Kolega na mňa navrieskal pred všetkými ostatnými kolegami

25. aug 2022

Cauko. Ako reagovať? V podstate som neurobila nič zlé len som prizabudla na jednu nie veľmi závažnú vec. Mal nervy už od rána. V podstate je to nervak od povahy a každý to ospravedlňuje ze je jednoducho taky a nemali by sme si to všímať. Nejde možno o to ze na mňa vrieskal ale o to ze to urobil pred všetkými a ponizil ma. Kolegyne sa za neho chodili ospravedlňovat kým on chodil okolo mňa akoby sa nič nestalo. 😕 Nehnevám sa na neho len mi to prišlo blbé tiež mam svoje problémy a nedávam to nikomu pocítiť. Snažila som sa udržať sa nad hladinou no keď som odišla ďalej rozplakala som sa. Mala som co robiť predychat. Hanbila som sa ísť za nimi naspäť. Keď mal nejaký problém mal sa zachovať ako dospelý človek zobrať ma bokom a kľudne mi povedať to a to si urobila zle alebo si na toto a tamto zabudla. Ale nie takou scénou preboha.. Bola som z toho úplne mimo tak som mu asi ani nič neodpovedala. Ja sa hádať neviem a nevidím v tom zmysel. Ako nabudúce reagovať?

viestta
25. aug 2022

Rovno mu povedať, že nech nevrieska.

dadis
25. aug 2022

Kolega alebo nadriadeny? Take spravanie nema co v pracovnom zivote robit..

makakova
25. aug 2022

A vrieska po vás často?

bessie12
25. aug 2022

Ak je to pracovnik, tak chod za sefom. Ak je to sef, tak to nahlas na HR. Ja to tak robim. Proste sa s nikym bavit nebudem, ak sa nevie vpratat do koze ani po mojich upozorneniach.

aandrea9
25. aug 2022

On to možno za nie veľmi závažnú vec nepovažoval. Druhá vec je, ci to bol šéf alebo tebe rovný. Ak šéf tak celé zle, podžub sa robí medzi štyrmi očami. Ak tebe rovný... asi si mala zvýšiť hlas aj ty. Ak si teda nezastavila výrobu typu jaguar 😁

h2
25. aug 2022

Nič si mu nepovedala a dokonca sa naňho ani nehneváš...Chyba! Nabudúce si k tebe dovolí ešte viac, lebo mu to prešlo. Lebo si to necháš. Ja som taká povaha, že ak by toto na mňa skúšal, bol by to on, kto by nakoniec plakal v kúte. Ale chápem, že nie každý to dokáže. Zajtra, keď budeš pokojná, za ním choď. Ak nebudete sami, povedz mu, pokojne aj pred kolegami, že sa s ním chceš porozprávať osamote o včerajšom incidente. Stoj pokojne pri ňom, kým si nájde čas a pôjde s tebou niekam, kde sa môžete porozprávať sami. Snaž sa byť čo možno najpokojnejšia. Povedz mu, že bez ohľadu na to, či si urobila chybu, jeho správanie bolo neprijateľné a už nikdy si k tebe nesmie dovoliť nič podobné. Ak by s tebou odmietol ísť, že on nemá čo riešiť, povedz mu to pred ostatnými kolegami. Hlavne to nenechaj tak, lebo budeš plakať v práci kvôli tomu debilovi čoraz častejšie až na koniec dáš výpoveď. Drž sa!

mirro
25. aug 2022

Nemá čo na Teba vrieskať jak pavián. Nabudúce sa ozvi,lebo bude stupňovať.

syslik81
25. aug 2022

podala by som pisomnu staznost na neho vedeniu .. jeho nalady nech si necha na doma ale v kolektive sa musi naucit chovat a ovladat emocie... o to lepsie ak mas svedkov a nech mu daju pokarhanie

gertys
25. aug 2022

Nikdy za ziadnych okolnosti na teba nadriadeny nesmie vrieskat a uz vobec nie pred kolegami. Vzdy sa to riesi dohovorom za zavretymi dverami. Ak je to len kolega hierarchicky na rovnakej urovni ako ty tak to uz absolutne a ries to s nadriadenymi. Taketo spravanie na pracovisko nepatri.

maxxim
25. aug 2022

Na mna kedysi davno navrieskal nadriadený skrz nadčas v nedelu... Ako pred vsetkými krical tak som mu povedal rovno...... Za prve my dvaja si netykame a za druhé ja niesom tvoja zena a ani niaka koza aby si tu po mne vrieskal. Podal som mu klúče, ( vercajch) a siel som na kávu... Vsetci mu povedali rovno co si myslia a pán šéfko sám za mnou prisiel sa ospravedlnovať...

denda007
25. aug 2022

Ja ked som porodila, tak ma primarka na detskom oddeleni na hlavnej vizite tak sfukla asi pred 10 lekarmi, sestrami a zenou co bola na izbe za to ze babetko lezalo v perinke na posteli, nie vo voziku kym som si isla umyt ruky.mne bolo vtedy tak hrozne, ze sa mi od šoku az pustila krv z nosa a cudujem za ze mi nespustila poporodnu depresiu. Bolo to podla mna zle a uplne neprofesionalne ako aj v tvojom pripade. Konflikty sa maju riesit za zavretymi dverami
A niesme predsa male deti, ze si moze niekto kricat po nas sa mu zachce

atasina
25. aug 2022

Kludne sa mozes aj pred vsetkymi rozplakat, mozno si uvedomia aky je to chuj. A potom sa zavriet do zachoda a hodinu tam plakat. A potom na personalne, ze sa citis smutna a ponizena, ze toto nie je spravanie na pracovisko - vrieskat po zenach.

zuzanka.zuzu
25. aug 2022

ak to ostatní nepovažujú za problém, tak máš problém ty... zjavne ste kolektív "prežijú len najsilnejší" a ty tam nezapadneš a po čase odídeš. lebo iné by bolo keby sa po tomto incidente vytvorila "hustá atmosféra" tak by sa dalo niečo riešiť.

a druhá vec - ty ale očividne nie si ten typ osoby, čo rieši. čiže nevyriešiš nič. buď si zvykneš alebo odídeš (nijako ho neospravedlňujem, len som si dovolila vyveštiť tvoje pôsobenie v tejto robote)

h2
25. aug 2022

@zuzanka.zuzu Ostatní to považujú za problém, veď autorka písala, že sa jej chodili zaňho ospravedlňovať. Len sa ho zrejme všetci boja a nikto mu nič nepovie, aby nenavrieskal aj naňho. ☹️

zuzanka.zuzu
25. aug 2022

@h2 predpokladám, že to je také "jooooj nič si z toho nerob" a pod..... v prípade ak by ich oslovilo vedenie či je s týmto pracovníkom problém, nikto by sa neozval. ale samozrejme to len tipujem. plus ako som napísala, autorka mi nepríde ako niekto kto "rieši" no len nikto iný to za ňu nevyrieši čiže kolega ju bude deptať aj naďalej

h2
25. aug 2022

@zuzanka.zuzu Jasné, to je najväčší problém, že nerieši. A nie len autorka. Nikto ho nerieši, preto si on dovoľuje stále viac. 🤷🏻‍♀️ Treba ho stopnúť.

savanna
25. aug 2022

Ja by som mu napisala oficialny email s popisom situacie, ktora sa stala a dodala by som, ze ak sa to bude este raz opakovat, tak danu vec posunies na HR. Takito ludia byvaju casto zbabelci a je mozne, ze sa stiahne.

slovakboy
25. aug 2022

To je tá slovenská mentalita. Sme potomkovia pandúrov a poddaných. Kým v západných aj čínskych firmách je vysoká kultúra úctivého správania u nás stačí keď niekto dostane povýšenie a zmení sa na hovado. A prečo? Lebo sa neznáša. Vo svojich podriadených vidí seba a svoje chyby neistotu a zlyhania. Pretoze nemá úctu k ľuďom ani k sebe. Zvyčajne radím reagovať podľa Druhej Dohody od Jaroslava Dušeka. A skutočne netreba brať jeho odporne spravanie osobne. Je to jeho hanba on hovorí o sebe nie o tebe. Ale ty nie si na takej duchovnej úrovni aby si teraz dokázala polknúť take poníženie. Ak si submisívna dovol si výbuch. Môj známy - raz ho zastavili policajti a nejaký priestupok. Pomaly znudene vyšiel z auta, obišiel ho dookola otvoril na druhej strane dvere a tresol s nimi celou silou a zahrešil poriadne nahlas. Nie na nich ale len tak. Kurva do piči!. Pani policajti stiahli chvost a odišli. Aby si sa nabudúce neotravovali citovým jedom ktorý ti on nagrcial zo svojej úbohej hlavy do žalúdka, tak skús takto emotívne zareagovať. Zober niečo zo stola hod to celou silou o zem. A zahreš poriadne a zakrič. Roztrasu sa ti na kratko kolena ale on sa zľakne a potom sa ti krásne uľaví. Budeš spať ako bábätko a získaš si rešpekt. Nie preto že sa on zľakne. Ale preto že sa vyjadríš. Dokonca bude možno aj on kričať ešte na teba. Ale na to už reagovať nemusíš. To už budú len také chabé fňukania porazeného tigra. A kľudne to môžeš urobiť aj keď nebude kričať len sa na teba zajtra krivo pozrie. Ako reakcia na včerajšok. Nič nemusíš vysvetľovať hodíš mu pohár s vodou k nohám alebo udrieš pred ním do stola a zahrešiš ako reakcia na jeho zlý pohľad. Nesmieš to však adresovať priamo jemu. Budeš to adresovať akože sebe a celému svetu. Natrénuje si to. Asi ma tu teraz odsúdia mamičky a tie ktoré už poznajú moje príspevky budú sklamané. No neradil by som ti to keby som nevedel že to funguje. Netreba to robiť stále možno len raz za karieru s daným šéfom. Práve to že to nerobíš tomu dá vážnosť. A stále je tu možnosť sa riadiť týmto videom :

https://www.youtube.com/watch?v=seZcAuDUggQ
martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz