ahojte,
kde sa da najst dobra praca v zahranici v exotike, napr. taky dubaj,aj cez zimu, sezona uz skoncila, ale laka ma to, alebo na cypre delegat, stareanie sa o klientov, vioem plynule anglicky, a nemecky trosku. mam VS. ale nemozem take ponuky nikde najst, vsetko cez agentury, nechcem platit agenturam. dakujem nejake napady?
Obrat sa na CK, pravidelne robia "nabory" na novych delegatov. Su to klasicke vyberove konania a nepocitaj s tym, ze ako novacik si budes vyberat, ze kam pojdes. Ja poznam delegatku, ktora roky bola v Egypte, mozno 10-15 a az potom sa dostala do Dubaja a Omanu.
A hlavne mas o tom dost skreslene predstavy, lebo ti klienti, ked maju problem, vobec nie su milucki, budu na teba velakrat kricat, budit Ta kvoli hlupostiam pocas noci a ty budes riesit veci ako kde kupim prezervativy, doneste mi ich alebo ja surne potrebujem toaletny papier. Takze na tvojom mieste by som si nepredstavovala ako idylku a dovolenku.
Na delegata potrebujes mat absolvovany specialny kurz a zlozit na konci skusky. Nie je to len tak - paci sa mi to, budem to robit. Bez skusok mozes robit animatora (zabavac v rezorte).
Budem úprimná a to v takýchto prípadoch väčšinou znamená, že sa ti odpoveď nebude páčiť. Na webe sú extrémne ľahko dohľadateľné webové stránky cestovných kancelárií a agentúr. Slovenských. Rovnako tak si vieš za pár sekúnd vyhľadať cestovné agentúry napríklad v Dubaji či inde. A na webových stránkach týchto spoločností buď nájdeš ponuky, alebo nájdeš kontakt, kde sa môžeš dotazovať. Ak toto nedokážeš, ako chceš zastupovať klientov v zahraničí? Ako chceš riešiť problémy s ubytovaním, riešiť zdravotné problémy, problémy pri nehode? Ako chceš v zahraničí komunikovať s hotelmi, políciou, zdravotnými zariadeniami, atď.? Keď ti chyba samostatnosť vyhľadať si za pár sekúnd cestovné kancelárie a agentúry?
@sandri mam vsetko potrebne.
skor by sok´m chcela robit exkluzivnu deleagtku, pre nejaky jeden mega luxusny hotel a pre elitnu klientelu, kde budem tiez v tom hoteli s nimi a nebudem behat po inych hoteloch v horucave s autom. takto som kedysi robila, tiez delegata v TRK, kde som mala elitnu klientelu a jeden hotel iba v kt. som byvala. nechcem mat na starosti 20 hotelov ako bezne delegatky. may dva hotely, ked oride check in check out a pod. pomahat im s problemami. neviem ako sa na take miesta dostat, skusenosti vzdelanie by aj bolo, neviem naozaj.
Ved rozposli zivotopis, motivacny list do CK a na pohovore im mozes predostriet svoju predstavu...aj ked nase cestovky nebudu asi dost "elitne" pre teba
Tak jasne, urcite na teba cakaju v elitnych hoteloch, aby si sa postarala o klientov. Ked si nevies na internete ani zakladne veci dohladat a pytas sa na tomto fore. Co myslis, kolko slovenskych CK alebo aj rakuskych, posiela bezne klientov do tychto "elitnych" 5 * hotelov? Velmi malo, lebo taketo hotely nie su ani v ponukach pre beznych "smrtelnikov" s chartrovymi letmi. V tych skutocne drahych hoteloch nepotrebuju delegata, maju tam concierge oddelenie pre klientov, ktori im vybavia cokolvek.
Chceš robiť exkluzívnu delegátku - tak za prvé potrebuješ viac jazykov, ako len anglický a trochu nemecky. S týmto veľa nepohodíš.
Ved napis do tych elitnych hotelov, ze cakas na ich ponuky a zrovna teba hladaju a potrebuju. 👀😉
@muchotrafka298 ja som uz v takom robila 🙂
@kalifka viem aj trosku turecky aj grecky 🙂 a francuzsky som sa kedysi tiez ucila,ale na rozhovor to nie je 🙂 ja som uz zila kade tade po svete, cyprus, turecko a tak 🙂 chorvatsko
len mne stale ponukaju prace take, co sa tyka delegatky, ktora ma na starosti 20 hotelov a lieta medzi nimi ako zblaznena hore dole, nie je to delegat pre nehjaky jeden dva luxusne hotely. a pod.
@kukuk29
napr o takyto typ delegatky, co som spomenula, nemam vobec zaujem, chcem riesit nieco exkluzivnejsie, concierge a pod.
mozno rakuske ck maju takych delegatov neviem, ale slovaci asi tazko.
Tak sa ozvi tam, kde si uz robila
A ked si take robila uz v minulosti, ako si sa k tomu dostala? Na take pracovne ponuky potrebujes mat podla mna znamosti, poznat perfektne danu krajinu, zit tam..exkluzivni klienti sa asi vedia ubytovat aj bez tvojej pomoci, skor budu mat ine rozmary, ktore by si musela vediet zariadit
Pokiaľ nevieš viac jazykov na luxusnej úrovne túto prácu nemáš šancu dostať. Sesternica pre spoločnosť Bupo, viem o čo obnáša. Ale na začiatok ti bude stačiť klasický delegát a postupne sa naučíš jazyk, na inej úrovni ako teraz a potom máš možnosť sa vyššie prepracovať.
Tak ked si uz niekde robila delegatku podla svojich predstav, preco sa neozves im?
@sisa_s presne to som robila 🙂 ich rozmary som plnila, ta ck uz neexiszuje, isla do krachu, preto tam nie som nemam sa teda komu ozvat 🙂
@muchotrafka298
@kalifka bupo? myslis bubo? ci?
a kolko jazykov a akych a na akej urovni musim vediet ?
nestaci mi
anglictina c1
nemcina 21
turectina a grectina b1
francuzstina A2?
? nechapem to je stale malo jazykov?
Bohuzial si treba priznat ze anglictina je uz momentalne malo, aj ked ju mas na C1. Dalsie jazyky mas slabe, ako dohovoris sa , ale nie plynulo. V dnesnej dobe uz ziaci zakladnej skoly dosahuju v jazykoch bezne uroven B1/B2, takze to nie je ziadne "terno", hlavne ak hladas pracu v cestovnom ruchu.
Teraz je obrovsky trh Cina, napriklad. Vela ludi aj cestuje a hlada luxus. Vela ludi sa uci prave cinstinu, lebo tam sa otvaraju velke moznosti.
Co ty ponukas potencialnemu zamestnavatelovi? Cim ho chces zaujat? Povies, ze vies 5 jazykov, ale dobre vlastne len 1? Ano, toto nechces citat, pravdepodobne si sem napisala s tym, ze ved niekto Ti urcite da tip na pracu a este ju aj vybavi podla moznosti.
V CK BUBO maju take poziadavky na sprievodcov, ze to sa na to nikto iny nechyta. Maju tam dotazniky, prehlad, jazyky, ale tak ty chces hotel, nie sprevadzat ludi.
No ja ti nevím 😀 Chodíme do TOP 5* hotelov často a miesto nejakého pochybného delegáta dostaneme od hotela komorníka, ktorý je k našim službám a vybaví nám vždy a všetko...
Skúsenosť z leta - delegátka mala na starosti hotel na Severnom Cypre. Na zimnú sezónu išla do Dubaja (tam neviem, koľko hotelov mala v starostlivosti). V lete opäť Severný Cyprus. Ale bolo tam niekoľko animátorov, ktorí už toto leto hovorili, že sa budú uchádzať o prácu delegáta na ďalšiu sezónu. A potom síce si môžu dať svoje preferencie, ale záleží na CK, či ich tam pošle, resp. kam ich pošle. Išlo o CK Satur. Podľa mňa, skôr si vyberú nejakého bývalého animátora, ktorého poznajú, majú odskúšaného, alebo potom musíš byť fakt niečim výnimočná, aby si vybrali teba…
@muchotrafka298 ja urcite iba hotel, nie ludi sprevadzat, to nedavam :D co sa tyka fyzickej kondicky &:D hah
nooo neviem teda na akej zakladnej skole vedia ziaci na b2 urovni svetove jazyky, kedze ja ucim ako konicek ziakov jazyky teda doucujem v priebehu zimy a nevedia tie decka absolutne nci z jazyka,a nie ze byt na b1 ci b2 a takisto stredoskolaci, ...🙂 nikto nevie nic , nevedia vytvorit ani rozvitu vetru v nemcine :D
@gab1sol no ano, tak nejako to funguje, nie ked je niekto novy uplne, to moi je jasne, pracovala som v tomto smere.
je to moja praca snov a absolutne netusim,kde by som ju mala hladat :( a ako ju mam najst som z toho smutna a uz aj depresivna ciastocne.
@gab1sol a na tom severnom cypre, mala na starosti iba jeden hotel ci lietala medzi 20 timi?
@laurita285 preco by mal byt delegat pochybny?🙂 ja som vzdy urobila maximum pre klientov a este aj viac, mali sa ako v bavlnke pri mne 🙂
Ked nevies, kde mas hladat, tak nie si asi uplne taka top, ako sa tu prezentujes. Snad vies vyhladavat na Googli, najst si hotely a oslovovat ich, tak isto rozne CK. Ked je to tvoja praca snov, tak preto treba nieco sama urobit, necakat, ze na diskusnom fore Ti najdu zeny/muzi pracu.
“Je to moja práca snov” to tak nefunguje. Pre prácu snov musíš aj niečo urobiť, tiež sa postupne vypracovať na tú pozíciu. A v ktorej CK si to už pracovala?
Áno bubo- telefón mi to opravil. Píšeš, že trošku, takže to si si odpovedala, že nestačí. Môj syn na strednej škole už teraz ovláda luxusne dva cudzie jazyky a to nie je na žiadnom gymply ale odbornej škole. Už terajšie deti omnoho viac ovládajú jazyky, ako keď som sa napríklad ja učila pred xy rokmi.
Sesternica ovláda 4 jazyky a z troch mala aj skúšky. A to nerátam angličtinu a nemčinu, to už sa berie ako samozrejmosť, že musíš jeden ovládať.
Cestovné kancelárie ponúkajú Bubo, Satur....teda priamo oslov cestovky a nie agentúry.