Kedy mám dať výpoveď?

babybear
25. okt 2024

Ahojte.
Chcela by som sa poradiť.
Keď chcem dať výpoveď v januári-dôvod je sťahovanie sa s jedného konca SR na druhý...Musím si vybaviť nových lekárov,poriešiť zdravotné problémy(cez prácu som bohužial nestíhala),sťahovať sa,atd..Tak kedy asi by som mala dať cca výpoveď?
Potom po výpoveďi sa môžem dať na PN aby som mala
,,ako taký,, príjem?
Ďakujem za odpoveďe...

janai1
25. okt 2024

@babybear však píšeš ze chceš dat výpoveď v januári tak by si ju mala dať v januári .

Ak aj ti doktor PN vypíše tak máš sedieť doma. Ako sa chces sťahovať a vybavovať veci?

aliziana
25. okt 2024

@babybear ako "dať sa na PN"? Máš nejaké zdravotné problémy? A ako sa chceš sťahovať počas vychádzok?
Ak už v januári nechceš robiť, tak výpoveď dať do konca októbra

martinkatinka
25. okt 2024

Ak mas vypovednu dobu 2 m., tak podaj do konca novembra.
Na PN sa nechodi kvoli tomu, aby si mala ako taky prijem.

tiika
25. okt 2024

@babybear ak chceš aby si od januára už nepracovala - do konca októbra, musí byt doručená (prevzatá), ak od februára tak do konca novembra
Do 7 dni po skončení PP môžeš ísť na PN, aby ti vznikol nárok na nemocenske, alebo aj skôr ešte počas trvania prac. pomeru, ten ti skončí tak či tak

mamina7070
25. okt 2024

taketo PN sa kontroluju nemusis mat vobec vychadzky takze stahovanie si ries predtym

kitycat
25. okt 2024

Co? 🤣

Ako taky prijem? A stahujes sa z nudy ci co? Vies ze mozes obvolavat obvodakov ci ta vezmu? Vies ze mozes pozerat inzeraty s pohovormi a mat pohovor online ak si zatial neprestahovana?
PN nie je dovolenka aby si si obehala veci, vies co ta skratka vobec znamena? 😁

lucik194
25. okt 2024

PN moze byt kludne a mat aj cely den vychadzky. bez obmedzenia, su aj take diagnozy.

bublinka1426
25. okt 2024

@babybear ''sa môžem dať na PN aby som mala?''

0silvia0
25. okt 2024

@babybear ak potrebujes aky taky prijem, kym si najdes pracu, tak urad prace, ak mas odpracovane kolko treba, mala by ti vyjst podpora

cukroska
25. okt 2024

@babybear Treba povedať skôr z uviesť dôvod a ukončiť normálne dohodou. Môžu aj nemusia ti dať odrobiť tie 2 mesiace. A aj skôr tak choď na UP .

lubkovaandrejka
25. okt 2024

@bublinka1426 mna by zaujimalo,co su to za lekari. Ja keby svojej poviem,Ze chcem ist na PN, tak ma rovno vysmari zavretymi dverami :D

mamina7070
25. okt 2024

@lucik194 ale prosim ta onko ochorenie zjavne nema tak akoze celodenne vychadzky ? nesirte bludy ze sa len tak rozdavaju

lucik194
25. okt 2024

@mamina7070 na psychiatrickú diagnózu mas celodennu vychadzku vzdy..... staci kamos psychiater. nič viac

mamina7070
25. okt 2024

@lucik194 nie kazdy psychiater dava PN a nie neobmedzene a ani vychadzky a nie kazdy ma kmosa psychiatra s pokrivenym charakterom na fiktivne PN

bublinka1426
25. okt 2024

@lubkovaandrejka tiez by ma zaujimalo, ci vsetci vravia ze su vyhoreni alebo ich boli chrbat ....

lubkovaandrejka
25. okt 2024

@bublinka1426 no ale aj pri problemovh s chrbtom, posslala by ma na rehabilitacie a bolo by vybavene,ziadna pn. No, meviem,niektori mozno fakt daju Pn ze clovek povie,ze je vyhoreny.

babybear
autor
25. okt 2024

@0silvia0 Kolko musím mať odracovane?

eleanor2510
25. okt 2024

@babybear prilis malo informacii na to, aby ti niekto relevantne poradil. Ako dlho pracujes v sucasnej praci? Co mas o vypovednej dobe napisane v zmluve? V januari chces este pracovat ci uz nie? Standardne plati, ze ak pracujes menej ako rok, je vypovedna doba 1 mesiac, ak viac ako rok, 2 mesiace, ale v zmluve mozes mat dohodnutu aj dlhšiu. Výpovedná doba zacina plynut prvym dnom nasledujuceho mesiaca, cize bez ohladu na to, ci ju podas 2. 11. alebo 30. 11., zacne plynut od 1. 12., to je príklad. Na podporu musis mat odpracovane z posledných 4 rokov mininalne dva roky, nemusia byt suvisle za sebou. Ako uz odznelo v predošlých komentároch, PN nie je na to, aby si mala prijem a chodila kade-tade, pocas PN sa ani nahodou nemozes stahovat, lebo musis dodrziavat vychadzky.

bublinka1426
25. okt 2024

@babybear 730 dni za posledne 4 roky.

babybear
autor
25. okt 2024

@eleanor2510 Pracujem tam 5ty rok vkuse..Žiadna PNka nebola.Január chcem ešte odpracovať...Tak mám íst na podporu?

bublinka1426
25. okt 2024

@babybear tak mas potom narok.

vikusjk
25. okt 2024

@babybear mala by si mat moznost po skonceni pracovneho pomeru ist hned na PN a nasledne este po PN brat pol roka podporu. Ale to viem len teoreticky, nikdy som to takto nespravila.
A co sa vypovede tyka, ak tam pracujes menej ako 5 rokov, tak mas dvojmesacnu vypovednu lehotu. Ak viac ako pat, mas trojmesacnu. Cize ak tam robis pat rokov (dovrsenych) tak vypoved daj teraz do konca oktobra, aby si mala november, december a januar vypovednu lehotu a k 31.1.2025 skoncis

eleanor2510
25. okt 2024

@babybear no podpora je lepsia aj financne, aj nebudes obmedzovana vychádzkami, akurat musis raz za cas dolozit, ze si hladas pracu, mal by stacit mail, ze si napriklad reagovala na inzerat na profesii. Teoreticky ta mozu poslat niekam na pohovor, neviem, ako casto sa to robí, asi zavisi aj od snazivosti danej referentky, co ta bude mat na starosti, ale nemusia ta vobec poslat. Ak pracujes 5 rokov, tak potom mas dvojmesacnu, este pozri v zmluve, ci tam nemas dohodnutu dlhsiu, ale ak nie, tak v priebehu novembra ked podas výpoveď, tak december a januar bude výpovedná doba a od 1. februára budes volna.

eleanor2510
25. okt 2024

@vikusjk ak dava zamestnanec vypoved, nikdy nema trojmesacnu, neviem, kde vznikol tento mytus

vikusjk
25. okt 2024

Este citam, ze sa chces stahovat - to akoze pocas PNky, ci uz ked budes na novom mieste? Na PN-ku si nahlasis miesto pobytu a mozes (podla diagnozy) dostat vychadzky. Ak ta v tom case skontroluje pracovnik socialnej poistovne a nebudes doma (mimo vychadzkoveho casu) tak prides o davky - ak nepreukazes, ze ti napriklad doslo zle a musela si bezat k lekarovi.

vikusjk
25. okt 2024

@eleanor2510 aha, cize to plati iba opacne? Tak sa ospravedlnujem a opravujem, teda staci jej dat vypoved do konca novembra

eleanor2510
25. okt 2024

@vikusjk ano, iba ked dostane výpoveď od zamestnávateľa, vtedy by bola tri mesiace, ale ked da ona, tak len dva

babybear
autor
25. okt 2024

@eleanor2510 Na novom mieste si dám prechodný pobyt.Nemyslím si,že hned v prvy tyzden by prišla kontrola.Ja som za max 2dni prestahovaná s dodavkami.
Čiže ak pojdem na podporu tak to vychadza finančne lepšie?

eleanor2510
25. okt 2024

@babybear teraz som to pozerala podrobnejsie a PN je od 4. dna 55% vymeriavacieho zakladu a podpora 50%, len ten zaklad sa pri obidvoch nejako inak pocita, takze to moze vyjst rozne.

mira0611
25. okt 2024

@babybear prvych 10 dni PN ti plati zamestnavatel, vtedy na konrolu, ti moze prist jedine zamestnavatel, ale ti vacsinou nechodia!
Socialka na kontrolu moze prist po 10 dnoch, ale vacsinou idu na kontrolu tam, kde je niekto uz dlhsi cas na PN alebo je casto na PN.
Ja som bola raz na 6 mesiacov PN, chodila som na rehab s chrbtom a ramenon, co sa moze zdat smiesne, ale nevedela som otocit hlavu, a v takej krizovatke alebo v kruháči to absolutne smiesne nie je.