Koľko ste ochotné cestovať do práce?

21. feb 2021

Ahojte.
Naskytla sa mi možnosť zamestnania.
Ale znamená to 20 min pešo.
Hodina vlak a 20 MHD.
Som z toho na prášky v tejto korona dobe.
Dieťa pod 3 roky ako tak pokryju stari rodiča.
Mam strach aj z nakazenia aj ze budem mega vyčerpaná len z ciest.
Dá sa to zvládať?

hederamonstera
21. feb 2021

Strasne vela...ja ked som jazdila autom hodinu tam a hodinu spat, bola som vypluta....
Ale ked clovek musi, zvladne vsetko

evaemah
21. feb 2021

zober si ze to mas 4 hodiny denne len cestovat a to nehovorim o cakani na spoj ma to vyznam pri tak malom dietatii

luccija
21. feb 2021

Je to strašne veľa 1,40 h to nevydržis dlho viem, že je ťažké teraz nájsť prácu, ale nebrala by som to.Bola by to praca na 8,5 hodiny?napis reálne kedy by si ráno odišla a večer prišla?máš zratane koľko precestujes?ak peniaze veľmi nutne potrebuješ tak to ber

jarmila2010
21. feb 2021

nebola by som ochotna,takto cestovat...ani mimo koronu..nemas k dispozicii auto?

lubiss
21. feb 2021

ja cestujem kazdy den dialnica 30 minut cez 2 okresy ale zas mam perfektnu pracovnu dobu ze som doma skor ako znami co pracuju u nas priamo v meste takze mne to nevadi. ale hodina a 40 minut len cestovania je teda dost to by som si asi rozmyslela

autor
21. feb 2021

@evaemah partner má do toho tlači celkom.
Zisťujem, či niekto podobnú trasu nejazdí autom. Zatiaľ sa nikto neozval.
Vodicak vopred zavrhujem.
Mala som takú romantickú predstavu, že skúsim, zatnem zuby. Budem sa v doprave vzdelávať alebo počúvať hudbu.
Ale ako sa to blíži začínam sa báť viac a viac.
Skúsiť?

pribinak
21. feb 2021

To je fakt veľa. Veď to je 2 hod ráno a 2 hod poobede. Proste 4 hodiny zabijes len cestovaním. Prídeš domov unavená, koľko budeš mat chuť sa venovať dieťaťu?
Nepoviem hodinu autom, to je tu v BA bežne, ale prestupovať vlak, bus, peši, to je proste priveľa
Vypadne ti spoj, celé sa to predĺži

Nie, toto by má totálne odradilo

mondolina
21. feb 2021

Nie, možno keby som bola slobodná a bezdetná. Ináč nie.

mondolina
21. feb 2021

Vlaky meškajú, nebudeš stíhať spoje, MHD... atď

h2
21. feb 2021

To je strašne veľa, určite by som nebola ochotná toľko času precestovať. Tiež mi ako prvé napadlo cestovanie autom, ale keď tak pozerám, hodina vlakom a 20 min. MHD, tak to by aj autom trvalo dlho. Navyše, neviem, možno sa mýlim, ale zrejme sa jedná o Bratislavu, prípadne iné väčšie mesto (keďže ešte cestuješ 20 min. MHD), takže ak by si išla autom, musíš rátať so zdržaním v zápche. Nie, do toho by som ja nešla, radšej prácu za menej peňazí, ale bližšie k domu.

sashka22
21. feb 2021

Mne šiel vlak do BA 2 h, plus cca 20 min pešo ešte do kancla. Podvečer to isté a využila som to presne ako Ty píšeš, cely ten čas som čítala, vzdelávala sa, občas nejaký film, seriál ako 'oddychovka'. Po 3/4 roku som si povedala dosť a nasla prácu bližšie ale rada spomínam na to obdobie. Nikdy potom som už nemala na seba toľko času ako počas cestovania do prace 🙂

bellovag
21. feb 2021

Ja som niečo obdobné vydržala rok a pol, tzn. MHD na vlakovú stanicu, vlak 30, prestup na BUS, cesta autobusom 40 min. a potom 15 min. pešo do kancelárie,,,z jedného okresu som cestovala cez druhý a prácu som mala v treťom okrese ...nemala som vtedy deti, tak sa to dalo alebo bolo to náročné najmä v zime...keď som nestihla autobus, tak len taxikom 🙂 potom sa uvoľnila tá istá pozícia v meste kde bývam.

cawes
21. feb 2021

Ja som cestovala do prace kazdy den 1.5hodiny tam a vecer spät. Uprimne ti poviem ze tiez som si vravela ako sa budem vzdelavat a citat si. Vydrzalo to kratko. Vecer som bola ko a citat sa mi nechcelo uz. Potom prisla HO a bola som stastna ako blcha ze nemusim cestovat. Od januara mm pracu 25minut vlakom. Kancelaria je priamo na stanici cize aj z cestou z domu to mam 35 tam a 35naspät ale mozem ist aj do kanclu ktory je 8minut vlakom. A poviem ti ze som rada ze som zmenila. Bolo to narocne. Mala som sice kazdu stredu volno ale kedze som prisla kazdy vecer az o 18 domov a vstavala uz o 5 bolo to strasne narocne.

natalia912
21. feb 2021

No ja cestujem hodinu a viac,v záležitosti od situácie tam a hodinu späť...som každý deň po robote ako vygrcany gris...ale zas ja vstávam o piatej a niekedy aj skôr takže to spraví veľa...myslím že keby vstávam neskôr nie je to taká katastrofa...ale keď musíš tak musíš...

nelca84
21. feb 2021

Mne trva cesta do prace 13-14 min. autom aj so zastavkou pri skole. Bola by som ochotna dochadzat tak do 30 min. To co pises ty urcite nie, je to strasna strata casu. To by muselo byt velmi, ale naozaj velmi lukrativne miesto. Ale tak autom by som to dala za tretinu.

mata1001
21. feb 2021

Jasne ze to das...ja uz niekolko rokov cestujem...odchadzam z domu o 5.30h a dojdem do prace o 7h. Klamat ti nebudem...som z toho unavena, ale ked nemam zatial inu moznost tak to beriem tak, ze musim...nastastie je to praca, ktora ma bavi a sme dobry kolektív...

mata1001
21. feb 2021

Ešte dodám ,ze cestujem autom na stanicu, potom vlak a mhd a potom kus pešo.....ked som nemala auto tak peso na zastavku, bus, vlak, mhd, pešo...domov to iste....

makova333
21. feb 2021

Ano, ale len v existenej nudzi. Inak velke NIE. Je to brualne vela pri malickom dietati. Ak partner na tom trva, tak ty trvaj na tom, ze ziadne babky, ale pekne on sa bude starat o dieta.

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. feb 2021

No ľudkovia odradzate ma tu celkom😟
Žiadne skus, ved je skusobna doba 3 mesiace.
Odídes, ak nezvladnes.
Nie nejedná sa o BA.

hederamonstera
21. feb 2021

Kludne to skus ;)

aurorastone
21. feb 2021

ja som tak vydržala pol roka, hlavne cez zimu to bol masaker...ráno za tmy do prace večer za tmy domov... vstavala som o 4:20... na autobusovú stanicu 30 minút hmdckou... potom ešte 50 minút busom a zo stanice ešte 15-20 minút peši...otvárala som o 7:00 končila som o 19:00 bez prestavky kým som zavrela bolo 19:20.. bus späť mi šiel 20:10 a domov som prisla okolo 21:40 pri najlepšom...vyflusnuta mŕtva zničená, a partner tiež na nervy, lebo som mala furt nahovno náladu....vyskusaj uvidíš... pre mňa to nebolo...

prunee
21. feb 2021

Cestovanie ako take by mi osobne nevadilo, skor neskory prichod domov. Ja som doma max do 16hod, aj to mam pocit, ze je to uz potom do vecera cele uhnane, dieta, hra, ulohy, domacnost, v podstate za 4 hodiny vsetko postihat.

17alisha
21. feb 2021

ale co by sa nedalo zvladnut, jasne, ze sa da. ja som takto posledne dva roky studia dochadzala na strednu skolu - 10 minut peso na vlakovu zastavku, 15 minut osobakom do mesta, odtial hodinu do kosic a este s mhd do skoly 15 minut. moja mama takto chodi do prace uz 15 rokov do kosic, denno-denne a to ma pol roka do dochodku. a samozrejme, aj na vysku som dochadzala do bystrice - sice len tri razy do tyzdna, ale bolo to 2.5 hodiny tam a 2.5 hodiny naspat. takze vsetko sa da, je to o tom, ako sa nastavis - vezmes si knizky a budes si citat, alebo nejake strikovanie. a ak zacnes denno-denne takto chodit, tak casom ti to vobec nepride daleko.

sense
21. feb 2021

Nie hodinu a pol by som do prace nechodila.... A potom ešte z prace... Teraz chodím 27 km čiže 20min autom a cca 10min pešo (z parkoviska do prace) to sa ešte v pohode da...

autor
21. feb 2021

Dieťa je 2 ročne od septembra by malo škôlku.
Región ma vysokú nezamestnanosť.

mata1001
21. feb 2021

Vyskúšaj to a ako pises je 3mes skuš.doba...každá sme iná...niekto by takto necestoval, niekto len autom a niekomu to problem nerobí...

pragmaticka
21. feb 2021

Ak ti cesta autom ušetrí aspoň polovicu času musíš prekonať svoj blbý strach a ísť do toho autom!!! Inak touto verejnou dopravou by som do toho určite nešla. Sak ta tvoje 2 ročne dieťa vôbec neuvidí!!! Do prace keď ešte spi, domov keď už spí predpokladám!! Pekne že ti rodicia pomôžu ale nie za takúto cenu!
Inak vo veľkomeste cesta do 1 hodiny je v pohode.. Ja to ma 20km tak 25-50min autom, závisí od rannej špičky.

natalia912
21. feb 2021

Akože tak ti poviem že som ako vygrcany gris,ale bola by tu teoretická šanca na tú istú prácu a bližšie ale kolektív ma drží tam ... Takže sa vyskúšanie určite nič nedáš...treba skúsiť a keď nie tak nie...nič sa nedeje...ale môže byť že sa do toho tak zahryznes že ti ani dochádzka nebude vadit

janulka1802
21. feb 2021

Vyskúšaj a uvidíš. Ja by som bola ochotná toľko dochádzať, ak by to bolo jediné mínus tej ponuky. Inak je to zabijak, únavné veľmi.