Ugg zimné čižmy pre 14-mesačnú

17. nov 2022

Ahojte, mala chodi uz par mesiacov velmi pekne, doteraz nosila vylucne BF obuv, avsak hladam zimne cizmy teraz pre nu, najradsej by som jej kupila ugg, kedze ja sama ich nosim uz niekolko rokov a celkovo som s nimi extremne spokojna, len neviem sa nikde dopatrat k informaciam, ci su vhodne aj pre takych “zacinajucich” chodcov…chodi cca 4 mesiace. Za kazde ODBORNE rady budem velmi vdacna, prosim ak sa chcete vyjadrit a pomoct mi nepiste mi o svojich preferenciach ale iba ak tomu naozaj objektivne rozumiete. Vdaka

nikasmile
17. nov 2022

Ja ti možno nepomôžem, ale my sme našej kúpili v Geox majú tam také čižmy.

maciatkolulu
17. nov 2022

Kúp affenzahn https://www.affenzahn.com/en/snow-boot-vegan-sn...
Napríklad, alebo je veľa iných Barefoot, kvalitných pre malých.

mamamasama
17. nov 2022

Ja som tiež fanynka Ugg. Môj syn nebol. 😁 Kúpila som mu ich, keď mal rok a 4 mesiace a nevedel v nich chodiť. Zakopával. Sú totálne zničené po jednej sezóne. Nekupuj.

nykkushka
17. nov 2022

To sú topánky - imidžovky, na cool fotky na IG/FB. Pre detskú nôžku úplne nevhodný typ topánky, tobôž nie ak má 14m. Dieťa potrebuje správnu obuv aby sa zabránilo zlému vývoju nôh, potrebuje obuv, ktorá mu podporí spevnenie potrebných svalov a tým zabráni vpadnutym členkom, plochým nohám, problémami s prstami a pod...
Pre 14m je to kvázi prvá zimná obuv, keď sa pozriem na porážku, už vidím ako sa jej šmýka v zime... Za mňa totálne nevhodná... Ale tak keď silno chceš, kúpiš aj bez našich rád

bubacik2
17. nov 2022

Záleží od vnútornej dĺžky a šírky dcerkinej nohy a typu nohy, či by jej sadli, ale keď doteraz chodila v barefoot, tak podľa mňa v nich chodiť vedieť nebude, keďže je tam rozdiel v hrúbke podrážky a ani špička nie je ideálna, čiže noha tam nebude vedieť tak pracovať ako v bf. Mám 3 dcéry, najmladšia má tiež 14 mesiacov a všetky sú bf, prípadne alternatíva bf. Ja som fyzioterapeut a sama som prešla na bf, ten priestor v topánke je na nezaplatenie 🙂

pribinak
17. nov 2022

Absolútne nevhodná obuv. To je len image na foto a prechádzku po obvodnom centre

darkswan
17. nov 2022

Pre dieta podla mna nie, z dovodu ako pisu baby ale pre dospeleho top, absolutne nemozem suhlasit, ze len imidzovka, su uzasne teple a pohodlne

simona20201309
17. nov 2022

Tak ugg kupujem už druhú sezónu (dcérka 3r) a sú to jedny z najkvalitnejších topánok. Dcéra spickovala, a aj vďaka týmto topánkam zacala pekne stúpať cez pätu. Je to kvalitná koža a ovčie runo. Nohy sú v teplom a mäkkom. Dcéra má.v nich teplú nozku aj v silných mrazoch. Nikdy nesklamú. Ja na nich nedám dopustiť. Absolútne v nich nezakopava, zvláda v nich behať, sankovat sa, . . . Ale obuvam jej len do silných mrazov, pretože pri 0st. Je v ugach horúco aj mne.

simona20201309
17. nov 2022

@bubacik2 mala si tie topánky? V nich je noha ako v papučke a je tam dosť priestoru pre palce. Naozaj by som neobula dcére na nohu niečo, v čom by zle chodila, čo by bolo ťažké, alebo keby sa mi zdali nevhodné.

simona20201309
17. nov 2022

Zo začiatku tie topánky cítiť za oveckami 😆
Zavries oči, privonias, a cítiš sa ako na salasi😂
Už len to má utvrdilo, že je to naozaj kožená kvalitna topanka. Vždy lepšie ako smrad nôh za umelinou, ale predsa som bola rada, ze sa to časom vysmradilo 😆

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evitka83
17. nov 2022

Tak najodbornejsia rada aku by Ti dal podolog je asi, ze zavisi od nozicky. Niekomu sedi, niekto v nich capta.mojim detom by nesedeli a uprimne by som im ich ani nekupila, max tak na prechadzku po aupaci. Teple su urcite, ale na chodzu alebo behanie napr po snehovom terene nie uplne najvhodnejsie, kedze maju taku makku saru a niha v nich lieta. Ugg a sketchers vseobecne nie su doporucovane pre ludi.

maciatkolulu
17. nov 2022

@evitka83 skechers nie sú pre ľudí doporucovane? A pre koho teda sú? Môj muž iné neobuje, má aj zimné, aj letné. Aj prechodné, ja mam aj zimné, aj tenisky. Sú fakt pohodlné. Malý nosí iba barefoot, ale mal aj skechers, aj geox, tie sú tvrdšie, ale ok.

evitka83
17. nov 2022

@maciatkolulu no sketchers v podstate pre nokoho kvoli tej pamatovej pene. Ja mam tiez jedny, viem, ze su makkucke ale na chodenie napr z a do kopca nevhodne kvoli tomu povrchu vnutornej stielky, noha v tej topanke nie je stabilna a na tej stielke sa smyka, vaha tela sa neprenasa na adekvatne svaly chodidla. Pre dieta, ktore nema este vyvinutu klenbu uplne najhorsia

autor
17. nov 2022

@nykkushka Ďakujem za nazor, absolutne mi nejde o imidzovky, v uggoch do nakupneho centra by som sa teda fakt prechadzat nechodila, neviem ci ste ich uz mala obute ale su to topanky do naozaj mrazov🙈preto som napisala tuto diskusiu, viem co vsetko sposobi nevhodna obuv, na to co sposobi som sa nepytala, moja otazka bola, ci su uggy vhodna obuv, a ak nie tak som chcela vediet konkretne detaily co je presne na nich zle.

maciatkolulu
17. nov 2022

@evitka83 pre dieťa, čo nevie chodiť,za mňa akýkoľvek takýto tip topánky, je úplne na nič. Úplne nerozumiem ako môžu dávať na nohy nike a podobne babatkam.

bubacik2
17. nov 2022

@simona20201309 preto píšem, že závisí od tvaru nohy. Na dominantné palce nie sú podľa tvaru špičky určite vhodné, taktiež na úzke členky a päty, keďže sa nedajú dotiahnuť.

nykkushka
17. nov 2022

Autorka, veď keď sú také úžasné, netreba sa pýtať ľudí na nete ale jednoducho ich kúpiť a užívať si ich 😉

simona20201309
17. nov 2022

@nykkushka neviem aký máš vkus, ale ugg zďaleka nevidím ako imigovku.... podla.mna sú otrasne, hlavne dospelacke vzory. Backorky, ake nosia babičky. Práveže je to niečo, čo sa nekupuje na ,,imige" ale pre funkčnosť....
Ak sa chceš predvádzať v nákupnom centre, tak to by som išla skôr do iných znaciek... veľmi štýlové sú geox, primigi, a pod....

mamamasama
17. nov 2022

@simona20201309 zaujímalo by ma, čo si písala na moju adresu a vymazala. 👌🤣

nykkushka
17. nov 2022

@simona20201309 no ja by som si ich určite nekúpila, možno aj preto, že som videla XYZ fotiek na nete,ale aj osobne a tie uggy boli mega vyšmatlane v pätách jak nejaký lacný shit 😐 už len pre toto by som ich 14m dieťaťu ktoré sa učí chodiť nekúpila, keďže to asi pre tu nohu správne nie je.
Ale tak to som ja, keď ich niekto chce a rád nosí, je to jeho vec a mne je to ukulele...😉😊

nykkushka
17. nov 2022

@simona20201309 a ja som o predvádzani v nákupnom centre nepísala 🤣 to ja nemám za potreby 🤣

darkswan
17. nov 2022

@nykkushka no to asi boli bud fake alebo teda vyslovene clovek smatle, ja mam jedny uz 3tiu zimu a vysmatlane nie su veru

nykkushka
17. nov 2022

@darkswan je to možné, ja sa nehadam. Iba píšem, že keď sa tak dokážu vyšmatlať, podľa mňa to pre 14m dieťa, ktoré ešte nevie poriadne chodiť nie je vhodná obuv 😊

lienka.7
17. nov 2022

Dietatu ktoré sa uci chodiť treba poriadnu obuv a nie imizdovky, aby smatlalo ostošesť. Ale urob ako chceš, je to tvoje dieta.

mamamasama
17. nov 2022

@darkswan no ja fake nemam a vysmatlali sa rychlo. Moje detto. ;)

evitka83
17. nov 2022

Ved ste dostali odpovede. Je to nestabilna obuv, dietatu v tom lieta clenok, cize cela noha. Z ortopedickej stranky sa dietatu nezapajaju spravne svaly chodidla pri chodzi a nestabilna obuv na nestabilnom povrchu asi viete co moze sposobit dietatu. Teple su urcite, ale vhodne akurat tak do kocika 😉 s ja chodim do aupacu v kozusinovych snehulach bezne aj moje deti ☺️

simona20201309
17. nov 2022

@mamamasama len som priložila fotku našich po roku a vyzerajú ako nove. Napísala som, ze vaše sú riadne zničené. Potom som to radšej vymazala, aby si si to nebrala osobne.

evkamotka
20. nov 2022

Tak tie uggy su nasuchovacka, dcerka by mala mat topanky, co jej nebudu volne na clenku. Plus ta hruba podrazka hmm.. a nechces radšej snehule od be lenka? Alebo froddo čižmy s membranou? Fare bare? Zimne Jonap?-Su zateplene ovcou kozusinou, ohybna protismykova podrazka a pevne drzia na nohe