Mam moznost pracovat za super plat, avsak neviem ci by som to zvladla od po-pi 10h v praci, pracujete tak niekto? Da sa to zvladnut?
Zalezi ako by ta ta praca bavila a ci mas v ramci dna aj ine povinnosti a program. Na ukor seba a zdravia nechod urcite.
zvladnut sa to da, otazne je ako dlho 😉 Treba si zvazit, ci ti peniaze stoja za to, lebo oficialny cas bude 10 hodin a neoficialny mozno aj viac (vzdy treba pocitat s tym, ze sa obcas pridruzi nejaky nadcas, tak to proste chodi). Desat hodin je v zasade vela.
Máš deti? Musíš za prácou dochádzať? Auto? Bus? Praca v kancelárii? Či fyzická praca?
Skús napísať viac
@ofzuza zo zaciatku nie, potom vraj ano, na nas kraj az nadstandard
To je dost individualne. Mlady to na par rokov da. Tiez som "za mladi" vedel tahat nadcasy, ale aj ked to bolo mesacne v desiatkach hodin (rekord 140), tak pracovna doba bola "pohybliva". Teraz by som do toho uz nesiel. Zalezi aj aka je to praca... ci kancelaria, lopata alebo pas ...
@pribinak nemam deti, dochadzat pol hodinu, neviem nerobila som to este, skor za pc vraj, vybavovacky
Vela na zenu.. Poznam chlapa co 2 roky robi od po - pia 12 hodinovky. Mlady 30 a uz teraz neskutocne problemy s chrbticou a kolenami. Cize ani za vsetky peniaze a vobec nie na ukor zdravia a volneho casu.
Od toho je skusobna doba ;) vyskusas, uvidis. Co my ti tu vieme poradit?
@sasesoe ked nemas co poradit tak nepis
Ked nevyskusas, nevies.
Pokial nemáš deti že musíš utekať za nimi domov, tak sa to dá. Pokial to nie je fyzická praca niekde za pasom, ale sedíš v kancelárii tak sa to dá.
Ty sa pytas, ci sa da zvladnut pracovat 10hod po-pia. Ano da sa to zvladnut. Niektori robia aj 12 hodin denne. Niekto 24. Nepises aka je to praca.
Vsetko sa da zvladnyt, do nejakeho casu....
Ale ved som Ti poradila, ze vyskusaj pocas skusobnej doby. Su ludia, ktori zvladaju i viac, aj taki, ktori nezvladaju ani menej. Dala si tu malo informacii. Peniaze nie su vsetko, ale su dolezite
Viete sama neviem aka to je praca, ide o sklennik, sledovanie teploty, vlhosti, nameisanie substratu, ale vacsinou vraj vybavovacky na pc, obkednavky, takze ozaj netusim viem iba toto co mi povedali
Tiez som toho nazoru, ze kym nevyskusas nevies, bezne som v kancelarii od maturity travila aj viac ako 10h. Musis to vyskusat, ono ak to nie je praca ze 10h budes za pc, 10h v skleniku a nebudes sa nudit, bude ta to bavit.. tak ten cas prejde ani neuvidis ako... a teda neviem si realne rpedstavit co by ti dali robit v sklenikoch na 10h ??? Ako to maju upravene v pracovnej zmluve a pod... lebo predpokladam, ze 50h tyzdenne tam uvedene nemaju...
Čo znamená dobrá pláca?
@simca06022011 no nic bude robiť za troch ľudí🙂veď ani poriadne nevie čo tá práca obnáša.
Nie neprijala by som to jedine, že si dlho neviem nájsť prácu...to je s dochádzanim 11 hodín strašne veľa žiadny súkromný život, lekárka, šport nič...iba do roboty a spat
@aalt suhlas, tiez som v UK nadcasovala... len vtedy som bola spokojna ked som mala za 4 tyzdne viac ako 100 hodin (rekord neviem aky mam). A popri tom este dalsie 2 roboty ... no uz teraz by som to nedala....
Treba zvazit aj sklbenei s rodinou... teda nepises ci mas dieta, manzela. Ja som tak ze mam dobre platenu pracu ale ked je toho vela, tak je toho az prilis vela.... aj tych 10 hodin kludne...
Nakolko ale pracujem z domu, viem sklbit pracu aj s odvozom deti do skoly, vyzdvihnutim po skole a ulohami (teda tu sa striedame s muzom). Cize hlavne to sklbenie by ma zaujimalo... ale teda u mna je to home office momentalne na dlhsie... cize ani necestujem do prace, co je teda fakt uspora aj casu aj financii.
@luccija nikdy som to nerobila tak ako mam vediet co to obnasa? Nejaka ste mudra
kludne ak na to mas cas, to vezmi a uvidis.. spytaj sa ako maju tu pracovnu dobu vyriesenu, ci je to stale 10h, a co tam clovek 10h robi... mame nejaku max. pracovnu dobu, preto sa mi to vobec nezda. Ale vzdy mozes odist ak sa ti nebude pacit.
Ono určitú dobu to budeš zvládať, potom jednoducho prídeš na to, že život nie je len práca, nebudeš mať čas na nič - len práca- domov, najesť sa , chvílu telka a ísť spať....chceš takto žiť?
Vela???? 😊 😄 Joooj ja som zvyknuta aj 5 - 6 dni v týždni 13h tahat😂 záleží ci ty chceš.
Nechodim do fitka, ale v robote je pohybu habadej
tak toto urcite daš,ak chces.Ja som robievala 10tky 8 mesiacov v kuse a na linke,odkial sa nedalo odíst,max.na WC alebo pauza.Ak potrebujes peniaze,nieje čo riesit
Najmä si daj pozor, aby ti tých 10 hodín denne i zaplatili. Prever si zamestnávateľa, aké má referencie.
Oficialne ako klasický zamestnanec nemôžeš robiť 10 hodín denne, 5 dní v týždni. Takže predpokladám, že v zmluve budeš mať fond pracovnej doby 40 hodín týždenne. Zbytok by ti mali platiť ako nadčas, čo je zhruba 1,25 násobok. Ak tam nie je sledovanie reálnej dochádzky (v systéme, papierovo), tak im nikdy nedokážeš koľko nadčasov si robila... a teda ti ich možno ani nezaplatí. S tým počítaj. Čo nie je na papiery, neexistuje.
V každom pripade si prever zamestnávateľa.
K tvojej otázke, áno da sa takto pracovať. A nie, nedá sa takto ťahať dlhodobo.
Ak ťa to láka, vyskúšaj to. V skúšobnej dobe môžeš dať výpoveď bez udania dôvodu a môžeš skončiť 'na hodinu', ak budeš chcieť. 🙂
Ked prepocitas plat na hodiny, kolko je hodinova mzda?
Myslím že reakcia @sasesoe bola absolútne primeraná a úplne k veci. My ťa nepoznáme, nemôžeme vedieť, či to máš zobrať. Ja som roky pracovala denne viac ako 10 hodín. Pretože som chcela niečo dokázať v kariére a mala som za to nadštandardný plat. Ale som rada, že toto obdobie je za mnou. Na bežnej pozícii za bežný plat by som to nerobila. V tvojom prípade sa rozhoduj podľa svojho uváženia a nie podľa žien na a koňovi.
Je to vela. Ten plat je super aj vzhladom na tie hodiny?