Chcem zmeniť pracovnú oblasť, no netuším za akú

21. jún 2024

Podľa mňa som jediná na svete, mam z toho totálne uzkosti,mam zle sny, pracovala som skoro 10 rokov v špecifickej práci, ktorú som aj vyštudovala na VŠ ale teraz po 15 rokoch viem ze to už ďalej nechcem a ani nebudem vládať robiť lebo to okrem psychickej bolo aj veľmi manuálne náročné...o necelé 2 roky ma čaká koniec rodicaku, a ja sa už teraz dennodenne zozieram tým ze absolútne netuším co budem robiť...lebo do starej práce sa nechcem vrátiť, nič iné robiť ale neviem...pozerám nonstop ponuky práce, ale nič ani len neprichádza do úvahy keďže nič iné neviem...chcela by som sa učiť jazyk ale aj keby sa mi podarilo urobiť si nejaký certifikát, na žiadnu pracovnú pozíciu to nestačí...bez skúseností a len s nejakým certifikátom ma nikto nezamestna...mam 2 deti a teda toho času na samostudium tiež nejako extra veľa nie je...jedine možno robiť upratovačku môžem ísť, čo je v podstate tiež fyzicky náročné...mam pocit ze pre mňa nič neexistuje...totálne ľutujem výber vysokej školy, a som nešťastná ze som vtedy nerozmýšľala racionálne ale iba co ma vtedy bavilo...ale co budem žena v domácnosti a žiť zo vzduchu? Manžel toľko nezarobi a ani by som to nechcela...mam z toho absolútnu depresiu a mam pocit ze cesta von nie je...každý si povie ty lemra lenivá len fnukas a nič neurobíš, tak ti treba...a asi aj mate pravdu...

doriiis
21. jún 2024

A čo také fascinujúce si študovala,že si inak nepoužiteľná?

marianarem
21. jún 2024
1ryba
21. jún 2024

Z čoho máš štátnicu? Urobiť DPŠ a môžeš učiť štátnicové predmety napríklad.

vanilkovazmrzka
21. jún 2024

Je taka kopa kancelarskych prac a podivnych korporatnych pozicii, kde ani ti ludia sami nevedia, co vlastne robia, ze sa tu fakt nemusis opustat. Ak nie si podpriemerne inteligentna, ale trochu ti to mysli a dokazes sa co to naucit, tak si pracu urcite najdes, neboj sa 🙂

ysseba
21. jún 2024

Prezrad nam VS co si studovala 🙏

egonsk
21. jún 2024

ta posledna veta je pekna, mal by som si ju zapamatat ;)
Nuz ale k teme... problem vysokoskolakov je, ze si vacsina z nich mysli, ze ked ukoncia dranie lavic, vsade im budu trhat ruky a uvitaju s cervenym kobercom a kyticou kvetov.
Realita je vsak taka, ze vykony skor podavaju schopnejsi stredoskolaci a z vysokoskolakov sa prve roky stavaju fluktuanti. Neskor sa toto este umocnuje pri preruseni pracovneho procesu.
Nuz veru netreba naplakavat, ale naplut si do ruk a pekne chytit sa nejakej prace, ktora uspokoji zivotne potreby a znovu zaradi do pracovneho procesu a spolocenstva.
Ked sa znovu rozbehnes, utvoris si predstavu v com pracovat a potom sa na to mozes zamerat.

barbora0308
21. jún 2024

Vidis to velmi cierno...znama vystudovala a pracovala ako laborantka. Po dvoch tehotenstvach bola cela zrutena ako ty, ze sa nikde nezamestna, lebo kvoli detom uz nemoze cestovat do prace a kvoli jej specifickemu odboru ju nikde nezamestnaju. Nasledne si rozposlala zivotopis vsade do okolitych firiem a ponukli jej pracu projektovej manazerky 🤷 teda uplne mimo jej odboru. Zaposobila na pohovore, prejavila ochotu vzdelavat sa a pracovat so zaujmom aj na novej pozicii a tolko stacilo 😁.

lucka_ke
21. jún 2024

a čo ťa baví? čo by si študovala keby si si teraz mala vybrať školu?

1fifinka1
21. jún 2024

Tak ja napríklad som roky robila v kancelárii, dokonca rôzne vedúce funkcie. Keby ti poviem, co robím teraz, nikdy mi neuveríš. Po toľkých rokoch som sa v tom konečne našla, a hovorím si áno. Presne toto som mala ísť študovať. Šla som, vyskúšala a paci sa mi to. A viem, že keby postavím 20 žien predo mňa a spýtala by som sa, koľkej by to robili nájdem možno jednu. A ja sama by som nikdy nepovedala, že budem robiť niečo také.

dskjhfdlkdjhl
21. jún 2024

Aspon napis, co si vystudovala, pripadne, co vies robit.

autor
21. jún 2024

Fyzioterapia.. vždy ma bavila oblasť zdravia...Teraz by som si vybrala možno farmaciu...alebo vyzivovy poradca,ale nie kurz tým aj tak nikto neverí...alebo jazyky lebo s tým sa človek ľahšie uplatní...

vanilkovazmrzka
21. jún 2024

Fyzioterapia je super, preco v tom uz nechces pokracovat? Vyhoretie?

sisa_s
21. jún 2024

A nemozes si urobit nejaky nadstavbovy kurz na fyzio napr.babatiek? Vojtovka a tak... Tam sa tolko fyzicky nenamakas ako s dospelym chlapom...

autor
21. jún 2024

@vanilkovazmrzka áno absolutne som vyhorela, neskutočná námaha, nonstop dvíhanie ťažkých pacientov, masírovanie, clovek im robí aj psychoterapeuta cize tazko sa od ich bolesti odosobnit a ludia chcu rychle riesenia a to prave fyzioterapia velmi nie je, nevdak ľudí, časový tlak na množstvo pacientov lebo trebalo veľa ale nie kvalitne a to je len zlomok...a to všetko za 700e...ja som dávala zo seba veľa a vrátil sa mi prd...ono sa to zda pekné ale realita je často úplne iná..

oli_gapelodiegant
21. jún 2024

Rob fyzio pre bábätká napr

autor
21. jún 2024

@sisa_s vojtovka nie stačí mi plac mojho dietata a moja nervová sustava je v keli,nieto to celý deň počúvať..

sisa_s
21. jún 2024

A kurz na trenerku vo fitku? + nejake vyzivove poradenstvo

autor
21. jún 2024

@sisa_s chcela som so urobiť kurz joga instruktorky ale mam uz zdravotné problémy skrz ktoré už ani tu jogu sama nevládzem cvičiť teda veľa pozícii už nedokážem čiže proste namáhavé už by som nechcela robiť...a plus to je taka práca co treba aj po večeroch kedy mozu klienti a pri 2 deťoch manželovi co dlho pracuje to už by sa nedalo vôbec...to je práca pre bezdetnych podľa mňa...

barbora0308
21. jún 2024

A co tak rozbehnut nieco online? Poznatky mas, tak nejake videa na insta, FB...spociatku troska zainvestovat do reklamy a propagacie. Kludne sa to da vypracovat az k predaju online kurzov v ramci videii, ktore si pustaju ludia z archivu, ako spravne cvicit az po vlastny e-shop s fyzio pomockami, ci vyzivovymi doplnkami. Ja na tvojom mieste idem smerom digitalizacie a nebala by som sa aj zo zaciatku zainvestovat. Mrkni sa napr. na take rozhybto.sk...problemy s chrbticou tu budu stale, ja sama som teraz vyhladavala tieto veci.

autor
21. jún 2024

@barbora0308 hm mne pride ze tých odborníkov na insta a tak je už veľmi veľa, sama ich sledujem, ten eshop by bol fajn s takými vecami, ale absolútne nemám ani 100e ktoré by som mohla investovať a to je samozrejme smiešna suma, to by chcelo aj tisíce...na všetko človek potrebuje kapitál a ja som rada ze mame co jest a ma nič iné nám neostáva, žiadny relax dovolenka nič nebude takže je to fajn len tam treba veľa na začiatku investovať..

veronika33
21. jún 2024

fúha, neter je cca 4 roky po tejto VŠ a uplatnení má dosť veľa, ešte si urobila kurz bankovania a tejpovania, robí v špeciálnej nemocnici + má zákazníkov aj doma, ktorí za ňou prídu, zriadila si v jednej izbe takú mini telocvičňu, možno by si mala zmeniť zamestnávateľa, neter tiež prešla v krátkej dobe 3 zamestnávateľmi, kým zakotvila kde je...

vkatush
21. jún 2024

@veronika33 súhlasím. Sestra skončila len minulý týždeň, ale už počas školy si robila kurzy (tejp, banky, tie SM či ako sa to volá,..), pracovala vo viacerých fitkách, zdravotníckych centrách, športových kluboch, praxovala v nemocniciach, plus mala svojich súkromných klientov.

Ponuky práce dostala mnoho, mohla si vyberať (a to niektoré boli za riadny peniaz, až som ja závidela, že som nešla tým smerom 😂).

Takže tiež možno len zmeniť na začiatok zamestnávateľa, keď vôbec nevieš, čo ďalej.

autor
21. jún 2024

@veronika33
@vkatush viem ze záleží aj od zamestnávateľa na akého natrafi, ja som mala smolu, ale tu v mojej lokalite nie je nič lepšie, mam všetko zistené, išla by som z blata do kaluze...aj ja mam kurzy porobené aj smsystem aj tepovanie aj všeličo iné, dala som do toho kopec peňazí...ale je to pre mňa proste aj fyzicky náročné, keď si predstavím tie bolesti co som mala z neustáleho zohnutia a cvičenia z nevládzem pacientmi po cievnych a pod, proste už nie som najmladšia, pred 10 rokmi som.vladala ale teraz už nie...

viestta
21. jún 2024

ked mas certifikat na SM system neskusila si nejake fitka? Ponuknut im svoje sluzby, oni poskytnu priestory. Ja som chodila cvicit SM system do fitka, instruktorka mala kazdy den niekolko skupinovych hodin a okrem toho aj individualne hodiny.

luccija
21. jún 2024

Asi záleží kde bývaš a aké máš možnosti, ale máš taký krásny odbor.v dnešnej dobe, keď ľudí trápi chrbtica už v mladom veku aj ja som chodila na pilates k babe, ktorá si spravila skupinu a prenajala malý priestor na družstve🙂aj doobeda, poobede, cez víkend ráno ..tiež mala 2 malé deti a čas prispôsobila deťom.Nemate niekde blízko materské centrá či niečo kde chodia maminy u nás blízko jedno je a ženy tam cvičia všetky druhy cvičení.Pre niekoho druhého sa zoderies...bývaš v dome či byte?

beky223
21. jún 2024

Hmm zaujímavé, ako je susedova tráva vždy zelenšia... Ja som sa teda namakala práve na tej farmacii a zisťujem, že ma to v praxi veru nebaví.. a naopak fyzio mi príde fajn obor, asi nie takto ako zamestnanec, ale tým, že sa môžeš vydať po svojej osi, špecializovať sa napr. na ženy po pôrode, panvové dno a mať individuálnych klientov, časovo flexibilne...

autor
21. jún 2024

@viestta asi nie som na to príliš odvážna aby som ponúkala svoje služby som taký introvert a bojko..
@luccija šikovná veru, ja som vždy chcela cvicit ako instruktirka ale jednoducho som na to nikdy nemala odvahu..
@beky223 hm to máš pravdu zdá sa nám lepšie to co sami nerobíme...verím že štúdium ké náročné, ja už vidím asi iba to ze sa človek manuálne nenarobi a je tam oveľa lepší plat a ponúk farmaceutov vidím veľa mam pocit ze tam si človek ľahko nájde prácu...ono nie je také jednoduché vybaviť všetko aby človek mohol sám podnikať takto, aby si našiel klientov, teraz si ľudia 2x rozmyslím za čo dajú peniaze, a teraz už je všetko online jednoducho mam kolegov čo sa dali na tu dráhu a nie je to také ružové veru..

beky223
21. jún 2024

To máš pravdu, nie je to manuálne, aj zohnať prácu nie je ťažké, ale zase som nevedela, aké to bude mentálne ubíjajúce 😄 jasné, chápem, že po ceste podnikania nemôže ísť každý, ja už zase vidím len známych, ktorí nechajú u fyzio 50e/tyzdenne, určite mám tiež skreslené vnímanie 😄

viestta
21. jún 2024

ale vsak nemusis ponukat sluzby sirokej verejnosti. Dohodnes sa s majitelom a budes u neho na zmluvu ako zivnostnik, zamestnanec... O ostatne sa postara to fitko. Ver mi, ze instruktor SM systemu je velmi lukrativna pozicia.

autor
21. jún 2024

@beky223 ono áno určite sú aj takí ľudia a je ich veľa, ale veľmi to záleží aj od lokality, a napriek pre chlapa je to úplne perfektné ma aj viac sily a všimla som si ze vzbudzujú napr aj viac dôvery u ľudí, mozu sa viac vzdelavat fakt si treba nonstop robit kurzy a ja jednoducuo na to uz nebudem mat ani cas anu financie, s 2 detmi nemam absolutne nikoho na pomoc..to všetko sú veci do ktorých vidí človek co v tom robil a široká verejnosť si myslí len wau fyzio môžte mat flexibilny čas a berú 40e za hod, parádička...preto potrebujem úplne zmeniť oblasť, ktovie možno sa neskôr k tomu ešte vrátim ...ale snívalo sa mi ze som musela ísť spať do tejto práce a mam z toho zlu náladu celý den