Ahojte,
pred nastupom na MD som mala skvelu,velmi dobre platenu pracu,aj ked na druhej strane bola som tam denne od rana min. do 17-18 , ked bolo treba aj dlhsie.Pocas MD sme sa prestahovali, rodicovska skoncila a momentalne som na urade prace 1x v zivote. Vzhladom na to, ze manzel chodi domov z prace najskôr o 18-19 od rana,starsi bude prvak, chodi na plavanie a anglictinu,mladsi je skôlkar,nemôzem aj ja pracovat od nevidim do nevidim,nechcem aby mi deti vychovali moji rodicia.Zase nechcem ani ostat doma a zohnat pracu do tej 15 - tej je prakticky nemozne.Podarilo sa to niektorej z Vas ? Alebo som z inej planety,ze sa vôbec o nieco take pokusam 😀 ? Ake su Vase skusenosti?
@daducha podla mna neda ☹ ja sama mam muza ktory robi na 4 smeny a pracujem ako casnicka-recepcna a dieta vychovavaju naši ,svokrovci a prababka...na striedacku so mnou a manzelom..je to tazke najst taku robotu..ja mam pracovnu dobu absolutn neurcitu..az do noci.....ale peniaze proste treba..a na urade si neviem predstavit byt..
@daducha preco by sa nedalo?? ak netrvas na tom, ze to musi byt na plny uvazok (ktory sa teda casovo tazko zladi - alebo si ochotna zacinat o 6tej rano?) tak by to malo ist. Ja mam kvalifikovanu pracu a pracujem na ciastocny uvazok a najneskor o 14:30 mam volno. Pripadne su dni, kedy pracujem aj dlhsie, pojdem aj na dvojdnovu sluzobku, ale to len ked sa dopredu dohodneme so sefom a manzel sa vtedy postara... A to tu nemam ziadne babicky na vypomoc! Urcite sa to da, drzim palce! 😵
co by sa nedalo ale treba robit za pasom od 6-14, v kancli od 9-15 ??? no neverim, jedine zeby si nastupila do firmy kde si bola tak nenahraditelna ze ti urobia ustupky.
aj ja robim "za pasom " od 6-14tej , ale na tri smeny...rano, poobede, noc a preto som rada, ze mm ma pracu od 8-16tej a stiha bandu odniest aj doniest zo skolky. nemame nikoho na strazenie, ani pocas choroby drobcov ☹
da sa, ucit napriklad 🙂 prazdniny kedy deti, doma o 14.00 urcite 😉 Ale tak na to treba skolu. Alebo potom nocne v Tescu 😝
@daducha - no podla mna z inej planety 🙂 Jedine robit ranne smeny, ale pochybujem, ze je to to, co hladas... bohuzial polovicny uväzok je na slovensku este utopia 😖 Ak si sama s dietatom, mozes poziadat o skrateny uväzok, ale ak mas manzela, tak ti neodsuhlasia asi ani to.
Preco to neriesis cez opatrovatelku, co ti dieta zo skolky alebo skoly bude vyberat? Ja to teraz tak riesim, dcerku stihnem vybrat, syna na opacnom konci mesta uz nie... tak po neho bude chodit suseda. Nieco to bude stat, ale budem mat istotu, ze tam neostane po zaverecnej. A mozem s kludnym svedomim do prace.Tato opatrovatelky pokryje aj CAST prazdnin, nie vsetko, tiez idu na dovolenku. Ale par dni mi vezme aj starsiu.
Da sa najst urcite, len treba komunikovat, ja som mala prvu pracu tak, ze som v urcite dni a v urcity cas proste nemohla, /este som nemala det/ pracovalo sa na smeny a hned pri nastupe som sa dohodla ze nemam problem pracovat kazdy den, pripadne prist skor a inokedy ostat dlhsie, proste aby som mala odrobenu svoju pracu. Mm ma tiez super pracu na urovni kde sa pracuje od - do. ale tiez sa da dohodnut ze by chodil skor a aj skor domov, proste musi mat odrobene, a hotovu svoju pracu, aj nadriadeny su len ludia a vedia pochopit cokolvek, len to netreba zneuzivat,...a urcite sa pripravit na otazky ako napr. kam das deti ked budu chore atd. Prajem vela stastia pri hladani.. 😉
jamam pracovnu dobu od 9 do 15:30.. pracujem v kancli. :- p tak to mali zabehnute, tak som nastupila aj ja, ale to je asi o stasti, ze clovek natrafi na take nieco.. teraz je to tam prechodne take-vseliake, ale miesto chcem prave kvoli prac.dobe -rano v pohodicke deti vystrojim, odvediem do skoly/skolky a poobede v pohode malu stiham brat zo skolky, ktora je do 16:00
@daducha ahoj, ja som to vyriešila živnosťou. Pracujem u mamy vo firme, pracovnú dobu si určím sama, nakolko manžel pracuje dlho a do práce to mám 2 minuty. Podaktorí krútia hlavou, kedže mám VŠ a pracujem manuálne, ale to mi je už fuk. v prvom rade sú u mna deti ako nejaký titul. Držím palce aby sa ti niečo podarilo zohnať. Inak pred MD som pracovala od 7-15.
@bashka ja som pred MD/RD ucila, ale o 14-tej som teda doma bola malokedy 😕
Aku mas skolu?? Mozno b8y som o niecom vedela. a odkial si?
Ahoj. Da sa najst. Ja som robila v jednej nadnarodnej spol. a mali sme tam pohyblivu prac. dobu od 9h do 15h som tam musela byt. Takze ked som prisla na 7h tak som o tej 15-15.30h mohla odist. Vynimku tvoril vzdy prvy tyzden v mesiaci kedy bol closing a muselo sa makat az do vecera. Robota to bola kancelarska- trebalo VS a anglicky jazyk.
tiez som robila v nadnarodnej spolocnosti a chodila som aj na 6tu niekedy a v ziadnom pripade sa nedalo pravidelne odchadzat o 15tej, 15:30...jasne, niekedy ano ale tu ti pride meeting, tu mas internu poradu a podobne..ja som prave z takej firmy odisla po narodeni malej, lebo ano na zmluve pekne znelo, ze nutnost byt medzi 9 az 15 ale realita bola ina...zalezi od projektu, pozicie...ja som mala svoj tim a usa projekt, takze zrejme to bolo aj v tom...
@horseshoe
@bashka... ja tiez ucim, ale jediny den, kedy sa mi podari odist pred 15 je piatok... inak som v praci podstatne dlhsie.... aj s tymi prazdninami to nie je tak, ze mas volno vzdy, ked deti....ale v skolstve sa da dohodnut ciastocny uvazok (samozrejme za ciastocny plat).... a to si doma skor... dokonca ani nemusis robit kazdy den.... uvazujem nad takym riesenim pocas RD, hned po skonceni materskej...
nemyslim si, ze praca do 15 je utopia, len ju je tazko najst.... a je pravda, ze nie vela zamestnancov rado zamestna na polovicny/ciastocny uvazok.... ale najdu sa aj taki...🙂 drzim palce...
moja mama robí na personálnom v ženskej väznici a komplet všetci z oddelenia MUSIA končit o 15.00 Dlhšie ostat možu len ak to nahlásia 🙂
@kalifa28 wau 500 eur???viete kolko zaraba zdravotna sestra? ☹ ked dostanem minimalnu mzdu po MD budem rada 😠 😠
@angellinka to je zasa moja svokra a zarába 600 😝
@katulienka. som z KE,pred MD som pracovala v BA ako personalna manazerka,inak strednu mam zdravotnu a dve vysky - ucitelstvo 1-4 a školsku logopediu .To co som vystudovala som nikdy nerobila,sokoval ma plat za ktory som mala po skole nastupit 😅 a teraz naopak by som taaaak rada isla ucit,no nedokazem v KE zohnat miesto ☹ na 1-4 .
@anjelicek26 ja nie som sama s detmi 😨 ,mam manzela,len pracovne velmi vytazeneho a maminu o 5 vchodov dalej, absolutne nie je problem so strazenim,ja len nechcem starostlivost o deti prenasat na mamu.Su to moje deti a nie jej,dost sa nastarala o nas s bratom 😉 .Rada by som sklbila pracu so starostlivostou o deti.Rano by som vôbec nemala problem odist aj skoro, manzel deti v pohode vychysta, ide o tie popoludnia.No, musim hladat a hladat a hladat ...
@eeffka to kto tu hovori o nenahraditelnosti 😨 ,nerozumiem tvojmu "sarkastickemu" podtonu, ale nemienim to riesit .Môj prispevok sa tyka niecoho ineho.Nie , za pas robit nepôjdem,hladam si pracu adekvatne svojmu vzdelaniu,praxi a pod. a snazim sa to zorganizovat s chodom nasej domacnosti . A je to dost tazke, preto sa pytam bab na ich skusenosti 😉 .
@daducha ako keby si mne pisala 🙂
maly mal v januari 3 roky, odvttedy som na UP. manzel cestuje denne do BA /odchadza 5.45 a vracia sa 18.30/ skolku mame od 6.30 do 16.00, babky pomerne mlade /svokra mala tera 50, moja mama 48/ a hlavne pracujuce, su sice tu blizko, radi pomozu, ale nemozem od nich chciet aby si robili program podla nasich potrieb strazit, odnasat, prinasat dieta.
Maju tiez svoj zivot, radi nam pomozu vid teraz - ponuka na pracu - idealna v ambulancii /som zdravotna sestra/, ALE u nas je skolka cez prazdniny zatvorena. Museli sme zorganizovat dovolenky a vsetko okolo zo dna na den. Uplne ta chaapem, ja chcem pracovat, ale nezatazovat tym ze pracujem rodicov. Ja v pondelok natupujem a tebe drzim palce, nech cim skor najdes nieco co ti bude vyhovovat 🙂
@daducha dá sa... u nás je pohyblivá pracovná doba, musíme tam byť medzi 9 a 15 (čiže prísť najneskôr o 9 a odísť nie skôr ako o 15), ale samozrejme v prípade potreby sa dalo prísť / odísť aj skôr / neskôr... ale musíš naplniť prac. časový fond 40hod/týž., resp 160 mesačne...takže môžem odchádzať o 15, ale s tým, že ráno prídem na 6.30 a to tiež nie je pre každého reálne... a teda samozrejme záleží od oddelenia, ale sú dni, kedy proste o 15 domov nepôjdeš, aj keby si tam sedela od 3 rána, lebo robota musí byť spravená...
@macka23 tak to je skvele, ze si nasla pracu ktora ti sadla.Ambulanciu by som brala aj ja, strednu mam zdravotnu ako vseobecna sestra 😉 .Ale vsetky aj dôchodkyne sa drzia zubami-nehtami 😀 .Ale tak nieco urcite najdem,zatial sa venujem svojmu tortickovaniu,to ma bavi a medzi tym hladam a hladam 🙂
@sissy27 je mi uplne jasne ze nie vzdy sa da odist o tej tretej,musi sa ostat dlhsie a pracu dokoncit,na take pripady mam maminu,uz je na dôchodku,len ju nechcem zatazovat kazdy den a pod.
No tak tuto temu likenem, lebo podla mna bez sance a rada sa necham presvedcit, ze sa mylim...
@daducha nepomozem, ale drzim palce pri hladani....