Budem mať 40 rokov a nemám ambície

4. jan 2023

Budem mať 40 r a veľa rokov som bola doma s deťmi.
Finančne sa máme dobre, hypo nemáme, mužovi sa darí.Ja pracujem, ale viem, že by som mala na viac.Deti uz nie sú malé.V poslednej dobe sa zamýšľam, že nemam žiadne ambície, žiadne méty čo chcem dosiahnuť, az sa niekedy pristihnem, že vôbec nerozumiem kamarátkam, ktoré mi rozprávajú o kariérnom postupe, odmenách, kurzoch.Vzdy som chcela deti, rodinu, športovať a som spokojná.
Zlenivela som, alebo viem, že neotacame každé euro, tak nemusím?Niekedy si pripadám ako z iného sveta mám úplne iné hodnoty ako ostatní, ale ja som spokojná.Nebudem raz ľutovať, že som si viac nešla po kariére?Mám okolo seba ľudí čo by dušu dali za prácu, firmu mne to je cudzie.

queen_mary
4. jan 2023

Kazdy je iny a kazdy ma ine priority a je to normalne.

Rob tak, aby si bola ty spokojna. A nie, nebudes lutovat nieco co nemas, ked si to nikdy ani nechcela.

0silvia0
4. jan 2023

Tiez nemam pracovne ambicie ani som nikdy nemala.

morgane1975
4. jan 2023

Clovek musi mat ciele. Ambicie. Aj moj muz ma prachy a mozem ostat doma ale ani vo sne by ma nenapadlo ostat doma. Nie pre prachy ale pre vlastny dobry pocit. Ze na to mam. Ze by som to dala aj bez neho. Uprimne, nechapem slepice co sa nechaju nahovorit aby ostali doma, ze muz sa postara 😜🤦‍♀️🤣

1ryba
4. jan 2023

Myslím si, že takto si udržíš dlho zdravie. Všetci tí, čo sa za niečím naháňali, zomreli rovnako ako tí, čo si v kľude žili.

lucka_ke
4. jan 2023

ak si spokojná tak nerieš a ži tak ako doteraz, ale prečo tom tento status???

beata_k
4. jan 2023

Nemusis mat financne ambicie. Mozes mat ambiciu napr. odbehnut maraton, uhackovat obrus...

queen_mary
4. jan 2023

@morgane1975 preco? Ja si tiez neviem predstavit ostat doma, ale ak je zena aktivna v domacnosti, kvaskuje, pravidelne vari, pecie, ma mozno zahradku, pestuje kvety a dokaze vykuzlit take to teplo domova muzovi a detom, tak to moze byt tiez super. Chcela by som taku mamu pre moje dieta 😀 len teda ja taka nie som no.

marca12
4. jan 2023

@morgane1975 trosku pokory k zivotu by ti nezaskodilo,ake slepice? Ja sa tiez potrebujem realizovat,ale nikdy by som si nedovolila nazvat zenu v domacnosti slepicou. Tak ako nas bavi pracovne sa realizovat,su zeny,ktore ziju pre rodinu a pokial su spokojne a naplna ich to,tak je to len vecou ich domacnosti.

salamistka
4. jan 2023

Pre mňa bola a bude vždy dôležitejšia rodina ako nejaká kariéra...mám odrobených vyše 25 rokov, ale čas strávený s rodinou mi dal oveľa viac, práca mi dáva peniaze, ktoré by sme mali aj tak...do práce chodím, aby som bola užitočná a nesedela len tak doma...poznám pani, ktorá išla do dôchodku až ako 72 ročná, napriek tomu veľmi ťažko znášala koniec práce a dlho si nevedela zvyknúť.

lucia147852
4. jan 2023

Nemusíš mať pracovné ambicie, môžeš mať iné životné ciele. Nie každá musí byť top menezerka. Niekto pracuje roky na svojom kludnom miestečku a je spokojný. Má čas venovať sa záľubám, rodine, slušne vyzije. Není o čom. Niekto zas potrebuje dokazovať kde až všade sa dostane, čo dokáže. Častokrát na úkor zdravia, rodiny....

lucia147852
4. jan 2023

@morgane1975 slepica si tu akurát ty

0silvia0
4. jan 2023

@morgane1975 preco sem tahas zeny, ktore nepracuju a su doma? Autorka pracuje, len nema ambicie, cize jej staci praca aku ma, hoci by mala naviac. Citala si vobec uvodny prispevok?

morgane1975
4. jan 2023

@lucia147852 trafena hus zagagala 😂😂😂

morgane1975
4. jan 2023

@marca12 vsak to je v poriadku ze ich to naplna. Len potom nerozumiem tymto diskusiam na MK kde sa potrebuju utvrdzovat v tom ze je to ok 🤪

lianka123
4. jan 2023

Ahoj. Mam to teraz velmi podobne. Nemam este 40, ale tiez som bola dlhsie doma s detmi, pred rokom som sa vratila do prace. Predtym som pracovala na mnohych poziciach a kariera bola pre mna vsetko. Momentalbe pracujem na ciastocny/ viac nepracujem ako pracujem a tiez mi niekedy napadne, ze ako malo som ambiciozna. Uz sa mi ponukalo aj povysenie, aj plat mi upravovali/ zarobim vcelku dost aj na skratenom, aj viem, ze by som mohla mat velmi vela penazi, ak by som sa do toho oprela. Ale... mam dve deti, momentalne sme uz 8tyz doma kvoli chorobam, v noci som vstavala. Sportujem kazdy den- hodku, je to moje hobby a teda sa proste netlacim do kariery. Chcem byt s detmi ked su chore, aj ked chore nie su. Chcem tu byt pre nich tu a teraz. A manzel zarobi tiez nadstandard, tak to proste neriesim, ale jasne, napadne ma...

tomika
4. jan 2023

Do práce chodím pre peniaze.Moju prácu mám rada,ale viac ma napĺňajú moje deti,rodina.Trošku ľutujem ze nemôžeme byť viac spolu,chystať ich ráno do školy,čakať ich keď prídu zo školy...Ale nikdy nevynechám vystúpenie detí-deň matiek,vianočnú besiedku,rodičovské združenia,dôležité dni/súťaže detí ..

estrella5
4. jan 2023

Ako tu už bolo spomenuté - nemusíš mať pracovné ambície... Ja si napr. viem úplne v pohode predstaviť, že by som nepracovala 😊 Ak by som si nemusela zarábať na živobitie mala by som ešte viac času makať a zlepšovať sa vo veciach, v ktorých ambície mám 🙂

elizita
4. jan 2023

Keby si spokojná tak túto tému nezalozis

pralinka25
4. jan 2023

tiez nemam pracovne ambicie. pracujem aby som zarobila peniaze. moja praca rozhodne nie je zmyslom mojho zivota ale cielov a ambicii mam kopec len inych ako sa stverat po pracovnom rebricku. tiez by som relativne nemusela pracovat ale pracujem lebo chcem. ale moja obycajna pozicia mi maximalne vyhovuje pretoze zbytok energie chcem investovat do pre mna zmysluplnejsich veci. ale zase nestagnujem. ja si vzdy najdem nieco co sa chcem naucit alebo v com sa chcem zlepsit, posunut, takze na sebe makam nonstop len to nesuvisi s pracou.

autor
4. jan 2023

@morgane1975 čítaj píšem, že pracujem!!Ale kľudne si viem predstaviť, že by som nepracovala.Netuzim byť vedúca, riaditeľka, nerobím nadčasy už sa ma ani nepytaju.Nerozumiem kolegyniam, ktoré pol dňa premýšľajú na aké ísť oddelenie kde bude lepší kariérny postup.Ked žiješ medzi ľuďmi, ktorí stále potrebujú napredovať a pchať sa do zadku za prémie tiež by Ťa napadlo som divná?Prečo tak bažia po inej pracovnej náplni.Nikdy som nemala vysnívané budem tu a o 5 r budem team leader.

autor
4. jan 2023

@lianka123 mám to rovnako.Viem, že môžem, ale ani nechcem.Nemam v sebe taký drive robím od do a chcem ísť domov.V práci mám samých karieristov a pripadám si divne.Asi, keby som pracovala na inej pozícii tak necítim taký tlak, že by som mala

morgane1975
4. jan 2023

.Nebudem raz ľutovať, že som si viac nešla po kariére? Tak potom preco ta otazka ? Ak by si bola s tym vsetkym tak stotoznena, tato diskusia by vobec nevznikla 😜

guliver19
4. jan 2023

@morgane1975 ty si tento prispevok vobec nepochopila. Ved ona pise ze pracuje,nie je doma tak naco o slepiciach co su doma?? Okrem toho take slepice robia mozno pre blaho ludsta viac nez karieristky co sa pachtia furt za niecim a co z toho.
Tvoj prispevok je absolutne mimo temy..

morgane1975
4. jan 2023

@guliver19 skuste citat moje prispevky s pochopenim a bez vytrhavania jednotlivych fraz z kontextu 🙏🙏🙏

123andy123
4. jan 2023

@morgane1975 kazdy by mal zit tak aby bol stastny. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Ty mas svoje ambicie a niekto ma deti a chce byt s nimi doma. Preco hned niekoho urazat? Kazdemu vyhovuje nieco ine.

Ty mas deti?

morgane1975
4. jan 2023

@123andy123 Ano mam deti . A nic urazlive som nenapisala.

pralinka25
4. jan 2023

ja ti poviem este takto. ak nieco lutujem tak len stratene hodiny na nadcasoch ktore boli zbytocne. ale bola som mlada a sprosta. mala som sa ist radsej prejst do parku, na zmrzku, alebo si sadnut do kaviarne.
pochopila som to davno vo chvili ked nas sef tazko ochorel. predtym ambiciozny chlap, svietil v kancli do noci hoci bol veduci a nemusel. furt sa do niecoho zapajal, angazoval a tahal co sa dalo. ochorel a nahradili ho tak rychlo az ma to zaskocilo. umrel a za cele roky ho nikdy nikto nespomenul a pritom bol prinosom. vidim ze vo svete si pracu nikoho nikto nevazi. si tak rychlo nahraditelna ze si nikto tvoj odchod ani nevsimne.
mna to vtedy celkom prebralo zo sna do reality.
ak to niekoho naplna je v poriadku ze to robi ale ak mas ine priority tiez je to v poriadku.

lianka123
4. jan 2023

Z mojho pozorovania zeny, ktore isli po kariere bud vobec nie su matkami /bud su mlade alebo su stare a deti mat nemozu/ alebo su matkami od 6pm-8pm. Ja to neodsudzujem, mam takych kolegyn vela. Kariera je aj obeta volneho casu, pracovne vecere, sluzobky, vela samostudia, byt inym, vyniknut. A ano, pre mna osobne je zarabanie penazi 100krat lahsie ako sa starat o dvoch skolkarov, robit im cely servis a vychovat z nich slusnych ludi. Napriek vsetkemu teraz radsej karieru prenecham mladsim, ktore maju viac energie a penzum casu potrebne na rozvoj kariery a ja ostanem pri kopani lopty, skolkarskych vystupeniach a domacnosti.

qwerty2
4. jan 2023

Mne vždy dávalo zmysel sa honiť za kariérou jedine v prípade, keď človek robí sám na seba resp. robí niečo vlastné (napr. má vlastný biznis, má vlastnú firmu, je vrcholový športovec atď.). Nikdy mi ale nedávalo zmysel sa honiť za kariérou ak človek robí na niekoho iného. Vtedy je tam človek iba veľmi ľahko nahraditeľný panáčik a žiadnu dieru do sveta aj tak neurobí. Ale to je môj názor, nech si každý žije ako chce.

ropucha6
4. jan 2023

Je to v poriadku, ak si spokojna. Nemusis mat karierne ambicie, predpokladam, ze ine ciele mas. My sme stale so sefkou vraveli, ze treba mat aj priemernych ludi v teame (zas nie je dobre, ked 10 ludi z 10 chce byt napr managerom 🙂 ).