ahojte, neviete mi niekto poradit, ako by som zmeksila topanky?
kupila som si nove sandale, ale na jednej nohe ma strasne odrali - vnutro je koza a vonkajsok brusena koza. . . su krasne a nerada by som ich vratila a hodila do skrine. 😔
tak pokiaľ sú kožené....tak stačilo by to povytierať alkoholom....ponaťahovať...a mali by sa "roztiahnuť"...ale ak je to koža... 🙂
aky je v tom rozdiel?
neviem presne,aky...to mi vzdy hovorila a hovori znama,co robi s topankami...ze kozennym topankym sa da takto pomoct... 🙂 ak su to cele topanky...naliat alkohol a kludne vyplnit novinami... 🙂
pardon kozenym topankam.... 🙂
jaaaaj uz som pochopila.skusim snad to pomoze lebo uz som ani chodit nemohla tak to bolelo som myslela ze sa vyzujem a pojdem domov bosa
z vnutra su kozene, ale v vonku je to brusena koza. . . odieraju ma rovno pri prste . . .
uz som rozmyslala, ze natiahnem poznozku a troska ich po dome poroztahujem.
ja viem, ze raz som si potierala octom kozene topanky a vtedy to pomohlo. . .
a este mam jedny, co su nejaka kozenka alebo co . . . a tie ma tie odieraju - na tie nevies nieco?
tak to sa stáva.... 🙂 hádam to pomôže.... mne sa zatiaľ nič neosvedčilo...len zo zač.mať leukoplasty...ináč asi nič...
no parada. 😀 budem to musiet vymyslet, lebo o chvilu leto skonci a ja tie topanky ani neponosim. 😠
treba skúsiť s alkoholom...povytierať a potom ponaťahovať.... 🙂 nám sa raz stalo...že bola koža veľmi tvrdá( neviem to správne opísať),tak tie sa nám nepodarilo roztiahnuť...pekné topánky...nestáli málo..no,chodiť sa v nich veľmi nedalo
ani nehovor mne natahovanie vobec nepomohlo, uz som skusala, tolko penazi.... ☹
ci kozene ci nie, vzdy sme to doma riesili takto - pod horucou vodou sme vyplachli vnutro topanky a potom s hrubou ponozkou behali po byte. vzdy pomohlo. tak skuste.
nadhera a aka horuca ma byt ta voda? staci z vodovode alebo dat zovret?
no ja neviem bojim sa aby sa nepokazili ked ich namocim
tak ja uz beham v ponozkach. 😀
ja cakam na frajera ma vecsiu nohu 😀
vzdy som pustila z kohutika,ale nechala som odtiect, cize vlazna isto nebola. len nezabudni hrubu!!! ponozku. ak sa ti nezda hruba,daj dve. ja som stale mala taku socik hrubu bielu 😀
ja dam asi mame na par hodin. 😀 😀
no aj to je dobry napad ale to uz by sa mi nemuseli vratit 😀
mame daj rozchodit panske a isto sa vratia 😀
to hej len ziadne nemam frajerovi su vsetky dobre. vidite to je nespravodlive chlapi maju vzdy stastie 😠
Mňa zo začiatku oškierali snáď všetky topánky a sandále 😖 no riešila som to iba tak, že som nosila náplaste a kým sa to zahojilo, topánky sa prispôsobili.
ak ma tlaci na kozenych topankach pata....tak cez vrstvu hrubsej latky velmi citlivo vyklepem tupou stranou kladiva
AHOJTE VSETCI AJ JA BY SOM POTREBOVALA POMOC TIEZ MA TLACIA TOPANKY A CHCELA BY SOM ABY SA TROSKU ROZTIAHLI PORADTE MI NIECO DAKUJEM S VNUTRA JE KOZA A Z VONKU SU šEMIšOVE
to sa pridavam aj ja mam krasne sandale dnes som prisla domov a mam strasne pluzgiere rozmyslam nad takymi gelovimi naplastami alebo leukoplastom ale bojim sa ze to bude vidiet