Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som vedená na úrade práce od 1.1.2011.Poberám dávky v nezamestnanosti. Naskytla sa mi možnosť zamestnať sa na polovičný úväzok ku dňu 1.4.2011.
Zistila som že som tehotná, a tak sa bojím, či ma počas 3-mesačnej skúšobnej doby zamestnávateľ neprepustí. Keby tak urobil, môžem sa opäť vrátiť na úrad práce a dobrať zvyšok dávky v nezamestnanosti?
Čítala som, že pri poberaní dávok aspoň počas troch mesiacov môžem požiadať o doplatení polovice zvyšku dávok. Neviem ale či lehotu spĺňam, lebo peniaze mi chodia až okolo 11.dňa mesiaca /to by bolo 11.4.2011. Veľmi pekne ďakujem za odpoveďe
Podľa mňa ti doba troch mesiacov uplynie 31,3,2011. Následne by som požiadala o jednorazové vyplatenie 50 % dávky v nezamestnanosti, podmienka je tam byt evidnovaná 3 mesiace, čo si myslím, že v pohode splniš. Zisti si to na sociálke.
Dobrí den chcem sa opitat keď som zaevidovaný na úrade prace od 2.92024 a prerusilsom podporu na mesiac kedy mi príde potpora
A ty to chceš povedať zamestnávateľovi ??? Ved v prvých troch mesiacoch to nie je až tak viditelné... ja by som na tvojom mieste prečkala skušobnu dobu a hneď po nej mu doniesla potvrdenie o tehotenstve a robila sa hlupou že som o tom nevedela... 😉 Bude našvaný ale vyhodiť ťa nebude môcť... aj tak ti po čas materskej držať miesto nebudú.. to len málokedy a maloktorí zamestnávateľ... 😖 Držím palce 😉