh vonku. Ak nie su zakony na to kolko feniek na chov mozes vlastnit,tak to moze byt real.A tie z utulku asi nema na chov,ale zobrala z lasky. Ale ten dom by mi za to nestal😀

wolf_
17. okt 2024

Karino malo na svojom IG účte tento celkom zaujímavý "rozpis" približných výdavkov (je to v českých korunách) ((a je to príspevok z apríla 2023, tak tie výdavky predpokladám, že ešte aj narástli)) . Sú ľudia čo chovajú v prvom rade z lásky k psom, k plemenu ktoré chovajú a to niečo čo im z toho "kápne" (ak vôbec, pri prvom vrhu často môže byť človek rád ak bude na nule) je len malé privyrobenie. A áno sú aj ľudia čo chovajú viac pre peniaze, zas aj medzi chovkami sa nájdu blbci, aj pri výbere chs treba starostlivo vyberať.

buberova
17. okt 2024

Neboli by z útulku kastrované?

wolf_
17. okt 2024

A áno, to čo je tu opísané je za mňa skôr množiareň a nie chs

betulinka1
17. okt 2024

Ono zas tolko nevynáša ako si myslis. Aby boli predateľné za cenu 1500-2000€ to musi byt matka nie len uchovnena ale musi mat milion ocenený. Kazda výstava stoji kooooopec penazi (priprava, cesta, kadernicka) a kooopec casu a kooooopec priprav. Plus zháňanie správneho samca aby ani nahodou nebol príbuzensky pomer. Cestujú aj po svete aby nasli správneho. Plus veterinárne poplatky, velmi draha a kvalitná strava. Kamoska ma chovnú stanicu a to jej idu psy aj do ameriky aj ked zarobí do prace chodi stale, lebo to ju isto neuživí. Ano viem si predstavit, ze ked ma 10 chovných suciek, moze to tu pani zivit ale na druhej strane spravny chovateľ nedava kazdu chovnú sucku prisputat kazdy rok. Davaju aj pauzu + plus starsie sučky uz ani nedavaju pripúšťať ale zivit ich treba stale. Napriklad kamoska ma z kazdej sučky za ich zivot max 5-6 vrhov. Rodia sa jej max 4-5 šteniat, niekdy len 2. Cize za 14 rokov zivota sučka realne Rodi iba 5-6x. Ale stara sa o nu dalej, lebo to su jej milacikovia. Preto mozno mala aj tato pani tolko civaviek.

autor
17. okt 2024

@wolf_ 😀 neprehanaj.

wolf_
17. okt 2024

Nepreháňam 🙂

maca1984
17. okt 2024

Ak bola toto CHS tak ja som princezná Arabela.

mk1111111111
17. okt 2024

@buberova veru mas pravdu, z utulku urcite kastrovane.

viestta
17. okt 2024

Kamaratka mala uznanu chovnu stanicu, teda jej otec. Cisty zisk nula cela, nula nic, skor strata. Robil to z lasky k zvieratam, nie pre zisk, bola to jeho vasen. Kolko investovali len do vystav neviem, ale kazdu chvilu bol so psami niekde na vystave, niekedy aj stovky kilometrov z domu cestoval, cela rodina sa prisposobovala vystavnemu kalendaru a terminom vrhov. Cestovali s fenami aj za darcami spermii, a to museli vystihnut spravny termin, bez ohladu na to co sa dialo a ci to komu vyhovovalo. Ked som pocula cenu za inseminaciu feny zmrazenymi spermiami od spickoveho sampiona, tak sa mi pretocili ocicka.

autor
17. okt 2024

@betulinka1 Mozno to tak naozaj je ale zasa nie kazdy clovek je poctivým vydavky jednoducho zredukuje na polovicu.Naozaj neverim ze niekto by to robil z lasky a nie zisku.Naco je niekomu 40 malych civav?Ak uvažuješ tak logicky ti nestoji zničený dom kvoli laske ale minimalne rátaš so ziskom A ak nie je v zakone uvedený pocet feniek na rodenie,tak ich moze realne tolko aj mat.Ved kto ju bude kontrolovat?.A mozno och len nedokázala predat🤷🏻‍♀️ Este dodám ze psy vyzerali zdravo a pekne,ziadne znamky zanedbania.Aj to ze ich mala v dome a vsade pristup.

anajka266
17. okt 2024

Viete prečo je na svete viac množiarní ako CHS? Lebo sa to viac oplatí😀

ukgirls
17. okt 2024

mozno zredukujem 40 aj na 20-ved si ich neratala z toho pocitaj utulkacov ze su kastrovany tak moano ma neakych chovnych 10- ak tam mala aj starsie suky co uz nemozu mat mimca tak mozno aj menej .. ak je poctiva nedava ich parit 2x do rokka ale len raz..taka mini civava ma menej deto maximalne 3 -mozno len 2 ... vydavky na veterinu plus jedlo obcas choroby .. zas az taky biznos to nieje .. a ano su aj taky co sice maju viac psov ale nemnozia to a maju ich naozaj kvoly laske ... nevies neries .. ak neboli spinave zanedbane podvizivene v klietkach

lavender94
17. okt 2024

Ak tam bolo 40 psov tak to bola na 100% množiareň. Su take aj chovne stanice, že tam maju milión psov a x vrhov ročne. Ale od takych by som nečakala nič iné len mentalitu množiteľa. A veľa množiarní sa vydáva za chovne stanice, alebo ponúkajú psa bez papierov s papierovými rodičmi a tvária sa ako svätý obrázok. Su aj take chovne stanice pri výbere chovnej stanice odkiaľ som kupovala môjho psa som narazila na par takýchto šmejdov co maju 10 feniek a väčšia polovica ľudí natrafila na chorého psa, chovateľ nekomunikoval a tak ďalej. My kym sme záväzne kupovali psa, tak sme vypisovali niekoľko stranový dotazník a dva krát sme si volali cez teams s chovatelkou aby si nás preklepla (a to sme ju ešte museli presviedčať aby pristúpila na ten teams lebo sme brali z Čiech) a až potom nám toho psa predala. A čo viem na podobnom princípe funguje výber nových majiteľov u každého seriózneho chovateľa. Ono sa to nezdá ale je s tými šteňatami a rodičmi prace ako na kostola, každý koho poznám tak to robí ako hobby a pokryje to maximalne náklady a vrh je maximálne tak jeden krát ročne ak nie aj menej

gab1sol
17. okt 2024

My máme nášho psa z chovnej stanice. Vedeli sme, kto presne sú jeho rodičia, poznali sme ich históriu, ich úspechy na súťažiach. A poznali sme aj históriu ich rodičov. Súrodenci išli do celého sveta. Náš pes dostal meno na B, pretože bol z druhého vrhu. Psíka nám dali po všetkých potrebných veterinárnych úkonoch, ktoré ako šteňa absolvovať mal. Dostali sme k nemu papiere a kvantum pokynov, čo a ako…
Myslíš, že pri voľne behajúcich 40 psoch dokáže niekto ustriehnuť, kto je otcom šteniatok?
A ako sama píšeš, nie všetci to robia z lásky k psom. Ale tí, čo to robia pre zisk, sú množiari. Ich cieľom je dosiahnuť najväčší zisk.

rozculena
17. okt 2024

@buberova
@mk1111111111
nie vždy sú kastrované v útulku,hlavne keď sú to šteňatá,vtedy dáva kastrovať až nový majiteľ

kacena4
17. okt 2024

vies aky je rozdiel medzi chovnou stanicou a mnoziarnou? v chovnej stanici mas zopar psov/suk s ktorymi ak chces aby mali dobre papiere chodis na vystavy po celom svete, hladas pre ne "partnera" z opacneho kuta sveta aby sa dobre premiesali geny. trva to roky kym to cele obhospodaris a zariadis si pre psa vrh. ak sa mu chces plnohodnotne venovat (kazdemu stenatu) urcite sa to neda ak mas doma 40 psov. zaujimalo by ma na akych vystavach a ake ocenenia tie psi maju za posledny rok pred vrhom...

sharpay
17. okt 2024

Na 1000% mnoziaren. Prilis vela psov a psiky z utulku? bez povodu? Nemyslytelne pre seriozneho chovatela...

tykat
17. okt 2024

Takato? To je rozne, podla trestneho sadzobnika.