dnes som zistil že pampersky obsahuju alkohol: http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe...
Myslíš, že keby to bolo škodlivé, taká firma ako je Pampers, by tú zložku dávala do plienok? Stearyl alcohol sa bežne využíva v kozmetike a podľa môjho názoru existuje viac typov alkoholu a konkrétne tento slúži skôr na dezinfekciu v plienke. Keď som po noci na plnú plienku otlačila záchodový papier, tak ostal suchý, takže nevidím dôvod na nejaké znepokojenie.
...ako milion dalsich kozmetickych pripravkov (aj detskych)
http://www.ecohome.sk/prisady-do-kozmetiky/306-...
Nie je alkohol ako alkohol. To neznamena, ze obsahuje hned lie, alebo vodku 🙄
Hahahahaha
Z organickej chémie som síce mala 4, ale viem, že nie každá zlúčenina z názvom alkohol je vlastne alkohol. Ale keď sa niekomu chce panikáriť, tak je to jeho vec 😉 Za chvíľu sa dozvieme, že dýchame špinavý vzduch a budeme sa báť aj nadýchnuť 😀
@migely strearylakohol sa ako pisali baby predomnou bezne pouziva v kozmetike a nieje skodlivy. Je v kozmetike aby sa stabilizovala emulzia z vody a tukov. Stearylalkohol je stearinova kyselina = tuk, ktory ma OH Skupinu. Koli tej OH skupine sa vola stearylalkohol. Napriklad aj glycerin je alkohol a tiez bezne v kozmetike.
Milé mamičky, od komerčných značiek nečakajte nič pozitívne. Platíte iba za značku, tieto plienky sú bielené chlórom. Okrem toho, že zvyšky chlóru ostávajú v plienkach a dráždia a vysušujú detskú pokožku obsahujú rakovinotvorný dioxín. Ten sa nachádza aj v dámskych hygienických tampónoch, vložkach a vlhčených obrúskoch, čo zvyšuje riziko vzniku rakovinu krčku maternice, hormonálne zmeny a može poškodiť plod. A to su len plienky a hyg. potreby, bežnú kozmetiku a jej škodlivé zložky sem nejdem pliesť. Je na každom z nás aby si dobre premyslel čo kupuje a koho podporuje. Tejto problematika sa určitú dobu venujem a teda ak máte nejaké otazky rada Vám poradím a odpoviem.
@naturalisvtia Hej jasne, dobrodinec, co sa dnes zaregistroval a dosiel rozdavat rozumy o skodlivosti vsetkeho naokolo. A hned je ochotny radit a odpovedat. Len jeden problem to ma - ani svoj nick si nevies napisat bez preklepu. Alebo je to naschval, nech akoze nevidime, ktory eshop s biokozmetikou zastupujes?
Mimochodom, co hovoris na polystyren a tu oranzovu farbu na svojom balkone? Vies co je v tom rakovinoveho svinstva?
a že prečo sa tým deťom tak krásne spí 😎
Nuz ked ste nacali takuto temu,tak som nedavno citala na inych diskusiach,ze si nasa mladez zvykne namacat tampony do alkoholu a to si potom zavadzaju...
Jedna sa hlavne o mlade slecny.Neverila som,ale uz som o cosi mudrejsia.
Toto je tiez na zamyslenie,lebo toto je vedome...
@naturalisvtia takže mam pravdu či?
@anatalia77 apoň niekto ma podporý dakujem 😉
@migely napisali " Stearyl alcohol" co je cely chemicky nazov zluceniny. Rovanako ako Kyselina L-ascorbova" je cely chemicky nazov zluceniny, ktoru poznas ako vitamin C. Je to kusticko ina kyselina ako kyselina sirova, a predsa su chemicky obidve kyseliny. Co si ty dievca robila na chemii? Ja nie som chemik a z chemie viem len to co ma naiucili za 2 roky na zakladke a jeden na strednej, ale toto viem.
O tom, ze kazda zluceniena, ktora ma v nazve "alkohol" nemusi byt rovno chlast.
Ale co je sa vobec na MK vzrusujem? Niekedy mam pocit, ze poniektore mamicky nemaju ani 5 tried ludovej 😖
@migely http://de.wikipedia.org/wiki/Stearylalkohol pozri sa na strukturu, premysli si, aku funkciu asi moze mastny alkohol plnit, aky bude asi rozdiel medzi jedinym alkoholom, ktory poznas zo svojej skusenosti a tymto alkoholom a ked ta to nenapadne, precitaj si kludne aj na wikipedii kratky clanok.
Na tvojom mieste by ma skor zaujimalo, co sa skryva pod CI 61565 😉
@migely Lebo keby tam napisali chemicke nazvy vsetkeho, tak sa tu mamicky zbesnia, ze co za svinstvo davaju svojim detom na zadok... 😀
aj tak to je asi svinstvo či? 😠
@migely dychaj zhlboka,upokoj sa,a hod si panaka... 🙂
@migely a inak k tvojmu zisteniu,ja som zistila ze pampersky obsahuju dieta...to by jeden nepovedal 😀
čooo 😀
@anatalia77 čo že ??
@anatalia77 panaka si nehodím lebo idem na služobku do Slovinska
pardon tento linksi pozrite 😉 http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe...