Ahojte chcem sa opytat aká je teraz minimálna..v minulom roku bola 326a centy a ešte plus 15eur čo davala socialna oistovna. ..šéf povedal že teraz je to)dokopy 355 ,je to pravda? Alebo tých 15eur nam ešte má dať,aj listky jasne
@123mamca Pekne ti odpovedala @pribinak. Akých 326,- Eur minulý rok a akých 15,- Eur doplácala SP - to o čom píšeš? Minimálna mzda bola minulý rok 380,- Eur a tento rok je 405,- Eur - s minimálnou mzdou, ktorú dostávaš od zamestnávateľa nemá SP nič spoločné - teda ak si normálny zamestnanec....A taktiež nemajú s minimálnou mzdou nič spoločné stravné lístky- ak pracuješ na TPP, tak tvoj zamestnávateľ musí dodržať minimálnu hrubú mzdu buď mesačnú alebo hodinovú, vôbec sa do toho nezapočítava stravné....
@123mamca minimalna co? mzda?
toho roku 2016 je hruba 405 eur. minimalna cista 355,01 eur.
@123mamca minimálna mzda pre rok 2016 je stanovená na 405€ , min. hodinová sadzba na 2,328€/1 hod ( platí aj pri dohodách). Skús si toto vytlačiť a otrieskať im to na mzdovom o hlavu. Mimochodom....ak si minulý rok pracovala za min. mzdu nezabudni si v ročnom zúčtovaní dane uplatniť zamestnaneckú prémiu😀😀
@123mamca 15 eur nie je nahodou skor nejake prilepsenie zo sociálneho fondu (nie sociálnej poistovne), napr. na tie stravne listky? nemylis si to?
Jezis. Ja som s toho debil: (debilka
Také gastrace omg pasku nedavaju nam. .minuly rok som mala 326plus tých 15eur plus listky tak teraz mám len 355 a listky kde je tých 15
ja by som trvala natom aby mi dali vyplatnu pasku
lebo su niektori lajdaci a radsej nedavaju
Chcem Vás poprosiť o radu, ak pracujem u zamestnávateľa ako predajca v obchode, musí mi dať minimálnu mzdu, čo je teraz 435€ v hrubom, alebo sú nejaké výnimky že tabuľkové tarify a pod.???Ďakujem
ako je to s tou minimalnou mzdou? 435 eur v hrubom hmm..ale co ak ma februar 20 pracovnych dni a marec trebarz 23? ved minimalna hodinova 2,5 eur vam vo februari tak nevyjde za cely mesiac tych 435
Inak upozornujem na narocnost prace, tj. koeficienty... druhy stupen je uz viac menej skoro vsetko a to je 1,2 násobok minimálnej mzdy. Tá je od 1.1.2017 435EUR. Ja som pri rozhovore s pár zamestnancami zistila ze nemaju o takychto ani sajnu...
https://www.aktuality.sk/clanok/308799/na-aku-m...
Ahojte rada by som sa spytala aka vyska monimalnej mzdy je v sucasnosti v hrubom a ci v nej moze byt zahrnuty osobny priplatok?
Lebo som dostala dekret o o vyske a zlozeni funkcneho platu a mam uvedenu sumu 430,50 tarifny plat +osobny priplatok 49,50. Je to v poriadku . Vopred dakujem
https://www.podnikajte.sk/pravo-a-legislativa/c...