Aktuálne PN a chcem dať výpoveď

zuzanakatrakova
21. aug 2019

Momentálne som na pn-ke a k 2.9. chcem dat výpoveď. Našla som si novú prácu len ešte neviem presný termín nástupu a tak by som pokačovala v pn- ke. Ak mi bude trvať 2 mesačná vypovedná lehota,tak sa nemôžem počas nej zamestnať v novej práci?

mogaa
21. aug 2019

@zuzanakatrakova Nie, počas PN určite nie....ak je súbeh viacerých PP a si na PN - tá sa vzťahuje na všetky PP

mogaa
21. aug 2019

@zuzanakatrakova buď dáš výpoveď tento mesiac a výpovedná doba je klasika2-mesiace(alebo 1ak si robila len 1rok)a počíta sa od 1.dňa nasledujúceho mesiaca alebo požiadaš o ukončenie PP dohodou k 2.9. - to ti musí ale zamestnávateľ schváliť....Ďalšia z možností je odísť aj napriek tomu že ti zamestnávateľ dohodu neschváli - môže ťa postihnúť jedine tak že ti nevyplatí poslednú mzdu, preto sa to robí aj tak že zamestnanec počká na výplatu a viac nepríde....pôvodný zamestnávateľ mu môže písať akurát absenciu....

zuzanakatrakova
autor
21. aug 2019

Môžem dať aj výpoveď dohodou k určitému dátumu napr.3.9.a budem pokračovať na pn-ke.
Napr.15.9.budem mať nástup do novej práce,ukončim pn 14.9. a 15-tého nastupim do novej práce.Može yo aj takto byť?

zuzanakatrakova
autor
21. aug 2019

@mogaa mzdu mám vyplatenú,len mám asi 5 dni dovolenky

mogaa
21. aug 2019

@zuzanakatrakova ano, PN musí byť ukončená keď nastupuješ do novej práce...zamestnávateľ od teba môže chcieť tú 1mzdu, ale ešte som nepočula žeby sa niekto o ňu súdil, ale teda predpokladám že dovolenku ti nepreplatia.....teda ak nebudú súhlasiť s dohodou....výpoveď je výpoveď , ukončenie PP dohodou je iné.....

korunka1
21. aug 2019

@mogaa nic v zlom, ale trepeš.
Preco by jej nemal vyplatiť dovolenku a nedat mzdu. Som nepostrehla taketo novoty v ZP.

zuzanakatrakova
autor
21. aug 2019

@korunka1 bolo by dobre keby dovolenku vyplatil.

renatik91
21. aug 2019

@mogaa Diskusie na MK si pozerám málokedy, no aj tak mi neuniklo, že čo otázka týkajúca sa zákonov, tam Vaša odpoveď. Často nesprávna, neúplná či zavádzajúca...Je potrebné si uvedomiť, že diskusie s právnymi otázkami sa nezakladajú za účelom prezentovania domnienok a pocitov, ale pre zistenie reálnych faktov a možností. Svojimi odpoveďami môžete autorov otázok popliesť, zaviesť a nesprávne nasmerovať. K čomu je to dobré?

korunka1
21. aug 2019

@zuzanakatrakova dovolenku bez diskusie musi vyplatiť

veronikaszabova
21. aug 2019

@evittam 🙂

bubalea
21. aug 2019

@zuzanakatrakova Tak pokiaľ sa dohodnete na ukončení pracovného pomeru k istému dátumu ako si určíte tak potom by mal normálne zvyšné dni dovolenky preplatiť 🙂

evittam
21. aug 2019

@zuzanakatrakova Výpoveď dohodou neexistuje

evittam
21. aug 2019

@zuzanakatrakova Po skonceni PP zvyšnú dovolenku musí vyplatiť. Ak si PN t.j.praceneschopna tak si praceneschopna a nemôžes pracovať nikde.

zuzanakatrakova
autor
21. aug 2019

@evittam dá sa ukoncit pracovny pomer dohodou (to znamena ku konkretnemu datumu a to bez vypovednej lehoty)?

korunka1
21. aug 2019

@zuzanakatrakova nie som evittam, ale odpoviem. Samozrejme, že sa dá ukončiť...je to dohoda, obe strany sa dohodnú na hocičom

zuzanakatrakova
autor
21. aug 2019

@korunka1 ale aj papierovo,však?

korunka1
21. aug 2019

No ak myslíš formu tej dohody, tak co je psáno- to je dáno...len písomne, ustne je málo platné..odtajíš dodatočne aj nos medzi očami 😁

janinah
21. aug 2019

To čo je toto za štát,ked si tu veselo marodujú zdraví ľudia ako im to vyhovuje....zaujímavo "vyzdravieš" presne deň pred nástupom do novej práce..a že tak robí každý? no,každý isto nie ....chceme,aby to platili pravidlá,aby tu bol poriadok,len akosi je problém začať s tým každý u seba....
autorka ma nezaujíma,len takéto rady sa tu vyžiadavajú príliš často,ako využiť systém vo svoj prospech,kedy už tu v tom slovakistane bude poriadok......

kasokri
21. aug 2019

@evittam dá sa. Ja som končila PP dohodou. Prečo tak vehementne trvas na svojom. Najprv sa informuj. A vidíš, nie som jediná, ktorá hovorí, že nemusíš dodržať výpovednú dobu😋

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
22. aug 2019

@kasokri Kde konkrétne pisem,ze sa nedá ukončiť PP dohodou?! Ale je to DOHODA cize musia súhlasiť obe strany. Ja sa informovať nemusim. Ja to ovladam.
A vehementne trvam na svojom?! Ovladam zakon. Výpoveď dohodou neexistuje. Je to skoncenie pracovného pomeru dohodou. Skus si ty doštudovať a potom pis odporúčania tym co vedia. Pekny den.

mogaa
22. aug 2019

@korunka1 ak nebude zamestnávateľ súhlasiť s dohodou a napriek tomu odíde - zamestnávateľ vtedy si môže požadovať 1plat

mogaa
22. aug 2019

@renatik91 prepáč ale naozaj neodpovedám v každej diskusii🙂ja píšem svoj názor. Toto je diskusné fórum nie právna poradňa😉

evittam
22. aug 2019

@mogaa Lenze tu zeny hladaju aj kvalifikované rady. Tvoj nazor je len nazor. Bohužiaľ. A nikomu nepomoze. Ale ano sme tu zase od toho tie co ta opravia. Potom tu máme diskusné príspevky typu-"ved tamta tamto písala a musi to byt pravda"...

korunka1
22. aug 2019

@mogaa áno , ako píšeš, môže.....ale len ak tú nahradu podpísala ešte v pracovnej zmluve. Nie je to pravidlo.

zuzanakatrakova
autor
22. aug 2019

@evittam a ak budem už iba na pn,bez prac.pomeru treba sa ist niekde nahlasit? zdravotna? alebo inde?

evittam
22. aug 2019

@zuzanakatrakova Pocas PN nie.

zuzanakatrakova
autor
22. aug 2019

@evittam a od zač.roka mam 25 dni dovolenky pn som od polky aprila, kolko dovolenky by mi mal zamest.preplatiť? Počas pn sa nejaka dovolenka kráti?

evittam
22. aug 2019

@zuzanakatrakova Vid ZP krati sa o 1/12 po neodprac.100 dnoch a potom za každých 21 neodprac.dni o 1/12 a mas narok lrn na alikvotnu cast.

zuzanakatrakova
autor
23. aug 2019

@evittam prepáč,ale tomu vobec nerozumiem