Ahojte čo si mám napísať do životopisu to obdobie vlastne ktoré som bola na RD? Sú to 4 roky kedže syn má poruchu reči a do školky ho vzali len teraz od september . Posielam životopisy na rôzne pozície fakt si nevyberám vezmem hočo v zmysle aby to bolo v súlade s časom škôlky , oni sa mi ani neozvú alebo odpišu že nevyhovujem požiadavkam . Predtým som pracovala v domove dôchodcov v Rakúsku ako pomocná sila, odtiaľ som ale odišla po vzájomnej dohode so šéfkou pre rizikové tehotenstvo a proste sme sa chceli vrátiť na Sk.Nevedela som ale že to bude taky problém zamestnať sa tu .Nejaké rady ďakujem
Do zivotopisu sa to nepise vobec
@taynee pravdu som napísala ,pozície od predavačiek,cez upratovačky,administratíva ,pomocná sila v kuchyni.Podla aktuálnych prác.ponuk. V podstate som viac rokov pracovala v zahraničí , Švajčiarsko chyžna, Rakúsko fabrika a potom ten domou dôchodcov. Na sk len v mäsokombináte.Mám hotelovú akadémiu .Ja vidím skôr problém to že mám dieťa ako ich problém .Zase diskriminačne
Môžeš si tam skúsiť napísať roky a MD/RD- krízový manažment, zlepšenie vyjednávacích schopností, multitasking v praxi, práca pod stresom a v záťažových situáciách.
Možno to niekoho presvedčí sa ti aspoň ozvať na pohovor.
Ale zohnať prácu len v časoch škôlky je takmer nemožné, ak nemáš extra vzdelanie, či zručnosť.
@11bodka11 A čo sa tam píše? Úrad práce?
Diera? Nič? Nikto si nič nevšimne?
Pýtam sa informatívne čo tam v takom prípade dať.
@medda_beda nic. Aky urad prace? Ved si na RD, nie na urade prace. Ani na pohovore sa ta nemaju co pytat na deti a matersku.
@11bodka11 Nemajú sa pýtať, všetci dobre vieme, že sa to ajtak pýtajú alebo ťa vyšmaria v skúšobnej dobe ak zistia, že máš deti.
A keď sa opýtajú na dieru v životopise tak čo má človek povedať ak pp trvá, ale človek je na RD.
Nikdy som to do životopisu nepisala
@medda_beda bola ,resp .som na md štvrtý krát . Nepíšem nič , na pohovore sa spýtajú ,a vždy poviem ,že md. Ako matku troch detí . Najmladšia mala 1,5 vtedy ma vzali ako vedúcu ŠK jedálne . Teraz má dcéra 2,5 mením zamestnanie a zatiaľ bez problémov aj v ďalšej práci , len vypýtali započtový ,a spýtali sa na personálnom ,či som niečo nezábudla ,keďže sú tam " diery " vysvetlila som im situáciu , keďže život prináša rôzne veci so sebou .
Normálne napíš md/RD. Dieťa má 4r, to by malo byť pre zamestnávateľa ok.
Ja som dala rodinný manažment, mam tam 10 rokov.....dokonca som na rovinu povedala ze mam 5 deti a už sa neozvali 🙂
@zafir01 to je tiež fajn....vypýtať zápočtový.....človek si nemusí vymýšľať a zavádzať.....takto je to čierne na bielom a všetko sa dá vysvetlit
@autorka Normalne napis od - do... Neskusala si napr. nemocnicu? Mohla by si zacat ako pomocny pracovnik v zdravotnictve (robia napr. na operackach aj 8 h zmeny). Ak by sa ti dalo neskor si mozes zvysit kvalifikaciu. To mi len tak napadlo, vzhladom k praxi opatrovatelky v Rakusku... V kazdom pripade - vela stastia!
Autorka neuviedla by som tam nič. Aspoň ja po prvej MD/RD som neuviedla nič. A ani teraz po druhej nebudem.
Mne PP trval a napísala som normálne aj počas MD a RD... Ved keď PP trvá neklamem... A keď ma zavolali na pohovorsom im vysvetlila a aj ma vzali... Skúšala si písať motivačný list?
@dudos však ale keď si pozrú životopis a tam od 2020 žiadna práca tak im to nebude cudne a keby zavolali na pohovor čo poviem , pravdu? Kamoška takto bola pri tom má VŠ a dostatok praxe a keď povedala že má dieťa ,hneď ju odbili viete potrebujeme niekoho kto nebude často pn/ocr čiže asi tak z praxe
@ivetz dakujem za radu
ano to ze mas dieta je troska diskriminacne, toboz male, lebo kazdy vie ze dieta byvava zo zaciatku chorlave,.
mne sa lahsie hladala praca bezdetnej ako s dietatom.
a do rakuska nechces spat robit? tam mas predsa len ine moznosti...ci asi nebyvas v pohranici
o nemcinu je dopyt,
Myslis ze zeny co maju deti nechodia do roboty? Mas bolp v kancli 12 a kazda mala 2 - 3 deti
@11bodka11 ja som to tam veru tiež spočiatku písala , ale u mňa to bolo tak ,že CV som posielala už s tým ,že som prijatá ,len ho potrebovali založiť do zložky . Ako vždy sa spýtali ,prečo tie pauzy. Avšak klopem si ,vždy to bolo taktne . A ja som im nemala problém vysvetliť , že som túžila po rodine , a tá bola priorita ,že som mala 6 tehotenstiev 4 pôrody ,a mám dnes 3 deti . Pochopili vždy . A to som vždy našla prácu ešte počas trvania rodicovskej dovolenky
@11bodka11 možno sú pozície ,kde keď im povieš ,že si matka ,ťa posunu na koniec radu . Netuším . Ibaže dnes je taký pretlak voľných miest ,že skôr sa všetci bijú o zamestnancov . A hoci mám tri deti ( 13r ,6,5r a 2,5r ) a nemám extra kvalifikáciu ,tak tento týždeň sa mi doslova ponúkli tri voľné miesta v mojom okolí s platom v hrubom cez 1 tis.
No len v dvoch vedia poskytnúť čiastočný úväzok s možnosťou neskoršieho navýšenia . Čo je pre mňa fajn kompromis medzi tým byť doma a zároveň byť v pracovnom režime
Treba skúšať, skúšať, skúšať, ja som hľadala uctovnicku, a vybrala som si matku štyroch detí (dcéra + trojcata) sedemrocne, povedala priamo na pohovore ako ma deti, prešli sme náplň práce, možnosti a pripadne riešenia, a pracuje vo firme už siedmy rok. Spokojnosť na oboch stranách.
ty si sanozivitelka? nevie bud do skolky davat alebo vybetat syna otec ? a na ake ´ozicie posielas? skus mozno do domovov dochodcov mas optrovatelsky kurz? alebo pomocna sila do kuchyne atd
@pieksamaki ty mas pravo nedoniest zapoctovy 🙂 nie je to tvoja povinnost
Ja by som si k tomu poslednemu zamestnaniu prepisala, ze to robim doteraz. A nebudu sa ta vypytovat, co si robila 3roky…
No a čo by si si tam chcela napísať, alebo vymyslieť? Veď len od - do MD/RD. Nič iné si tam napísať nemôžeš.