Kde sa zamestnať po rodičovskej, keď sú deti stále choré?

11. dec 2022

Poraďte kde sa zamestnať po RD keď sú deti stále choré?Sťahovali sme sa,do predošlej práce sa nemôžem vrátiť.Hladala som niečo na jednu smenu alebo na skrátený úväzok.Skrz škôlku a školu aby som mohla tam nosiť a vyzdvihovat deti.Strasne málo je takých robot.Co som našla v dvoch mi dali už výpoveď.Deti sú stále choré,dva tri týždne doma a týždeň v škole škôlke.Kasel,horúčky,grcacky,hnačky všetko možné donesú zo škôlky/školy.Najhorsie že vždy to chytím od nich aj ja.V novembri boli doma celý mesiac,prvý decembrovy týždeň chodili.A teraz zase sú choré.Mna už z toho porazí,ako toto obdobie prežiť?A hlavne kde aj nájsť prácu?

bluka2
11. dec 2022

Ak plánuješ by z práce doma mesiac v kuse, tak si ju fakt ani nemusíš hľadať, lebo to dopadne rovnako ako s predošlými prácami. Zbytočne budete strácať čas administratívou. Deti musíš dať do poriadku, byť s nimi vonku, dávať im kvalitnú stravu, dostatok spánku, ... A seba rovnako. A tiež, ak nič nepomôže, tak si OCR musíš rozdeliť s mužom, prípadne pohľadať pomoc po tých prvých dňoch choroby, kým deti môžu ísť do škôlky. 2 dni mimo nijakého zamestnávateľa neurazia, ale mesiac, to nechce fakt (pochopiteľne) nikto

autor
11. dec 2022

@bluka2 Neplánujem byť toľko doma,no čo mám nechať choré deti samé doma?Ocr si beriem len ja,nechceme pokaziť aj mužovu výplatu.Deti dať do poriadku neviem ako,chodíme von.Teraz keď je zima pomenej.Jest snažím sa im dať pestrú stravu,no sú slabí jedaci.a spánok,chodia cca o 21 a vstávajú o cca 4-5 hodín málokedy spia dlhsie.

dankavass
11. dec 2022

Zamestnať sa a v skúšobnej dobe nech chodí na očr len manžel. Po skúšobnej dobe sa prestriedate 🙂

bluka2
11. dec 2022

Máš brať ohľad aj na seba, nie len na muža. Jedine, že chces mať otrasný dôchodok a nebodaj aj sa mužovi niečo stane, tento čas bez práce ti môže potom neskôr aj chýbať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
11. dec 2022

To je všetko prepojené. Skús sa sústrediť na tú stravu, to spia veľmi krátko, telo potrebuje dlhšie, aby sa uzdravilo. Keď sa poriadne najedia, moje deti spia dlhšie. Počas choroby kľudne od 21 do 9... Dokrm ich za hocijakú cenu, aj pred telkou/mobilom, čo teda vôbec neuznávam. Len musíš prelomiť nejako ten začarovaný kruh

kikk
11. dec 2022

Štatna sprava.....okresne sudy neustale hladaju asistentky...plat sice nic moc, ale pracovny cas za mna vyhovujuci...a ked mam chore dieta, tak idem bez vycitiek na ocr....

autor
11. dec 2022

@dankavass Mužovi nechceme pokaziť výplatu.
@elizabet173 Ako som písala,ony sú slabí jedaci a málo spia od babetka.Neviem po kom to majú.My s mužom radi jeme aj spíme.A tráviť čas vonku,cez leto sme aj každý deň x hodín vonku,cez zimu je pravda že sa nám nechce ísť von lebo je zima.

zuzanockamt
11. dec 2022

@bluka2 Niektoré dieťa nedokŕmiš žiadnym spôsobom. Obe deti mám také. Samé to prejde. Puberťák už našťastie s jedlom problém nemá. Batoľa žiaľ áno. No nestresujem, keďže viem, že to prejde a netreba štopať.

lucik194
11. dec 2022

muzovi nechces pokazit vyplatu, to su strasne kecy...... zato je lepsie byt uplne bez prijmu, vsak?!

dokedy chces byt takto doma, nechcem Ti brat iluzie, ale tie roky Ti budu do dochodku chybat..... myslim si, ze 3 mesiace moze mat muz aj pokazenu vyplatu, ale ty budes mat pracu..... takze budete na tom uplne rovnako (kedze donesies ty peniaze), plus ked prejde skusobna, tak lahko uz o tu pracu (z dna na den) neprides......

zuzubb007
11. dec 2022

No ak budes co i len jeden tyzden do mesiaca doma, to zabudni na pracu, nikdo nechce takeho zamestnanca, este mozno tak ocr za pol roka je v pohode ale akoze viac to prijmu dakoho ineho, bud si treba najst niekoho na strazenie alebo potom len take, ze brigady upratovanie, v obchode obcasne vypomoct, ale na klasicku zmluvu zabudni

iv007
11. dec 2022

Vsetko uz bolo popisane, treba sa prve mesiace v praci zatat, zapojit muza, babky,tety, proste sa prestriedat s tymi detmi.Je to len obdobie par mesiacov, casom budu mat lepsiu imunitu a na jar a v lete uz nebyva taka chorobnost.

anjelicek26
11. dec 2022

Ziaden zamestnavatel nechce zamestnanca, co vie, ze 2-3 tyzdne v mesiaci bude doma s chorymi detmi, rozmyslaj logicky, chcela by si takeho zamestnanca? Co tam nikdy nie je a ty tahas vsetko za neho? Zapojit treba aj muza, aj pribuzenstvo, latat to tak, aby si nechybala viac ako tyzden v mesiaci (a aj to je vela). Idealne do vyroby, kde ta vedia zaskocit alebo do obchodu, kde sa na kase ci v sklade prestriedate, ale na firme, kde mas svoju poziciu a nikto ta nenahradi alebo chudak kolegyna jedna jedina co to za teba taha, to je na nervy vsetkych zucastnenych. Dopuj deti vitaminom D, vitaminom C (oboje ciste, vyssie davkovane), daj im vysetrit alergie, parazity, to casto dotiahnu zo skolky ani nevies a imunita ide dole...zdrava strava a otuzovanie je tiez taky zaklad... nevyhnes sa vsetkym chorobam, ale vacsine...

hradnapani
11. dec 2022

orientuj sa skor na statnu spravu nez na sukromny sektor a ak, tak hladaj taku sferu, kde je mozny homeoffice. V tomto corona aspon trochu pomohla, homeoffice sa stal dostupnejsi. Ale nepises, v akej oblasti hladas, takze len takto vseobecne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. dec 2022

@lucik194 Neviem dokedy,ja som s týmto nerátala že deti budú každú chvíľu choré.
@iv007 Nemáme koho zapojiť,babky reďkovka nechcú pomôcť.
@anjelicek26 Vitamíny im dávam d aj c no nepomáha.Ako latat keď nám nikto nepomáha?Babky nemajú záujem,tety a ostatná rodina majú svoje problémy,nikto není kto by nám postrážil deti keď sú choré.Nie každá má také vymoženosti.
@hradnapani Oblasť výroba alebo obchod predavačka.

anjelicek26
11. dec 2022

My mame styri deti a tiez nam nikto nepomaha...toto proste nie je argument... prestriedavali sme sa s muzom a teda deti chore minimalne, lebo moje deti sportuju kazdy bozi den, od aprila do oktobra behaju prakticky bez topanok, obliekaju sa podla svojho pocitu chladu (a nie toho mojho), nepoznaju papuce a nikdy by ma nenapadlo ich okrikovat, chod sa obliect... ovocia a zeleniny zjedia cca. 20 kil do tyzdna, co u nas nefici, je sladke (vzdy je k dispozicii - kaslu mi na to...)... co ti ja viem, ci je toto recept univerzalny, ale u nas to fungovalo... pracujem vzdy od 1,5 roka deti s 5 dnami "choroba" do roka...mali sme aj roky, kde to bola 0... ano mam moznost home office, ked je "zle", ale to je u nas den-dva a zas ficia... to zamestnavatel absolutne neriesi... ponapravaj si vztahy s rodinou, vyzera, ze moznost tam je, len nevies poriadne poziadat... my to mame par stoviek km daleko, to je asi ine.

hradnapani
11. dec 2022

aha, tak to som ti potom nepomohla velmi. Ale uplne to rozumiem, tiez nam nema kto deti postrazit, takze je to prevazne len na mne, ked je toho vela, ide na ocr muz aj napriek pokazenej vyplate a nizsiemu prijmu do rodiny.

iv007
11. dec 2022

Napis este ake mas vzdelanie a prax,skusime porozmyslat kde by si sa mohla profesne orientovat.

sella38
11. dec 2022

Ja ta nepotesim, ale moj je tretiak a je kazdy mesiac chory (zla imunita). Striedame sa s muzom na ocr, resp. on ma moznost homeofficu, ja nie. Ale ak uz je nutna ocr, idem ja, kedze pri muzovej vyplate nas ocrka podstatne viac boli ako pri mojej... zial.

bluka2
11. dec 2022

@zuzanockamt mozno nie všetky, ale z mojej skúsenosti dokrmis. Raz tu bola taká téma o nejedakovi a niekto odpísal, že "nauč sa variť" 🤣 ale niečo na tom bolo. tiež som mala takého, čo nič nechcel jesť a potom z toho vysvitlo, že jemu nechutí také bežné poriadne neochutene jedlo. Tak som mu skúsila dať indické jedlo, cestoviny s omáčkou arrabiata (trochu čili) a to zrazu jedol úplne z chuti. Tak som sa naučila miešať všelijaké aromatické korenia a z nejedaka som mala takého, čo jedol dospelácke porcie a nemal ani 2 roky

zuzanockamt
11. dec 2022

@bluka2 Moje obidve deti majú obdobie nejedenia v období medzi 2.-3.rokom. U staršieho to prešlo pekne samé, u mladšieho snáď po tom 3.roku tiež.

saskia_98
11. dec 2022

@anjelicek26 neznamena ze ked to tak je u teba, je to tak u kazdeho. So synom chodime von, ovocie papa atď a aj tak každy mesiac zapal priedušiek. Vysledok ? Nabeh na astmu. Do kedy bude chory ? Nikto netuši, žiadny lekár. Nepomahaju lieky na imunitu, nepomaha nič.

anjelicek26
11. dec 2022

@saskia_98 ale tak ona nepisala, ze maju vsetky tieto vysetrenia obehane...len ze "hasi" symptomy...staci nedotiahnuty test na alergie (potravinove ci ine) a nabehy na zapaly priedusiek a ano aj astma je vysledkom... poznam od synovca velmi dobre, maju ten isty kolotoc za sebou, kym konecne alergolog diagnostikoval zakladny problem... nosi teraz sprej mlady zo sebou a je to podstatne lepsie...

autor
11. dec 2022

@anjelicek26 Ja s mojimi nebola som na alergologii,komu by sa chceli zbytočne ďalšieho doktora obehavat.Mam dosť problémov aj bez toho

mikadooo
11. dec 2022

Asi by som to riešila brigádami 🤷. Alebo ostala doma, ak chlap nie je ochotný striedať sa na očr a podobne. Ja som si našla poriadnu robotu v apríli, povedala som, že deti budú s mužom, keď budú choré. A keďže od apríla do septembra choré takmer neboli, tak pohoda. Teraz v septembri to začalo, ale tak, už som tam vyše pol roka, tak už je to ťažšie ma vyhodiť 😄. A veľa mi aj povolili Home Office, lebo fakt doma pracujem, ak sa cez deň nedá, tak po večeroch, atď. Prípadne, keď muž prišiel z roboty, tak som mu dala decká a frčala do roboty ešte na hodinku dve, vybaviť veci, čo sa nedali z domu. Takže myslím si, že aj napriek tomu, že sú deti choré, firma vidí moju snahu spraviť si prácu a asi to aj oceňuje, aspoň minulý týždeň pri pohovore sa tak tvárili.

zuzkapap
11. dec 2022

Nájsť si prácu čo sa dá robiť z domu... Ale na to musíš niečo vedieť napr. jazyky, účtovníctvo, IT, ...

emlaju
11. dec 2022

školstvo, účtovníctvo, IT, ...

saskia_98
11. dec 2022

@anjelicek26 my este za sebou nemame na komplet vsetky vysetrenia, takze u mna je taky kolotoč že až.

Autorka: tak tie deti nie su z nicoho nic chore a ked s nimi nechces ist na alergologiu, bud s nimi doma dalsich 5 rokov takym stylom..

hradnapani
11. dec 2022

inak ta alergologia - imunologia vam vie dost vyrazne pomoct - moze byt nasadena adekvatna liecba a chorob moze vyrazne ubudnut. Moj sa drzal pol roka bez choroby, ale tento hnusny december chripkovy nas dorazil uz vsetkych. Toto je presne ten lekar, ktoreho by som pri vysokej chorobnosti naozaj nevynechala.