Koľko pracovných dní v tomto roku ste neboli v práci?

21. aug 2024

U mňa to bolo asi 10-11 dní, inak vkuse v robote.. a zaujímalo by ma či je to taký priemer alebo ako sú na tom ostatní 🙂

P.S: dúfam, že ľudia ktorí pracujú na zmeny, turnusy alebo majú nejaké extra netradičné pracovné doby sa tu nebudú navážať do nás pracujúcich od pondelka do piatku 🙂 ďakujem.

majamat
21. aug 2024

akoze nebola ako? PN? alebo aj dovolenka, ci paragraf?

dennissa16
21. aug 2024

A mas deti?

0silvia0
21. aug 2024

Myslis akoze dovolenka? Ved zamestnanec ma urcity pocet dovolenky, tak priblizne tolko si treba vycerpat za rok, nie? Ja osobne len v lete som vycerpala cca 20 dni dovolenky, ostatne docerpam na Vianoce a tak.
Okrem toho mam vycerpane tusim 3 dni na lekarov z tych 7mich

sono2
21. aug 2024

Bola som raz fakt extreme chorá horúčky neuveriteľne 5 dní.
Ináč na jar deň cez veľkú noc od júna 2 dni, júl 12 dni dovolenka, august 2 a budúci týždeň 7 dní dovolenka a október sa chystáme na jesenné prázdniny opäť k moru, deti choré neboli 5 a 7 rokov.
Čerpám riadnu dovolenku.
Celkom nechápem, čo ťa zaujíma.

majamat
21. aug 2024

ja na lekarov nic, PN nic, dovolenku mam inak ja mam 12hod dni dovolenky a na tyzden potrebujem zhruba 3. vycerpane tyketo dni dovolenky 4.

autor
21. aug 2024

@majamat všetky dôvody nebyť v práci sa rátajú.. aj dovolenka aj PN aj OČR

autor
21. aug 2024

@dennissa16 nemám

doriiis
21. aug 2024

@0silvia0 ....nemusíš si vyčerpať celú dovolenku za aktuálny rok.Ja bežne prenášam aj 10 dní dovolenky z roka na rok

dennissa16
21. aug 2024

Tak potom to je tak normálne podľa mňa

0silvia0
21. aug 2024

@doriiis ale ved ja viem, ved som v pracovnom procese uz vyse 30 rokov, tiez si prenasam.
Lenze som to spriemerovala, aj ked si kazdy rok prenasas 10 dni, raz si ich predsa musis vycerpat.

majamat
21. aug 2024

OCR som zabudla, tiez nic.

po ine roky si uplne nepamatam, mozno ciastocne.

som v mojom zamestnani 27r. za ten cas PN - 2t ked som bola chora, 2t po vybrati mandli, 3t po potrate, 5m tehotenstvo, 3x 2t kovid ( 2-3x mi skoro nic nebolo ale povinna karantena ), 2m po operacii.
OCR si nepamatam, ani paragraf, ale tych som minula maximalne 10, aj to asi prehanam. nerobim denne, tak sa mi da vybavovat mimo paragrafov a kedysi nam ich moc uznavat nechceli, radsej vymenili sluzbu.
a dovolenku, ked aj dalsi rok, minula som celu, lebo nam ju nepreplacaju.

doriiis
21. aug 2024

@0silvia0 ..no,to ano

minenkak
21. aug 2024

Už štyri mesiace a ďalšie tri týždne si ešte zoberiem dovolenku

simsalabim
21. aug 2024

13 dni dovolenky zatial. Lekara neviem, moj zamestnavatel v tomto doveruje a necha ludi chodit k dr. tolko, kolko potrebuju, samozrejme, pracu si musime urobit. Predpokladam, ze kebyze to ludia zneuzivaju, tak to zatrhne. Na druhej strane, mam mu za zle, ze mi tento rok skrtol 1 den uz naplanovanej a schvalenej dovolenky a kvoli tomu sme na dovolenku vyrazili neskor.

marsmykkok
21. aug 2024

@sono2 ja chápem otázku tak, že veľa ľudí má 5 týždňov dovolenky, 7 dní využije na seba paragraf, x dni na detí, potom 4 týždne do roka sú PN, potom OCR s deťmi a sú doma viac ako v práci... Ale tu veľa robí charakter práce, napríklad v menších kolektivoch si paragraf vycerpaju maximálne deň, nechodia na PN, OCR, lebo proste je ich málo a keby sú stále doma kolega má mesačne 240 hodín a môže v práci aj spať. A potom sa tu ženy sťažujú že málo zarobia... Ale ak majú malé deti a kvôli ním potrebujú prácu čo umožňuje čerpať OCR, paragrafy a tak tak to ich platové ohodnotenie je adekvátne tomu že sú doma viac ako v práci. A to nemyslím v zlom, ale proste treba sa pozerať aj takto na to, ak mám prácu kde zájdem občas a inak čerpám všetko možné tak nemôžem čakať plat 3000 eur mesačne ak v tej práci za mesiac odrobim pár dní.

h2
21. aug 2024

Zatiaľ dokopy 23 dní, z toho 18 dovolenka.

missviolet
21. aug 2024

Zatial iba 4 dni mimo prace, idem skapat uz tento rok

milanemila
21. aug 2024

Tak 30dni dovolenky, na PN som este nikdy nebola a OČR som mala za 1,5 roka 2x po 5 dni 🤷🏼‍♀️ paragrafy som si minula vsetky a aj nad ramec, kedze som bola tehotna (predtym som 7 za rok nezvykla minut). Teraz som na rodicaku, takze mam “volno” kazdy den uz 1,5 roka 🙈😂

andaluzia12
21. aug 2024

Sú mesiace keď som v práci 26 dni z mesiaca, pracujem veľa. Aktuálne som PN, do materskej sa pravdepodobne do práce uz nevrátim a následne ešte mozno 3 roky doma .. zvykám si na novú situáciu, pre mňa neobvyklú.

petracandle
21. aug 2024

Ach bože, teraz tu budeme súťažiť kto je väčší pracant a dokáže so sebou najviac zametať?? 🤦‍♀️ predstav si autorka, že ja (podobne ako moji kolegovia) si vyčerpám pekne krásne všetku dovolenku, lebo oddych je dôležitý, pravdepodobne aj všetkých 14 paragrafov a určite na jeseň/v zime aj PNku, nakoľko každý rok ma chytí nejaký vírus..aj kolegovia do toho aj OČRku..čiže ako máme zo zákona nárok. Viem, že sú povolania, kde sa voľno tak ľahko čerpať nedá (klobúk dole pred takými profesiami), ale väčšinou je to len o tom, že Slováci sa doslova predbiehajú, kto viac vydrží ponižovania od zamestnávateľov a absolútne netušia, na čo majú nárok podľa ZP

janinah
21. aug 2024

Mam 60 rokov,keby som mala nonstop robiť,tak nemám šancu to zvládnuť.Ale poznám pidstatne mladších a odrobia pidstatne menej ako ja....takže uhol pohľadu.

dankabetka
21. aug 2024

ahoj, zaujimave zamyslenie sa ( normalne som prelustrovala kalendar 😀) a teda : pracujem pon-pia, od 7-15, dve deti ( 5a 8rocne) ,
dovolenky mam zapisane do konca roka 2024 : 26 dni ( prenasala som z minuleho roka +6dni)

OCR som mala v januari : 6dni - jesen sa ale blizi a tak sa to urcite zmeni 😅

paragrafy mame 7+7 na seba a deti : to mam minute dokopy 6 dni zatial ( da sa nam paragraf delit po hodinach, takze to je super - zubar, gastro, alergo, strojcek, logoped, gynekolog, pediater- vzdy si to davam poobede,najlepsie po 13 alebo 14 hodine...a teda, ze sa toho nazbiera za rok je fakt... urcite vycerpam do konca roka takto takmer vsetko)

PN som za posledne 2 roky nebola
ale aby som bola spravodliva a nezahmlievala, mam moznost byt HO ked su deti chore a hoci je to doma s nimi vtedy o hubu...je to lepsie ako cerpat OCR na kazdy sopel...

petracandle
21. aug 2024

A ešte dodám, nechápem tie reči, že "nikdy som nebola/nebol na PN"..to akože nikdy nebývate chorí?? Ak nebývate, tak úprimne závidím. Ale skôr je to o tom, že poriadne nevyležíte a riskujete zápal srdcové svalu či iné komplikácie. Nie z každej choroby sa človek "vylíže" za 2 dní (kedy by stačilo aj zobrať dovolenku)

xnatalkax
21. aug 2024

@petracandle presne!! Ako keby ist na PN by bol nejaky zlocin. Pamatajte nikto nikdy si nebude pamatat, ze ano Janka vtedy chora chodila do roboty. 🙄🤣 ja neviem ako keby ste si nevazili svoj zivot a cas.. nebola som nikdy na PN - nechcete za to medialu? 😀 co maju robit ludia ked su chory, su nieco menej?

xnatalkax
21. aug 2024

@petracandle ale prosim ta, jasne ze boli chori.. ale chodili do prace lebo su nenahraditelni nevies? A nemozu ist na PN lebo sa to sefom nepaci.😀 ach..

h2
21. aug 2024

@xnatalkax Nie, nechodili. Môj Dr. dá bez problémov paragraf aj na viac dní a v robote mi to zase v pohode uznajú, do toho zopár dní dovolenky, medzitým víkend a nemusím brať PN kvôli chorobe, z ktorej sa dostanem do týždňa.

liligreg
21. aug 2024

Som učiteľka, takže tých dní dovolenky na čerpanie mám viac. Počas školského roka, keď sú prázdniny, dovolenku čerpať musím. Tam bolo od januára do apríla 11 dní prázdnin, z toho som bola u lekára 3x, v júni som ochorela, bola som 2 dni doma. — takže dokopy do konca júna som mala 8 dni dovolenku, 4 x lekár (ale teda takmer všetko – okrem tej choroby – som si vybrať musela). Teraz v lete mi to vychádza tak, že asi 12 dní každý mesiac som bola v práci, zvyšok dovolenka/lekar

babulkomale
21. aug 2024

Neviem, nerátam to.

simona20201309
21. aug 2024

Čerpala som vždy podľa potreby. PN, P, Očr, dovolenky... Nikdy som systém nevyužívala ale ani som zo seba nerobila nenahraditeľnú. Najväčšia chyba je keď si niekto myslí že bez neho všetko spadne. Nespadne. V práci je každý jeden nahraditelny ale doma nie. Takže sa tu nepretekajte ktorá je väčší otrok. Na dôchodku budete ľutovať.

babulkomale
21. aug 2024

@petracandle existuju hajzlici sukromnici, ktori ti pri prvom paragrafe oznamia, ze takto teda nie, ze oni ziadne paragrafy neakceptuju, ani OCR, ze sice mas na to narok, ale on to platit nebude.
A niektori ludia tam stale napriek tomu pracuju z roznych dovodov.