ahojte, zakladam tuto temicku, nakolko sa mi stala nemila skusenost pri kupovani veci pre nase miminko. ak ma niekto podobny problem, rada sa dozviem, kam ist nakupovat a kam radsej nie. moju skusenost popisujem v nasledovnom obsiahlom prispevku
ahj presne koli takymto jednaniam ja osobne nakupujem zo zahranicia, na sk som si pre maleho nekupila nic.
myslim spravanie fakt smutnee
na trafili ste na nekorektého predavajúceho, poznám p. Trefilovú a to sa ešte divím ,že Vás prvý krát obslúžila s mylím úsmevom
aj ja mam "milu" skusenost s tymto obchodom. 😒
neviem ci je p. Trefilova majitelka, ale mna zarazilo spravanie pani majitelky. raz som tam sla pozriet, uz ani neviem co som potrebovala a bola tam majitelka a predavacka. majitelka naschval pred mojimi ocami zhodila zo stola skatulku so spendlikmi a zacala jacat po predavacke, preco to neodklada na miesto a nech to okamzite pozbiera. 😲
bola nechutna. hned som sa otocila a odisla. takej osobe nedam zarobit ani nahodou.
darja20, kamaratka sa mi chvalila aku super lacnu a peknu postielku na nam.hraničiarov kupila za skoro 100 eur, tuto:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7636492&tab=1
my sme ju tiež kupovali novu, k mojim rodičom, za niečo cez 60eur, tak som jej to povedala a skoro jej oči vypadli, to je už čo za obchodníčku, že ma postielku o jednu tretinu drahšiu ako všetci ostatní a predsa aj tí si na nej ešte zarobia 😕
dobre že si sem napísala skusenosť 😉
joj kocky, rada som, ze nie som jedina, kto ma z nej taky dojem, hned je mi lepsie 😵
darja, len som zvedava, ak budeš mať nedajbože nejaky problem s kočíkom, čo potom? ked Vám príde postielka, rozbalte ju priamo na predajni, ak bude mať nejake poškodenie, škrabanec-čo sa častokrat aj stava, neprevezmite a peniaze musí vratiť, ale kontrolujte to pred nou nie doma, ešte by povedala že ste to poškodili naschval, alebo pri preprave
mila darja, až ma zamrazilo pri takomto jednaní....veď predsa dávaš jej zarobiť, ale asi jej to je jedno keď sa takto chová, ale ja byť tebou nevzdávala by som sa....aj tak by som si zavolala na SOI lebo pokiaľ viem, každý spotrebilteľ má právo na vrátenie tovaru či už do dvoch týždňou, alebo do mesiace....určite Ti tam poradia...ja som tiež riešila nejaký problém a celkom dobre mi poradili....a išla som na predajcu aj s paragrafmi 😀 😀 a to ich už naplašilo..
Nech tú milú pani Trafilovú aj šlaktrafí...nenechaj sa vystrašiť ani odradiť... 😝
Držim prsty..
darja20
....prvú chybu si urobila na začiatku, najskôr si si mala urobiť prehľad a až potom tovar objednávať, vyhla by si sa terajším problémom, neviem či daná pani má v predajni uvedené, že záloha je nevratná, ak to má, tak bohužiaľ nič proti nej nezmôžeš a ani vyhrážky, že jej poškodíš meno nepomôžu, z jej jednania je zrejmé, že je jej to jedno. Taktiež je zrejmé, že u tak malého predajcu budú ceny väčšinou vyššie, nakoľko väčší predajcovia idú skôr na objem predaja, to je príklad veľkých obchodných reťazcov, preto je výhodnejšie nakupovať tam (sú však aj výnimky a preto treba občas "čeknuť" konkurenciu)
...druhá chyba bola povedať skutočnú pravdu zrušenia objednávky, ťažko znesie predajca pravdu, že konkurencia má niečo v lepšej cene a preto je to výhodnejšie tam...
....všetky komplikácie sa ľahšie riešia v kľude a bez vyhrážok, skús sa s ňou radšej dohodnúť...
cicus13
...spotrebiteľ nemá právo na vrátenie tovaru zo zákona, len keď tovar zakúpil napr. cez e-shop, inak sa každá predajňa riadi svojimi pravidlami...
marculka, teraz som aj ja mudra, ale ked tak na to aj spatne pozeram, tak vo velkej vacsine tovarov nema az tak rozdielne ceny od inych predajcov. a ziadne obchodne podmienky nema nikde uvedene, ale to som uz pisala. a tiez som jej nepovedala, ze som to inde videla lacnejsie, ja byt obchodnik, tiez by ma to urazilo a nemotivovalo k ochote spolupracovat. a co sa tyka vyhrazok, tak ja som sa jej nicim nevyhrazala, az ked sa ona na nas ocapila, povedala som jej, ze jej spravim reklamu a nemienim nikomu poskodzovat dobre meno, to by som podala celu skusenost trosku inak farbistejsie. takze tak. 🙄
No vidis a to si chcela len zrusit objednavku...si predstav to jednanie keby chces nieco reklamovat. Bohuzial podobne spravanie ma vela predajcov, vyskocia na cloveka s tym ze toto sa neda hento sa neda....a kolkym sa taketo spravanie prepecie..hlavne pri tych reklamaciach sa obsivaju , vyhovaraju a clovek neznaly svojich prav to radsej vzda ako sa hadat s debilom. Napis staznost..aj na urad..aj majitelke obchodu. A viem ze to bude zniet debilne ale nerozculuj sa nestoji ti to za to. Inac mna tiez takto vytocila v 9 mesiaci krava na matrike .... v tehotenstve sa clovek rozohni velmi rychlo..takze mna musel priatel odvliect nasilim lebo som sa uz dobijala k riaditelovi do kancelarie ze sa budem stazovat.
lujza - 😀 dobreee 😎
Ahoj Darja20, jednanie pani Trefilovej ako opisujes, ma vobec neprekvapuje. Predvcerom, ked som odchadzala z tej predajne som mala pokazeny cely den. Pred rokom sme tam kupili kocik, ktory som isla reklamovat hned 2 mesiace po kupe, lebo "tahal" do strany a pri prechadzkach som sa s nim narobila doslova ako kon. Pani Trefilova bola velmi mila, hned si zapisala moje telefonne cislo a ze ked pride mechanik, tak mi hned zavola, kocar prinesiem do predajne a on to opravi. Tak som cakala... Po dalsich 2 mesiacoch sa nikto neozyval, tak som tam zasla zas a odpoved bola ta ista, ze musim cakat. Tak cakam dodnes, kupili sme uz medzitym aj novy kocar....Predvcerom som sa u pani Trefilovej zastavila (t.j. rok po kupe), ze kupim kamoskinmu malemu riadiky a mimochodom som sa spytala, co je s mojou reklamaciou a ci s tym vobec niekedy mozem pocitat, ze to vybavi??? Pani Trefilova na mna spustila, ze ona nema hlavu ako melon a nemoze si vsetko pamatat, ze peniaze za kocar nedostanem a ze opravu si aj tak uhradim celu sama, lebo ho mam doma uz vyse roka. Tak co chcem? A ze aj tak vsetky kocare po dvoch mesiacoch pouzivania su zdemolovane, tak co. A nech ho teda prinesiem. Po tomto jej protivnom monologu som zostala s otvorenymi ustami, naco ked mavla rukou a odisla obsluhovat dalsieho zakaznika som treskla dverami a odisla som. Moj kocik za 13 000 Sk stoji v pivnici a asi tam aj zostane. Takze mile mamicky, ak si chcete usetrit zdravie aj peniaze zvazte navstevu v predajni, kde predava pani Trefilova.
ako vôbec môže takato podvodníčka dalej podnikať? ved vas je tu dosť, a ktovie kolko ešte mamičiek čo sem nechodia, niečo by ste mali proti tomu spraviť 😠 a pokial viem na kočík nie je zaruka rok ale dva roky a prečo nemaš spisanu reklamačku? Ved ak do mesiaca neodstrani chybu je povinna ti vratit peniaze!!! 🙄
caute, nechcem mutit vodu, ani nic podobne, jednoznacne ta spominana pani ma hrozný pristup,
ale myslim si ze aj ty z mm ste urobili dost velku chybu , ze ste jej zaplatili a potom ste chceli peniaze spat. a je uplne jedno ci o pol hodinu alebo o 2 dni. mali ste si najprv vsetko dobre pozriet, obchody, referencie, internet ved 9 mesiacov je dost dlha doba a ked by si mala uz v tom jasno potom sa vybrat nakupovat.
osobne si myslim ze uz aj to cakanie na kocik 5 týzdnov je nenormalne a prehnane. a aj tie obrovske sumy co ste davali ako zalohy . ved to nie je mozne. ja by som teda v kamennom obchode rozhodne nesuhlasila s takými obrovskými zalohami a uz vobec nie miesto dokladu len s nejakým zdrapom paiera rucne napisaným aj keby sa ta dotycna neviem ako milo spravala
bara007-máš spísanú reklamáciu na kočík? Ak áno napíš na SOI-ku. Pani dostane mastnú pokutu. Musí Ti buď vrátiť peniaze, alebo dať opraviť kočík. A má na to lehotu 30dní. Takže ak máš papier od reklamácie, neváhaj................ 😎
mne sa zo SOI-ky nikto k tomu nevyjadril, ale poradili mi v SZS (Zvaz spotrebitelov), aby som poslala na Danovy urad kopie tych akoze blokov, ze oni jej tam spravia kontrolu, kedze na nich nie je uvedene ICO, DIC a podobne. tak dufam, ze aspon dostane mastnu pokutu.
inak pokracovanie - tu postielku nakoniec zohnala do druheho dna, podla mna isla pre nu osobne 😀 hned medzi dverami ma privitala "dobry den zlaticko, ako sa mate?" a na odchode so slovami "ked budete este cokolvek potrebovat, kludne pridte", na co som len precedila medzi zuby "no".. to vies, ty jezibaba!!!
bara007 - tak uz sa len budem modlit, aby mi kocik vydrzal, postielka sa nerozpadla a podobne, lebo teraz sa uz na svojej blbosti len smejem, ale keby som zas nic neporiesila, tak skoncim bud ja alebo trefilova na jis-ke :D
a este jedna pikoska - ako sa nam vyhrazala, ze kludne mozeme na nu poslat koho chceme, ze ona ma muza advokata (pritom nema ani prsten na ruke..), tak ju sestra nasla zaregistrovanu na pokeci s nickom trefilova. jedine, co ma vyplnene v profile, je velkymi pismenami "Najdem ta?" (asi toho strateneho muza pravnika). dost zufale v jej veku, ehm.. 😅 minimalne pubertalne a nezrele..
dobry den! ja som v spominanej predajni kupila pred rokom kocik a aj ked nebol uplne bezchybny, pani Trefilova ho zakazdym dala opravit, dokonca prvy raz nam na pockanie vymenila predne kolesa a druhy raz technik prisiel cca do 5 dni a zavadu nam tiez na pockanie odstranil priamo pred nasim domom... tym chcem len povedat, ze kazda minca ma dve strany a pani Trefilova sa mi zda velmi ustretova a napomocna 😉
ahojte, potrebovala by som poradit, inu podobnu diskusiu som tu nenasla (len viacnasobne reklamacie)
Totizto, kupila som si v pondelok jarne kozene topanky, dnes som ich 1x obula, cestou do skoly sme isli busom, domov som dosla pesky za 15 minut, doma som si vsimla, ze za tych 15 minut sa stihla vydrat zadna cast opatku 😨 😨 (okrem toho ze ma nenormalne, ale nenormalne nahryzli), vyzera ako by ten opatok bol taky makky ako zuvacka (riadne sa do neho napichali kamienky), tak sa vydral, teraz tam trci zodrady kusok vzadu. 😠 😠
Co s tym? Chcem ich odniest naspat do predajne, ale neviem ci mam pravo ziadat vratenie penazi? Viem, ze zodraty opatok je takmer vzdy hodeny na spotrebitela. Keby stali 25e tak fras do nich (stali 60e)..... ale ako ich mam dalej nosit, ked po 15 min chodeni sa mi opatok takto zderie (akoby som ich nosila pol roka)? Som si ista, ze povedia, ze je to moja chyba a sposobene pouzivanim 😠 ze to nie je vyrobna vada... su fakt velmi pekne, ale takto v nich chodit nemozem. Mam pravo sa branit? Vratit ich urcite pojdem, len nepoznam tie prava spotrebitela a zakony a tak aby som sa pripadne mohla branit a argumentovat...
@hajanka
...právo na reklamáciu je...tu je podstatné či obuv bola definovaná ako "interiérová" alebo "exteriérová"...ak ako "interiérová", tak by reklamácia bola neopodstatnená, pretože tovar bol používaný na iný účel ako bol vyrobený, ak "exteriérová" prepokladám, že reklamácia bude uznaná a vzhľadom na krátku dobu používania treba žiadať výmenu (aj iný model, vada by sa opakovala), resp. vrátenie financií
@babymarket_sk dakujem no dufam, ze to aj uznaju, aj ked sa mi velmi pacia, rovnake uz nechcem a ine sa mi nepacili, tak budem ziadat vratenie penazi, samozrejme ide o exterierovu obuv - jarne poltopanky, prilozila som aj fotky.
predpokladam ze narok na reklamaciu mas. Ak si ich kupovala nedavno tak ti musi predajca dokazovat ze toto si sposobila ty. Nedaj sa hlavne odbyt. Treba kalkulovat s nekvalitnym spracovanim. V pripade ak ti neuznaju reklamaciu mas narok na posudenie nezavislym odbornikom. Ak sa preukaze ze si mala predsa pravdu vsetky tvoje vydavky bude platit predavajuci.
ta podrazka vyzera byt aspon takto podla foto z pravej koze, ja ked som si raz taketo podobne kupila, predavacka mi poradila aby som si prv ako ich obujem von, dala spravit v oprave obuvi na to gumenny opatok, lebo inac sa to rychlo zoderie. Ale potom uz neboli take pekne, lebo to bolo pravdaze z ciernej gumy. Samozrejme ze to ich neospravedlnuje, narok nareklamaciu istotne mas, ved to je urcene na normalne nosenie...inac vyzeraju fakt super 🙂 to by aj mne bolo luto vratit
@hajanka
z obrázkov podrážky a aj popoisu mi to príde ako "interiérová" obuv...treba pozrieť v dokladoch, resp. na krabici...podobné mala kolegyňa, ju na to upozornili priamo v predajni...jedine v tomto môže byť zádrhel...
...ak sú na exteriérové nosenie, tak ak by reklamáciu neuznali musí to byť na základe odborného posudku nakoľko pôjde o reklamáciu do 1 roka, myslím, že sa to nestane...
@hajanka ahoj, mne sa stalo niečo podobné s drevákmi v lete, boli značkové, ale kúpené vo výpredaji a tiež po asi 20 min. chôdze zostala podrážka úplne zničená. Okrem toho že sa zodrala tak rovnako v nej zostalo plno kamienkov a dier. V predajni mi reklamáciu uznali, mohla som si vziať spať peniaze, alebo mi ponúkli opravu na ich náklady, samozrejme tak že tá nová podrážka už bude kvalitná. Rozhodla som sa pre opravu a som spokojná, opravili ich úplne perfektne 🙂
@kaya60 @babymarket_sk
ta podrazka nevyzera vobec aby bola kozena (take su?), je to nejaka guma, alebo co.. neviem, nie som odbornik na materialy, oni su velmi uzke tie podrazky (vidiet aj na 1.fotke) len mi pride hrozne nekvalitne, ako zuvacka ako som spominala, opatok je tiez velmi nizky, takze keby som si aj dala spravit na to novy opatok, nevyzeralo by to uz dobre, kedze by sa tym opatok vyvysil a aj ta cast chodidla (klebnba alebo ako sa to vola) je prisposobena tomu, ze maju byt nizke. Su to riadne jarne kozene topanky urcene na nosenie vonku, tak je to napisane aj na papieriku v krabici. Na doma a do interieru by som si take urcite nekupila a uz vobec nie za tolko penazi. Jaaaj, porazi ma. Odniesla som ich do obchodu, predavacka ich milo prevzala s tym, ze zajtra dojde majitelka, tak sa mam prist opytat, co s nimi 😖
Dňa 1.3.2010 sme s manželom navštívili prevádzku Postieľky – Kočíky na Námestí hraničiarov č. 6, Bratislava za účelom nákupu výbavy pre naše zatiaľ nenarodené dieťa. Jednalo sa nám o kúpu detského kočíka.
Predávajúca – p. Rozália Trefilová, sa nás ihneď ujala, bola na predajni sama, predviedla nám vystavený tovar a vzhľadom na vyhovujúcu kvalitu predvedeného tovaru a taktiež jej ochotu a prívetivosť sme sa rozhodli pre kúpu detského kočíka Oring v cene 399 EUR s tým, že vybraný výrobok vo zvolenom farebnom vyhotovení (ktoré sme si vybrali z „katalógu“ – farebný list A4 s vyobrazením asi 25 rôznych farebných prevedení toho istého výrobku) nám objedná od svojho dodávateľa, upozornila nás na predpokladanú dobu dodania – 5 týždňov a prevzala od nás zálohu za objednaný tovar vo výške 200 EUR. Za toto nám vystavila doklad, ktorý však už nemám – potvrdenie o objednávke a zaplatení zálohy.
O týždeň som sa už bez manžela, tentokrát s matkou a sestrou vybrala do toho istého obchodu za účelom nákupu menších vecí pre dieťa (plienky, základná výbava...), nakoľko pri prvej návšteve pôsobila pani Trefilová veľmi milo a ochotne. Rovnako tomu bolo pri tejto návšteve, kedy som u nej zakúpila tovar, ktorý mala skladom na predajni v celkovej hodnote 142,45 EUR. Z tejto sumy mi pani Trefilová priznala zľavu za nákup vo výške 10% s odôvodnením, že keďže sme od nej kupovali kočík a mali sme v úmysle zakúpiť u nej aj detskú postieľku a iné, dáva nám ako dobrým zákazníkom takýto profit. Za tento nákup nám dala potvrdenie o predaji, prikladám v prílohe.
Zároveň ma upozornila, že kočík jej už na predajňu prišiel, ale chýba jeden diel 3-kombinácie (autosedačka), ktorá by mala prísť o týždeň s tým, že keď príde, bude nás telefonicky kontaktovať, aby sme si tovar prišli prevziať. Keďže nás nekontaktovala, volala som jej o týždeň, či tovar prišiel, avšak dodávateľ jej ho opäť nepriviezol. Tiež mi pri tomto telefonáte tvrdila, že tovar jej chodí raz týždenne - v pondelok, takže ak príde ďalší týždeň, čo by mal, zavolá nám a tovar si prevezmeme.
Tak sa aj stalo, dňa 29.3.2010, čiže v predpokladanej lehote dodania, nás informovala, že kočík je komplet pripravený k prevzatiu. Hneď nasledujúci deň sme zašli na predajňu tovar prevziať. Síce farba tovaru nezodpovedala (kočík, ktorý nám pri prvej návšteve prezentovala, bol čierno-oranžovej farby, zakúpený kočík však nebol zeleno-čierny, ale zeleno-sivo-čierna kombinácia), aj tak sa nám však páčil a teda sme si ho bez reklamácie ponechali. Tovar bol bez závad, čo sme zistili doma po zostavení. Ako doklad o zaplatení nám opäť nevystavila doklad z registračnej pokladnice, ale ručne vypísané tlačivo.
Mali sme s manželom v úmysle v deň prevzatia tovaru zakúpiť, resp. objednať u nej už spomínanú detskú postieľku a posledné chýbajúce veci do výbavy. Postieľku sme po dlhšom zvažovaní vybrali o netradičnejšom rozmere 140 x 70 cm (predávanejší a početnejšie zastúpený u nej v ponuke je rozmer 120 x 60 cm), nakoľko po zložení je možné postieľku užívať až do veku 6 rokov dieťaťa. Do tejto postieľky v sume 135 EUR sme objednali aj doplnky, ktoré nám ukázala vyobrazené vo farebnom tlačenom katalógu, nakoľko fyzicky na predajni ich nemala (kokosový matrac o rozmere 140 x 70 cm v sume 47 EUR, dve plachty v sume po 7 EUR, 2x 3-kombináciu (chránič na hlavičku, vankúš, prikrývka) v sumách 57 EUR a 86 EUR, nepremokavú vložku na matrac o rozmere 120 x 60 cm – po vzájomnej dohode – hoci nám tvrdila, že kvôli nevyhovujúcemu rozmeru nám vložku dá zdarma k nákupu, zarátala nám do sumy nákupu cenu 16 EUR) a poskytla nám z celého nákupu zľavu 10%, tak ako pri nákupe predchádzajúcom. Sumu k úhrade vyčíslili na 333 EUR po zľave s tým, že nás opäť požiadala o zálohu v dobrovoľnej výške. Vzhľadom na to, že som vybrala v hotovosti peniaze na kočík aj predpokladanú sumu na tento nákup, odovzdala som jej zálohu 300 EUR, čo nám vyznačila do dokladu o objednávke.
Keďže sa nám nezdala privysoká cena za perinky do postieľky, porovnali sme si ceny u obdobného tovaru u iných predajcov na internete, resp. tým aj v kamenných obchodoch, kde sa cena za jednu takúto súpravu pohybuje okolo 36 EUR. U predajcu Brendon, Púchovská 10, Bratislava, sme taktiež našli rovnaký matrac o 7 EUR lacnejší. Rozhodli sme sa preto kontaktovať pani Trefilovú a požiadať ju o dodatočnú úpravu objednávky. Nakoľko objednávka tohto tovaru bola vykonaná pol hodinu pred zatváracou dobou predajne (o 17:30 hod.), - hoci nás pani Trefilová informovala, že objednávku odošle ešte v ten deň s tým, že tovar príde po Veľkej noci – pokladám za nemožné, že hneď nasledujúci deň ráno o 10:05 hod., t. j. 5 minút po začiatku otváracej doby, mala pani Trefilová objednávku potvrdenú, tovar zabalený a odoslaný dodávateľom, ako mi tvrdila do telefónu a teda nebolo možné požadované položky (1x matrac, 2x 3-kombinácia chránič, vankúš, prikrývka) stornovať. (Najmä je podivuhodné, že už neplatilo pôvodné „tovar raz týždenne – v pondelok“.) Požiadala ma o osobnú návštevu predajne s tým, že „sa nejako dohodneme“, prípadne si za túto sumu vezmem nejaký iný tovar.
Kontaktoval ju následne aj môj manžel a žiadal vysvetlenie, ako je možné, že nie je možnosť upraviť alebo stornovať objednávku v podstate pol hodinu po jej uzavretí... Takisto ho požiadala, aby sme sa zastavili na predajni. Dňa 31.3.2010 sme sa teda na predajňu dostavili, pani Trefilová vybavila zákazníčku, ktorá bola pred nami a počkala, pokým bude mať prázdnu predajňu. Následne na nás zaútočila slovne, ale s pokojom, najprv s tým, že ako si to predstavujeme – urobiť záväznú objednávku (záväzná je preto, lebo sme jej odovzdali zálohu) a potom si zmyslieť, že tovar nechceme, kto jej uhradí prepravné náklady, že nie je možné objednávku najmä potom, čo nás informovala, že ju hneď odosiela dodávateľovi, meniť, rušiť a podobne... – až nakoniec na nás zaútočila aj vulgarizmami, a to, že „sa nenechá okrádať“, „osierať“ a „robiť zo seba debila“.
Po prvotnom šoku, keď som si musela sadnúť, lebo po takomto vytočení ma 7-mesačný plod začal bolestivo kopať, a po vyrozprávaní sa úvodnej časti sme sa opovážili pani Trefilovej odporovať s tým, že „má snáď jedinú predajňu na Slovensku, v ktorej nie je možné do 24 hodín objednávku meniť alebo zrušiť“, načo argumentovala tým, že ju ostatní predajcovia nezaujímajú. Následne tvrdila, že jej nikto nenahradí 33 EUR dopravné náklady za tovar, ktorý nepredá, keď jej ďalší deň ráno príde. Ponúkli sme sa s manželom, že jej tieto náklady nahradíme, avšak tovar neprevezmeme (je totiž podľa nás na dobrej vôli predávajúceho ponechať si tovar na predajni a poskytnúť ho na ďalší predaj), veď jej ho necháme nepoškodený, nerozbalený, takisto ho dodávateľovi môže vrátiť, neprevziať a pod. Najprv privolila, avšak potom tvrdila, že dodávateľ jej naspäť tovar nevezme, že sa jedná o netradičný rozmer, ktorý ťažko predá a teda si ho musíme vziať my, pretože ona nám zálohu ani jej časť nemieni vrátiť. Takže už neplatilo ani to, čo tvrdila pred piatimi minútami a teda že ak jej nahradíme dopravné náklady, nemusíme si tovar prevziať (tak kto z koho robí „debila“? opýtala som sa jej, načo iba mykla plecom a povedala, že ten tovar si vezmeme, aj keď príde v utorok alebo o týždeň alebo o dva...). Nakoľko bola veľmi nepríjemná a zvyšovala na nás hlas, požiadali sme ju o zrušenie celej objednávky a vrátenie zálohy, pretože nás vopred neinformovala, že záloha je nevratná. Na to iba opäť mykla plecom, že ona nám žiadne peniaze nedá, že to je moja chyba, že som jej ich dala a že keď chcem, ona mi tovar dá, ale peniaze v žiadnom prípade. Povedala som jej, že „ak by som jej dala zálohu iba 100 EUR, tak by som si vzala tovar iba za tých 100 EUR a zvyšok nedoplatila“, povedala, že by mi dala tovar, ktorý mám zaplatený zálohou. Čiže nič viac by som nemusela doplácať.
Takže je to vlastne moja hlúposť, že som jej poskytla tak veľkú zálohu, nakoľko ona teraz disponuje peniazmi, ktoré odmieta vrátiť aj tovarom na ceste a ja nemám inú možnosť, ako vziať si tovar, o ktorý nemám záujem. Ona však tvrdí, že ju môžeme dať aj na Najvyšší súd, pretože objednávka bola záväzná a ona je ochotná mi objednaný tovar dať (aj v prípade, že mi ho nasilu pošle poštou na dobierku, len aby mala dôkaz, že svoju časť obchodnej dohody dodržala). Pani Trefilovú som informovala, že sa budem sťažovať na SOI a zároveň že jej urobím „reklamu“ (na rôznych fórach a podobne – samozrejme nemienim poškodiť jej dobré meno, iba sa podeliť o skúsenosť), nakoľko mi ani tak nejde o tie peniaze a predražený tovar, ale o spôsob jej jednania so zákazníkom, neochotu a osočovanie. Samozrejme ju to vôbec nezaujímalo, ako sa vyjadrila, teda zrejme nemá ani problém s ušlým ziskom, strach z prípadnej kontroly, ak je oprávnená a podobne.
Na internetovej stránke obchodu (www.postielky-kociky.sk) nie sú uvedené žiadne obchodné podmienky ani reklamačný poriadok. Jediné riešenie, ktoré nás napadá, je doplatiť zvyšnú časť z celkovej sumy, prevziať si tovar, čím sa obchod stane uzatvoreným pre obe strany a vlastnícke právo k veci prejde na spotrebiteľa. Následne by sme tento zakúpený tovar reklamovali, nevieme však, aký dôvod uviesť, aby reklamácia bola oprávnená. Niektorí dodávatelia prevezmú tovar totiž aj z dôvodu nevyhovujúcej kvality (poškodenie, materiál, nezodpovedajúce vyobrazeniu v katalógu a pod.), avšak po tejto hádke nepredpokladáme ochotu zo strany predávajúceho ku kladnému riešeniu.