Pampersky obsahujú alkohol

migely
9. mar 2014

dnes som zistil že pampersky obsahuju alkohol: http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe...

migely
autor
9. mar 2014
majushka
9. mar 2014

Myslíš, že keby to bolo škodlivé, taká firma ako je Pampers, by tú zložku dávala do plienok? Stearyl alcohol sa bežne využíva v kozmetike a podľa môjho názoru existuje viac typov alkoholu a konkrétne tento slúži skôr na dezinfekciu v plienke. Keď som po noci na plnú plienku otlačila záchodový papier, tak ostal suchý, takže nevidím dôvod na nejaké znepokojenie.

gretka2
9. mar 2014

...ako milion dalsich kozmetickych pripravkov (aj detskych)
http://www.ecohome.sk/prisady-do-kozmetiky/306-...
Nie je alkohol ako alkohol. To neznamena, ze obsahuje hned lie, alebo vodku 🙄

warholette
9. mar 2014

Hahahahaha

katkakovac
9. mar 2014

Z organickej chémie som síce mala 4, ale viem, že nie každá zlúčenina z názvom alkohol je vlastne alkohol. Ale keď sa niekomu chce panikáriť, tak je to jeho vec 😉 Za chvíľu sa dozvieme, že dýchame špinavý vzduch a budeme sa báť aj nadýchnuť 😀

lovelyn
9. mar 2014

@migely strearylakohol sa ako pisali baby predomnou bezne pouziva v kozmetike a nieje skodlivy. Je v kozmetike aby sa stabilizovala emulzia z vody a tukov. Stearylalkohol je stearinova kyselina = tuk, ktory ma OH Skupinu. Koli tej OH skupine sa vola stearylalkohol. Napriklad aj glycerin je alkohol a tiez bezne v kozmetike.

lyzzy
9. mar 2014

@migely ......nechapem o co ti ide.....naco je toto dobre????

naturalisvtia
9. mar 2014

Milé mamičky, od komerčných značiek nečakajte nič pozitívne. Platíte iba za značku, tieto plienky sú bielené chlórom. Okrem toho, že zvyšky chlóru ostávajú v plienkach a dráždia a vysušujú detskú pokožku obsahujú rakovinotvorný dioxín. Ten sa nachádza aj v dámskych hygienických tampónoch, vložkach a vlhčených obrúskoch, čo zvyšuje riziko vzniku rakovinu krčku maternice, hormonálne zmeny a može poškodiť plod. A to su len plienky a hyg. potreby, bežnú kozmetiku a jej škodlivé zložky sem nejdem pliesť. Je na každom z nás aby si dobre premyslel čo kupuje a koho podporuje. Tejto problematika sa určitú dobu venujem a teda ak máte nejaké otazky rada Vám poradím a odpoviem.

stary_ujco
9. mar 2014

@naturalisvtia Hej jasne, dobrodinec, co sa dnes zaregistroval a dosiel rozdavat rozumy o skodlivosti vsetkeho naokolo. A hned je ochotny radit a odpovedat. Len jeden problem to ma - ani svoj nick si nevies napisat bez preklepu. Alebo je to naschval, nech akoze nevidime, ktory eshop s biokozmetikou zastupujes?
Mimochodom, co hovoris na polystyren a tu oranzovu farbu na svojom balkone? Vies co je v tom rakovinoveho svinstva?

inguna
9. mar 2014

a že prečo sa tým deťom tak krásne spí 😎

anatalia77
9. mar 2014

Nuz ked ste nacali takuto temu,tak som nedavno citala na inych diskusiach,ze si nasa mladez zvykne namacat tampony do alkoholu a to si potom zavadzaju...
Jedna sa hlavne o mlade slecny.Neverila som,ale uz som o cosi mudrejsia.
Toto je tiez na zamyslenie,lebo toto je vedome...

migely
autor
9. mar 2014

@majushka tak prečo tam napíšu len alkohol

migely
autor
9. mar 2014

@gretka2 :D vodku to som nepovedal heh

migely
autor
9. mar 2014

@lovelyn prečo tam nedali celí názov

migely
autor
9. mar 2014

@lyzzy no ja nechapem načo tam dali ten alkohol 🙄

migely
autor
9. mar 2014

@naturalisvtia takže mam pravdu či?

migely
autor
9. mar 2014

@anatalia77 apoň niekto ma podporý dakujem 😉

zita19
9. mar 2014

@migely napisali " Stearyl alcohol" co je cely chemicky nazov zluceniny. Rovanako ako Kyselina L-ascorbova" je cely chemicky nazov zluceniny, ktoru poznas ako vitamin C. Je to kusticko ina kyselina ako kyselina sirova, a predsa su chemicky obidve kyseliny. Co si ty dievca robila na chemii? Ja nie som chemik a z chemie viem len to co ma naiucili za 2 roky na zakladke a jeden na strednej, ale toto viem.
O tom, ze kazda zluceniena, ktora ma v nazve "alkohol" nemusi byt rovno chlast.
Ale co je sa vobec na MK vzrusujem? Niekedy mam pocit, ze poniektore mamicky nemaju ani 5 tried ludovej 😖

stardust
9. mar 2014

@migely http://de.wikipedia.org/wiki/Stearylalkohol pozri sa na strukturu, premysli si, aku funkciu asi moze mastny alkohol plnit, aky bude asi rozdiel medzi jedinym alkoholom, ktory poznas zo svojej skusenosti a tymto alkoholom a ked ta to nenapadne, precitaj si kludne aj na wikipedii kratky clanok.
Na tvojom mieste by ma skor zaujimalo, co sa skryva pod CI 61565 😉

stardust
9. mar 2014

@zita19 organika pracuje velmi ochotne s trivialnymi nazvami., lebo inak by si pri niektorych zluceninach koktala nazvy aj pol dna 😲
Tema o mastnych kyselinach, tukoch, voskoch, co su tenzidy sa predsa ucia decka uz v osmej triede na ZS...

stary_ujco
9. mar 2014

@migely Lebo keby tam napisali chemicke nazvy vsetkeho, tak sa tu mamicky zbesnia, ze co za svinstvo davaju svojim detom na zadok... 😀

migely
autor
9. mar 2014

aj tak to je asi svinstvo či? 😠

lyzzy
9. mar 2014

@migely .....prosim ta.....dychaj zhlboka a upokoj sa

naturalisvita
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anatalia77
9. mar 2014

@migely dychaj zhlboka,upokoj sa,a hod si panaka... 🙂

anatalia77
9. mar 2014

@migely a inak k tvojmu zisteniu,ja som zistila ze pampersky obsahuju dieta...to by jeden nepovedal 😀

migely
autor
9. mar 2014

čooo 😀

migely
autor
9. mar 2014

@anatalia77 čo že ??

lyzzy
9. mar 2014

@migely ....vies co skodi najviac detom?Ustrachani,predposrati rodicia co by najradsej behali so sanytolom 24/7,ktori ked sa prave nestrachuju o svoje dieta tak citaju take clanky ake si uviedol a utvrdzuju svoju paranoju ze vsetko nam skodi,vsetko nas chce zabit atd.

migely
autor
9. mar 2014

@anatalia77 panaka si nehodím lebo idem na služobku do Slovinska